Näyttökuvan ottaminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa näyttökuvan iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

näyttökuvan ottaminen

iPhone X ja uudemmat

1. Paina sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta samaan aikaan. Vapauta molemmat painikkeet nopeasti.
  2. iPhonen vasemmassa alakulmassa näkyy näyttökuvan miniatyyri. Kun napautat miniatyyriä, voit lisätä piirroksia ja tekstiä Merkintä-työkalulla. Voit myös jakaa näyttökuvan pitämällä miniatyyriä painettuna. Sulje näyttökuva pyyhkäisemällä miniatyyriä vasemmalle.

Face ID:llä varustettu iPad

1. Paina yläpainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta samaan aikaan. Vapauta molemmat painikkeet nopeasti.
  2. Kun napautat miniatyyriä, voit lisätä piirroksia ja tekstiä Merkintä-työkalulla. Voit myös jakaa näyttökuvan pitämällä miniatyyriä painettuna. Sulje näyttökuva pyyhkäisemällä miniatyyriä vasemmalle.

Apple Penciliä tukevissa iPadeissa voit ottaa näyttökuvan pyyhkäisemällä Apple Pencilillä iPadin näytön jommallakummalla puolella alakulmasta.

iPhone 8 tai aiempi, iPad ja iPod touch

1. Paina ylä- tai sivupainiketta ja Koti-painiketta samaan aikaan. Vapauta molemmat painikkeet nopeasti.
  2. Laitteen vasemmassa alakulmassa näkyy näyttökuvan miniatyyri. Kun napautat miniatyyriä, voit lisätä piirroksia ja tekstiä Merkintä-työkalulla. Voit myös jakaa näyttökuvan pitämällä miniatyyriä painettuna. Sulje näyttökuva pyyhkäisemällä miniatyyriä vasemmalle.

Löydät juuri ottamasi näyttökuvan sekä aiemmat näyttökuvat siirtymällä kohtaan Kuvat > Albumit ja napauttamalla Näyttökuvat.