Lionin palautuksen käyttö, kun DHCP-palvelu ei ole käytettävissä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Lionin palautusta voi käyttää, kun DHCP-palvelu ei ole käytettävissä.

Lionissa on uutuutena mahdollisuus asentaa OS X uudelleen Internetistä Lionin palautuksen avulla. Lionin palautus selvittää Internet-yhteyden tiedot DHCP:n avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä verkon ylläpitäjä voi tehdä, jos verkossa ei ole DHCP-palvelinta.

Verkkoasetukset voi määrittää networksetup-komentorivityökalun avulla, kun DHCP-palvelu ei ole käytettävissä.

Tarvitset ensin seuraavat tiedot:

• kelvollinen oman verkkosi IP-osoite, joka ei ole käytössä
  • oikea aliverkon peite
  • oikea reitittimen (yhdyskäytävän) osoite
  • vähintään yksi kelvollinen verkon DNS-palvelimen osoite.

Seuraavassa esimerkissä määritetään Macin ethernet-portti (en0) käyttöön IP-osoitteella 192.168.1.200, aliverkon peitteellä 255.255.255.0, reitittimen osoitteella 192.168.1.1 ja DNS-palvelimilla 192.168.1.1 ja 192.168.1.25. Käytä omaa verkkoasi koskevia arvoja ja tarvittaessa toista porttia.

1. Kun Mac on käynnistetty Internet-palautusosiosta, valitse Lisäohjelmat-valikosta Pääte.
  2. Hae käytettävissä olevat verkkoliitännät seuraavalla komennolla:
    networksetup -listnetworkserviceorder

Tulos voi näyttää esimerkiksi tältä. Huomautus: tähti (*) kertoo, että verkkopalvelu on poissa käytöstä.

$ networksetup -listnetworkserviceorder
    (1) Ethernet
    (Laitteistoportti: Ethernet, Laite: en0)

(2) AirPort
    (Laitteistoportti: AirPort, Laite: en1)

(3) FireWire
    (Laitteistoportti: FireWire, Laite: fw0)

(4) Bluetooth DUN
    (Laitteistoportti: Bluetooth DUN, Laite: Bluetooth-modeemi)
  3. Aseta IP-osoite, aliverkon peite ja reititin. Tässä esimerkissä käytetään Ethernet (en0) -liitäntää.
    networksetup -setmanual "Ethernet" 192.168.1.200 255.255.255.0 192.168.1.1

4. Aseta DNS-palvelin tai -palvelimet. Tässä esimerkissä käytetään Ethernet (en0) -liitäntää.
    networksetup -setdnsservers "Ethernet" 192.168.1.1 192.168.1.25

5. Vahvista asetukset suorittamalla seuraavat komennot (muuta porttia tarvittaessa):
    networksetup -getinfo "Ethernet"
    networksetup -getdnsservers "Ethernet"

6. Lopeta Pääte ja jatka Lionin palautukseen.