iPhonen taustakuvan vaihtaminen

Haluatko vaihtaa iPhonesi taustakuvan? Voit valita Applen kuvan tai jonkin oman kuvasi. Ohjeet.

Avaa Asetukset iPhonessa

Valitse Asetukset, napauta Taustakuva ja napauta sitten Valitse uusi taustakuva.

Kuvan vaihtaminen

Valitse kuva liikkuvien, liikkumattomien, omien tai Live-kuviesi joukosta. Oletustaustakuvat vaihtuvat kunkin iOS-päivityksen yhteydessä.

Tarvitset Live-taustakuvan tai Live Photo -kuvan valitsemiseen iPhone 6s:n tai uudemman.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR ja iPhone SE eivät tue Live-taustakuvia.

Siirrä kuvaa ja valitse näytön asetukset

Siirrä kuvaa vetämällä. Tai lähennä tai loitonna nipistämällä, kunnes kuva sopii näyttöön.

Joitakin kuvia ei ehkä voi siirtää tai niiden kokoa muuttaa.

Voit valita valinnan Perspektiivi, jolloin taustakuva liikkuu, kun kallistat näyttöä. Voit valita myös valinnan Still, niin taustakuva pysyy paikallaan. Perspektiivi-näyttöasetus ei ole käytettävissä, kun Vähennä liikettä -toiminto on käytössä tai kun alhaisen virran tila on käytössä.

Kun olet mukauttanut kuvan, napauta Aseta. Tai aloita alusta napauttamalla Kumoa.

Aseta taustakuva ja valitse sen paikka

Voit asettaa taustakuvan Koti-valikkoon, lukitusnäyttöön tai molempiin. Koti-valikko ilmestyy, kun iPhone ei ole lukittuna. Lukitusnäyttö ilmestyy, kun herätät iPhonen. Voit ottaa Tumman ulkoasun käyttöön myös siten, että iPhonesi himmentää taustakuvan ympäröivän valon mukaan. Valitse Asetukset > Taustakuva ja ota toiminto käyttöön valitsemalla Tumma ulkoasu himmentää taustakuvan.

Näet uuden taustakuvasi, kun lukitset iPhonen tai avaat Koti-valikon.