Mac OS X: Tietoja Arkistoi ja asenna -ominaisuudesta

Tässä kerrotaan Mac OS X -asentajan Arkistoi ja asenna -ominaisuudesta Lisätietoja tästä Mac OS X 10.4:n tai uudemman version ominaisuudesta on tässä dokumentissa.

Vihje: Ennen kuin Mac OS asennetaan uudelleen jonkin ongelman selvittämiseksi, on varmistettava, että muita yksinkertaisempia toimia on kokeiltu. Ennen Mac OS X:n asentamista tärkeistä tiedostoista on syytä ottaa varmuuskopiot.

Tietoja arkistoinnista ja asennuksesta

Mac OS X 10.2:ssa tai uudemmassa versiossa Arkistoi ja asenna siirtää järjestelmätiedostot kansioon nimeltä Aiempi järjestelmä ja asentaa sitten Mac OS X:n uudelleen. (Katso vihje 3.) Tietokonetta ei voi käynnistää Aiempi järjestelmä -kansiosta. Tätä kansiota ei myöskään voi määrittää bless-työkalulla uudelleen järjestelmäkansioksi. (Katso vihje 1.)

Voit valita käyttäjä- ja verkkoasetusten säilyttämisen ennen asennusta. Tämä vaihtoehto siirtää automaattisesti nykyiset käyttäjät, kotikansiot ja verkkoasetukset. Tämä myös ohittaa Käyttöönottoapurin asennuksen jälkeen.

Huomautus: Koska Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset -vaihtoehto ei kopioi vaan siirtää käyttäjät, kotikansiot ja verkkoasetukset Aiempi järjestelmä -kansiosta uuteen asennettuun järjestelmään, niitä ei enää ole Aiempi järjestelmä -kansiossa sen jälkeen, kun arkistointi ja asennus ovat valmiit.

Jos tietokoneessa ei ole ennestään Mac OS X:ää, et voi valita vaihtoehtoa Arkistoi ja asenna. Sen sijaan on valittava vaihtoehto Asenna tai Tyhjennä ja asenna.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Arkistoinnin ja asennuksen käyttäminen

Vihje: Ennen asennuksen aloittamista haluat ehkä tarkistaa ja korjata taltion levytyökalun avulla. Katso Mac OS X 10.2: Hakemisto-ongelman tarkistus tai korjaus ei kuulu asennukseen.

1. Käynnistä tietokone Mac OS X:n asennuslevyltä tai asennus-DVD:ltä. Jos sinulla on eri versioita Mac OS X:n asennuslevystä (jos esimerkiksi tietokoneen mukana tuli versio 10.3 ja olet sen jälkeen ostanut ja asentanut version 10.4), käytä käynnistykseen sitä levyä, joka lähinnä vastaa asennettua Mac OS X -versiota. Yleensä tämä on viimeisin (uusin) versio.

Tavallisesti voit käynnistää tietokoneen levyltä asettamalla levyn tietokoneeseen, käynnistämällä tietokoneen uudelleen ja pitämällä C-näppäintä painettuna. Voit myös asettaa levyn tietokoneeseen ja osoittaa levyn pääikkunassa olevaa Asenna- tai Palauta-symbolia (minkä jälkeen tietokone käynnistyy levyltä eikä C-näppäintä tarvitse painaa).

