Tietoja Mac OS X 10.5.4 -päivityksestä

Mac OS X 10.5.-päivitystä suositellaan Mac OS X 10.5-, 10.5.1-, 10.5.2- ja 10.5.3 Leopard -käyttöjärjestelmiin. Se sisältää yleisiä käyttöjärjestelmän parannuksia, jotka parantavat Macin vakautta, yhteensopivuutta ja suojausta.

Tietoja turvallisuuspäivityksistä on tässä artikkelissa.

Tärkeää: Lue seuraava kohta ennen asennusta.

• On suositeltavaa varmuuskopioida järjestelmä ennen päivitysten asentamista.
  • Asennusprosessia ei pidä keskeyttää, vaikka edistymispalkki ei muuttuisi useaan minuuttiin. Jos asennuksen aikana tapahtuu virtakatko tai muu häiriö, käytä päivitykseen itsenäistä asentajaa (katso alla), jonka saat Applen tuen lataussivulta.
  • Tulokset voivat olla yllättäviä, jos olet asentanut tietokoneeseen kolmannen osapuolen ohjelmistomuutoksia tai olet muuttanut käyttöjärjestelmää jollakin muulla tavalla. (Tämä ei koske sovellusten normaalia asennusta.)
  • Jos asennuksen aikana on ongelmia--jos esimerkiksi Ohjelmiston päivitys lopettaa odottamatta--katso tätä artikkelia.

Päivityksen asennus

Päivitä Mac OS X 10.5.4:een käyttämällä Ohjelmiston päivitys -toimintoa tai erillistä asennusohjelmaa. Tarvitset tietokoneen päivittämiseen vain toista näistä menetelmistä.

Ohjelmiston päivitys

Valitsemalla Ohjelmiston päivitys omenavalikosta voit automaattisesti tarkistaa Internetin kautta viimeisimmät Apple-ohjelmistot, mukaan lukien tämän päivityksen. (Ohjelmiston päivitys on voinut siirtää sinut tähän artikkeliin, jotta voisit lukea lisää päivityksestä.) Jos tietokone ei ole ajan tasalla, esille voi tulla muita ohjelmistopäivityksiä tietokonettasi varten. Ne on syytä asentaa. Huomaa, että päivityksen koko voi vaihdella tietokoneesta toiseen, kun päivitys asennetaan Ohjelmiston päivitys -toiminnon avulla. Jotkin päivitykset on myös asennettava ennen muita, joten Ohjelmiston päivitys on suoritettava useamman kerran, jotta kaikki käytettävissä olevat päivitykset tulevat ladattua.

Itsenäinen asentaja

Lataa päivityksen asentaja ja suorita se manuaalisesti. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, kun sinun on päivitettävä useita tietokoneita, mutta haluat ladata päivityksen vain kerran. Itsenäisen asentajan versiot ovat saatavilla Applen tuen lataussivulta.

Mac OS X 10.5.4 -päivitystä suositellaan kaikkiin Mac OS X 10.5 -versioihin versioon 10.5.3 asti.

• Deltapäivitys mahdollistaa päivityksen Mac OS X 10.5.3 -versiosta versioon 10.5.4
  • Yhdistelmäpäivitys mahdollistaa päivityksen Mac OS X 10.5-, 10.5.1-, 10.5.2- tai 10.5.3-versiosta versioon 10.5.4

Mitä päivitys sisältää?

10.5.4 -päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille, jotka käyttävät Mac OS X Leopardia. Se sisältää yleisiä käyttöjärjestelmän korjauksia, jotka parantavat Macin vakautta, yhteensopivuutta ja suojausta.

Yleistä

• Sisältää viimeisimmät Applen turvallisuuspäivitykset.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy Adobe Creative Suite 3 -tiedostojen tallentamiseen ja uudelleen avaamiseen etäpalvelimella.
  • Sisältää RAW-kuvien lisätuen useille kameratyypeille.
  • Korjaa ongelman, josta voi seurata osittain asennettu X11-sovellus.
  • Parantaa L2TP VPN -asiakkaan luotettavuutta.

AirPort

• Korjaa AirPortin luotettavuusongelmia 5 GHz:n verkoissa.
  • Korjaa AirPort-ongelmia, jotka voivat hidastaa Logic Studio- tai MainStage-sovellusten toimintaa.

iCal

• Parantaa iCal-ohjelman yleistä luotettavuutta kokouspyyntöjen, peruutusilmoitusten, delegoinnin ja iPhonen kanssa synkronoinnin suhteen.
  • Korjaa ongelman, joka estää poistamasta iCal-tapahtumaa ilmoittamatta sen luojalle.
  • Korjaa ongelman, jossa tapahtumat kaikissa kalentereissa vaikuttavat vapaana oloon.  Valintaruudulla voi nyt asettaa vain tiedoksi -kalenterit läpinäkyviksi vapaa/varattu-hauista.
  • Korjaa käyttöliittymäongelman, joka estää delegointuja kalentereita näkymästä erillisenä ikkunana.
  • Korjaa ongelman osanottajien kopioimisessa ja liittämisessä tapahtumasta toiseen.
  • Korjaa ongelman, jossa iCal ei ehkä poista tapahtumia tietyn aikavälin jälkeen, vaikka iCalin asetuksissa on määritetty niin.
  • Korjaa ongelman, jossa tehtäviä ei voi merkitä yksityisiksi.

Safari

• Korjaa potentiaalisen suorituskykyongelman ladattaessa suojattuja web-sivuja.
  • Korjaa ongelmat, joita voidaan kohdata avattaessa suojattuja web-sivuja älykortilla sijaitsevien asiakassertifikaattien avulla.

Spaces ja Exposé

• Korjaa ongelman, missä siirryttäessä pois tilasta, jossa on Finder-ikkuna, Finder jää aktiiviseksi sovellukseksi kohdetilassa olevan sovelluksen sijaan.
  • Korjaa ongelman, missä sovelluksen vetäminen Spacesin järjestelmäasetusten sovellusmääritysluettelosta ei liitä sovellusta haluttuun tilaan.
  • Korjaa Exposé-ongelman, jonka seurauksena mahdollisesti näytetään vain osa ikkunoista.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.