Näyttökuvan ottaminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue, miten voit ottaa näyttökuvan iOS-laitteella ja lisätä siihen piirroksia tai tekstiä Merkintä-työkalulla.

animaatio, jossa esitetään näyttökuvan ottaminen

1. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi, iPad tai iPod touch, pidä laitteen ylä- tai sivupainiketta painettuna.
  2. Paina välittömästi Koti-painiketta ja vapauta sitten ylä- tai sivupainike.
  3. iOS 11 -laitteiden vasemmassa alakulmassa näkyy näyttökuvan miniatyyri. Kun napautat miniatyyriä, voit lisätä piirroksia ja tekstiä Merkintä-työkalulla. Voit myös jakaa näyttökuvan pitämällä miniatyyriä painettuna. Sulje näyttökuva pyyhkäisemällä miniatyyriä vasemmalle.

Löydät juuri ottamasi näyttökuvan sekä aiemmat näyttökuvat siirtymällä kohtaan Kuvat > Albumit ja napauttamalla Näyttökuvat.

iPhone X

1. Pidä laitteen oikealla puolella olevaa sivupainiketta painettuna.
  2. Paina välittömästi vasemmalla puolella olevaa äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta sitten painikkeet.
  3. Laitteen vasemmassa alakulmassa näkyy näyttökuvan miniatyyri. Kun napautat miniatyyriä, voit lisätä piirroksia ja tekstiä Merkintä-työkalulla. Voit myös jakaa näyttökuvan pitämällä miniatyyriä painettuna. Sulje näyttökuva pyyhkäisemällä miniatyyriä vasemmalle.

Piirrosten, tekstin ja kuvioiden lisääminen Merkintä-työkalulla

Kun olet ottanut näyttökuvan, Merkintä-työkalun avulla voit esimerkiksi ympyröidä kartalta sijainnin, suurentaa osan verkkosivua tai korostaa virkkeitä sähköpostiviestistä.

Napauta vasemmassa alakulmassa olevaa miniatyyriä. Näyttökuva avautuu Merkintä-näkymässä, jossa voit käyttää alla mainittuja työkaluja.

Näyttökuvaan piirtäminen

näyttö, jossa on piirrostyökaluja

Valitse Kynä, Korostuskehys, Lyijykynä tai Pyyhin. Valitse väri napauttamalla ympyrää ja ala piirtää. Haluatko aloittaa alusta? Voit perua merkinnän tai tehdä sen uudelleen kuvakkeilla peru-kuvake ja tee sittenkin-kuvake.

Piirrosten siirtäminen

näyttö, jossa on vapaa valinta -työkalu

Kun olet tehnyt piirroksen, voit liikutella sitä. Napauta vapaa valinta -työkalua, piirrä ympyrä liikuteltavan piirroksen ympärille ja vedä se sitten haluamaasi kohtaan.

näyttö, jossa on lisää merkintätyökaluja

Teksti-, allekirjoitus-, suurennuslasi- ja kuviotyökalujen käyttö

Valitse jokin muu Merkintä-työkalu napauttamalla pluskuvaketta:

• Tekstityökalulla voit kirjoittaa näyttökuvaan. Napauttamalla ympyrää voit valita tekstille toisen värin, ja napauttamalla tekstinsäätökuvaketta voit säätää tekstin fonttia, kokoa ja tasausta.
  • Allekirjoitus-työkalulla voit lisätä nopeasti tallentamasi allekirjoituksen.
  • Suurennuslasi asettaa näyttökuvalle luupin, joka suurentaa kattamansa alueen. Voit siirtää luuppia, säätää luupin kokoa sinisestä pisteestä ja suurentaa tai pienentää suurennustarkkuutta vihreästä pisteestä.
  • Aseta näyttökuvalle kuvio – suorakulmio, ympyrä, puhekupla tai nuoli – napauttamalla kuviota. Vedä kuvio sitten haluamaasi paikkaan, ja säädä sen kokoa ja muotoa sinisillä pisteillä. Säädä nuolen kaarretta ja puhekuplan muotoa vihreillä pisteillä.

Käyttöönoton viimeistely

Rajaa näyttökuva vetämällä sen sivuissa ja kulmissa olevia sinisiä apuviivoja. Keskitä ne kuvan siihen osaan, jonka haluat säilyttää.

Kun olet valmis, jaa näyttökuva napauttamalla jakokuvaketta tai napauta Valmis. Valitse sitten Tallenna kuviin tai Poista näyttökuva.

Lisätietoja

Näyttötallennuksella voit luoda iOS-laitteesi näytöstä videon.