2. Valitse kieli. Tervetuloa Mac OS X -asentajaan -ikkuna tulee näkyviin.
  3. Valitse Jatka. Tärkeää tietoa -ikkuna tulee näkyviin.
  4. Luettuasi tai tulostettuasi tiedot valitse Jatka. Ohjelmiston lisenssisopimus tulee näkyviin.
  5. Luettuasi tai tulostettuasi tiedot valitse Jatka.
  6. Sopimusarkki tulee näkyviin. Jos hyväksyt sopimuksen, valitse Hyväksyn. Valitse kohde -ikkuna tulee näkyviin.
  7. Osoita taltiota, johon haluat asentaa.
  8. Valitse Asetukset. Asennusvaihtoehdot tulevat näkyviin.
  9. Valitse Arkistoi ja asenna.
  10. Valitse taltio, johon Mac OS X on jo aiemmin asennettu.
  11. Sinun tulisi myös valita Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset, jolloin verkko- ja kotikansioiden asetukset säilytetään. (Katso seuraavia huomautuksia ja asiaan liittyviä dokumentteja.)
  12. Osoita OK-painiketta.
  13. Aloita asennus valitsemalla Jatka.

Vinkkejä ja huomautuksia

1. Arkistoi ja asenna -ominaisuutta ei ole Mac OS X 10.2:n päivitys-CD-levyllä. Se sisältyy vain vähittäismyynnissä oleviin normaaleihin CD-levyihin tai uusien tietokoneiden mukana tulleisiin DVD-levyihin.
  2. Joitakin kolmannen osapuolen ohjelmistoja ei ehkä säilytetä. Jos kolmannen osapuolen ohjelmisto ei toimi arkistoinnin ja asennuksen jälkeen, asenna se uudelleen tai ota yhteyttä ohjelmiston valmistajaan.
  3. Tällä tavalla asennetun Mac OS X:n versio on sama kuin asennus-CD- tai asennus-DVD-levyllä oleva. Jos olet asentanut Mac OS X:n päivityksiä, ne eivät asennu automaattisesti uudelleen tässä yhteydessä. Lisätietoja Mac OS X:n päivittämisestä on artikkelissa Mac OS X: Ohjelmiston päivittäminen.
  4. Jotkin ohjelmat voivat tallentaa kohteita Jaettuun kansioon, jolloin ne saattavat puuttua arkistoinnin ja asennuksen jälkeen. Katso Mac OS X 10.2: Jaetun kansion sisältö puuttuu arkistoinnin ja asennuksen jälkeen.
  5. Arkistoi ja asenna -vaihtoehto ei vaikuta Mac OS 9:n Järjestelmäkansioon, jos sellainen on. Järjestelmäkansio on kuitenkin ehkä valittava uudelleen Classic-asetuksissa asennuksen jälkeen.

Säilytettävät tiedostot ja kansiot

Arkistoi ja asenna -asennuksen yhteydessä seuraavat kohteet siirretään /Aiempi järjestelmä/Aiempi järjestelmä 1 -kansioon (paitsi jos Aiempi järjestelmä -kansio on jo olemassa, jolloin luodaan Aiempi järjestelmä 2 -kansio jne. kullekin asennukselle – suurin numero vastaa viimeisintä asennusta):

• /Developer
  • /Users
  • /Library (kaikki kohteet täällä paitsi /Library/Application Support, joka jätetään koskettamattomana Mac OS X -taltioon)
  • /mach.sym
  • /System
  • /bin
  • /mach
  • /mach_kernel
  • /sbin
  • /private (kaikki kohteet kansiossa paitsi /private/tmp)
  • /usr
  • /etc
  • /var
  • /Ohjelmat/Address Book.app
  • /Ohjelmat/AppleScript
  • /Ohjelmat/Calculator.app
  • /Ohjelmat/Chess.app
  • /Ohjelmat/Clock.app
  • /Ohjelmat/DVD Player.app
  • /Ohjelmat/Extras/BlastApp.app
  • /Ohjelmat/iChat.app
  • /Ohjelmat/Image Capture.app
  • /Ohjelmat/Internet Connect.app
  • /Ohjelmat/Mail.app
  • /Ohjelmat/Preview.app
  • /Ohjelmat/QuickTime Player.app
  • /Ohjelmat/Sherlock.app
  • /Ohjelmat/Stickies.app
  • /Ohjelmat/System Preferences.app
  • /Ohjelmat/TextEdit.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/AirPort Admin Utility.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/AirPort Setup Assistant.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Apple System Profiler.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Applet Launcher.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Assistant.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Audio MIDI Setup.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Bluetooth File Exchange.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/ColorSync Utility.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Console.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/CPU Monitor.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/DigitalColor Meter.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Directory Access.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Disk Copy.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Disk Utility.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Display Calibrator.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Grab.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Installer.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Java Plugin Settings.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Java Web Start.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Kerberos.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Key Caps.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Keychain Access.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/NetInfo Manager.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Network Utility.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Macintosh Manager.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/ODBC Adminisrator.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Print Center.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Process Viewer.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/ProcessViewer.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Server Admin.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Server Monitor.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Software Restore.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Server Settings.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/StuffIt Expander.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Terminal.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Directory Setup.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Asia Text Extras/Chinese Text Converter.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Asia Text Extras/IM Plugin Converter.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Asia Text Extras/TrueType Font Editor.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Asia Text Extras/Plugin_Text_Sample

