Tulostimen lisääminen tulostinluetteloon Mac OS X v10.5.8 tai sitä aikaisemmassa versiossa

Ohjeet tulostimen lisäämiseksi tulostinluetteloon Mac OS X v10.5.8 tai sitä aikaisemmassa versiossa.

Huomautus: Tämä artikkeli koskee Mac OS X v10.5.8 tai sitä aikaisempaa versiota. Katso myöhemmissä Mac OS X -versioissa Mac 101: Tulostus (Mac OS X v10.6) tai Mac 101: Tulostus (OS X Lion).

Tietoja tulostusvalintataulusta ja tulostinluettelosta

Kun valitset tulostuskomennon missä tahansa Mac OS X -ohjelmassa, näkyviin tulee tulostusvalintataulu (näyttää ikkunaan liitetyltä arkilta). Tulostin-ponnahdusvalikossa näkyvät valittavissa olevat tulostimet. Mac OS X -käyttöjärjestelmässä on sisäänrakennettu ohjelmisto tulostimia varten, joten se voi lisätä tulostimen luetteloon, kun kytket sen tietokoneen USB-porttiin. Verkkotulostimet lisätään erikseen.

USB-tulostimen lisääminen

Jos käyttämäsi tulostin ei ole Tulostin-ponnahdusvalikossa, etsi ja asenna sopiva ohjain. Etsi ohjainta kaikista tulostimen mukana toimitetuista CD-levyistä tai tulostimen valmistajan verkkosivuilta. Ohjelmiston asentamiseen vaaditaan ylläpitäjän tunnus.

Vihje: Voit myös avata Tulostuskeskuksen Tulostinluettelo-ikkunan (Mac OS X v10.2.8 tai vanhempi) tai Tulostimen asetustyökalun (Mac OS X v10.3 Panther tai uudempi).

Kun olet asentanut ohjelman, tarkista Tulostin-valikon sisältö uudelleen. Jos tulostinta ei edelleenkään näy, toimi seuraavasti:

1. Tarkista, että tulostin on liitetty tietokoneeseen ja tulostimen virta on kytketty.
  2. Valitse Mac OS X v10.2.8 -käyttöjärjestelmän tai vanhemman tulostinvalintataulun Tulostin -valikosta Muokkaa tulostinluetteloa. Näkyviin tulee Tulostinluettelo-ikkuna.
  3. Valitse Mac OS X v10.3 tai sitä uudemmassa versiossa Näytä tulostinluettelo Näytä-valikosta. Näkyviin tulee Tulostinluettelo-ikkuna.
  4. Osoita Lisää tulostin -painiketta.
  5. Valitse USB ensimmäisestä ponnahdusvalikosta.
  6. Valitse luettelosta tulostin.
  7. Valitse Lisää.
  8. Sulje Tulostinluettelo-ikkuna.

Verkkotulostimen (AppleTalk tai LPR) lisääminen

AppleTalk- tai LPR-verkkotulostin lisätään lähes samalla tavoin kuin USB-tulostin. Valitse edellä kuvatussa 4. vaiheessa ponnahdusvalikosta AppleTalk tai LPR-tulostimet (IP). Tässä kohtaa asennus eroaa hieman.

AppleTalk-tulostin

• AppleTalk on otettava käyttöön Verkkoasetuksissa.
  • Jos verkko käyttää AppleTalk-vyöhykkeitä, valitse jokin vaihtoehto toisesta ponnahdusvalikosta.
  • Vältä mahdolliset ongelmat tutustumalla artikkeliin AppleTalkin moniosoitteisuus.

LPR-tulostin

• Määritä tulostimen IP-osoite tai DNS-nimi.
  • Jos tulostat jonoon, poista Käytä oletusjonoa palvelimella -valintaneliön valinta ja anna sitten jonolle nimi. Jos et tulosta jonoon, anna valintaneliön olla valittuna.
  • Voit valita tulostimen Tulostimen malli -valikosta tai jättää Yleinen-vaihtoehdon käyttöön. Vaikutus on sama kuin jos valitsisit PPD-tiedoston.

Näkyviin tulee kysymysmerkki tai kysymys, onko tulostimen löytämisessä ongelmia.

Jos yhteystapojen luetteloon lisättävää tulostinta ei löydy, varmista, että valitsemasi yhteystapa on oikea valinta tulostimelle. Jotkin tulostimet voivat käyttää muokattuja syöttö- tai tulostusmoduuleja (kuten Epson AppleTalk). Saatat joutua valitsemaan jonkin näistä muokatuista asetuksista tulostimen lisäämisen yhteydessä. Jos tulostimen symbolissa näkyy kysymysmerkki tai jos Tulostuskeskuksessa tai Tulostimen asetustyökalussa näkyy tukematon tulostin, tarkista päivitetty ohjelmistoversio valmistajan verkkosivustosta tai Mac OS X -lataussivulta.

Ohjelmiston asennusvinkki

Tulostin voi näkyä tulostinluettelossa, ennen kuin valmistajan ohjelmisto on asennettu. Jos näin on, poista tulostin tulostinluettelosta ennen ohjelmiston asentamista. Lisää tulostin takaisin luetteloon ohjelmiston asennuksen jälkeen.