Lisäksi Mac OS X 10.4 Tigerissa tai myöhemmässä versiossa siirretään seuraavat kohteet:

• /Ohjelmat/Automator.app
  • /Ohjelmat/Font Book.app
  • /Ohjelmat/Graphing Calculator.app
  • /Ohjelmat/Safari.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Java/Input Method HotKey.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Java/Java 1.3.1 Plugin Settings.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Java/Java 1.4.2 Plugin Settings.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/Java/Java Web Start.app
  • /Ohjelmat/Lisäohjelmat/VoiceOver Utility.app

Jos valitaan Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset, seuraavat kohteet säilytetään Mac OS X -versioissa (10.2 tai uudempi):

• Kotikansiot Käyttäjät-kansiossa

Jos valitaan Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset, seuraavat kohteet säilytetään vain Mac OS X:n versioissa 10.2–10.2.8:

• /private/var/db/SystemConfiguration
  • /Library/Preferences
  • /private/var/root/Library/Preferences
  • /private/var/root/.CFUserTextEncoding

Jos valitaan Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset, seuraavat kohteet säilytetään Mac OS X:n versioissa 10.3, 10.4 ja uudemmat:

• /private/var/db/SystemConfiguration
  • /Library/Preferences
  • /Library/Preferences/SystemConfiguration/
  • /Library/Keychains/FileVaultMaster.keychain
  • /Library/Keychains/FileVaultMaster.cer
  • /Library/Fonts/Arial
  • /Library/Fonts/Arial Black
  • /Library/Fonts/Arial Narrow
  • /Library/Fonts/Arial Rounded Bold
  • /Library/Fonts/Brush Script
  • /Library/Fonts/Comic Sans MS
  • /Library/Fonts/Courier New
  • /Library/Fonts/Georgia
  • /Library/Fonts/Times New Roman
  • /Library/Fonts/Trebuchet MS
  • /Library/Fonts/Verdana
  • /Library/Fonts/Webdings
  • /private/var/root/Library/Preferences
  • /private/var/root/.CFUserTextEncoding
  • /private/var/db/shadow/hash
  • /private/var/db/samba/hash
  • /private/var/db/CodeEquivalenceDatabase
  • /private/var/db/CodeEquivalenceCandidates
  • /private/etc/ssh_host_dsa_key
  • /private/etc/ssh_host_dsa_key.pub
  • /private/etc/ssh_host_rsa_key
  • /private/etc/ssh_host_rsa_key.pub
  • /private/etc/ssh_host_key
  • /private/etc/ssh_host_key.pub
  • /private/etc/kcpassword
  • /private/etc/localtime
  • /private/etc/hostconfig
  • /private/etc/ntp.conf

Jos valitaan Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset, seuraavat kohteet säilytetään vain Mac OS X:n versioissa 10.4 tai uudempi:

• /private/etc/httpd/users
  • /private/var/db/volinfo.database