FireWire-levytilan käyttäminen ja vianmääritys

Tietoja FireWire-levytilan käyttämisestä ja vianmäärityksestä.

FireWire-levytilan avulla Macintosh-tietokoneita, joissa on FireWire-portti (kohdetietokone), voidaan käyttää toiseen tietokoneeseen (isäntä) liitettynä ulkoisena kovalevynä. Kun kohdetietokone on käynnistetty FireWire-kovalevynä ja se on isäntäkoneen käytettävissä, voit kopioida tiedostoja kyseiseen taltioon tai kyseisestä taltiosta.

Isäntätietokoneen vaatimukset

Isäntätietokoneen on täytettävät seuraavat vaatimukset:

• sisäänrakennettu FireWire-portti tai PC Card -kortin FireWire-portti
  • FireWire 2.3.3 tai uudempi
  • Mac OS 8.6 tai uudempi

Kohdetietokoneet

Kohdetietokoneina voidaan käyttää seuraavia malleja:

• iMac (kelkaton asema), johon on asennettu firmwaren versio 2.4 tai uudempi
  • iMac (kesä 2000) ja heinäkuun 2000 jälkeen julkaistut mallit
  • eMac (kaikki mallit)
  • Mac mini (kaikki mallit)
  • Power Mac G4 (AGP-grafiikka), jossa on ATA-asema
  • Power Mac G4 Cube
  • Power Mac G4 (Gigabit Ethernet) ja kaikki heinäkuun 2000 jälkeen julkaistut mallit
  • Power Mac G5 (kaikki mallit)
  • Mac Pro (kaikki mallit)
  • iBook (FireWire) ja kaikki syyskuun 2000 jälkeen julkaistut mallit
  • PowerBook G3 (FireWire)
  • PowerBook G4 (kaikki mallit)
  • MacBook Pro (kaikki mallit)
  • ennen lokakuuta 2008 julkaistut MacBook-mallit

Lisätietoja on artikkelissa FireWire-portit: tekniset tiedot.

Huomautus: FireWire-levytila toimii vain sisäisissä PATA- tai SATA-asemissa. Kohdelevytila yhdistää vain PATA-master-asemaan Ultra ATA -väylässä. Se ei yhdistä ATA-, ATAPI- tai SCSI-slave-asemiin.

Ennen kuin yrität käyttää FireWire-levytilaa, tarkista seuraavat seikat:

• Varmista, että ohjelmisto ja firmware ovat ajan tasalla.
  • Irrota kaikki muut FireWire-laitteet molemmista tietokoneista ennen FireWire-levytilan käyttämistä. Älä kytke FireWire-laitteita, ennen kuin olet katkaissut kahden tietokoneen välisen yhteyden tai lopettanut levytilan käytön.
  • Tietokone ei siirry FireWire-levytilaan, jos Open Firmware Password (Avaa firmware-salasana) -asetus on otettu käyttöön. Lisätietoja Open Firmware Password (Avaa firmware-salasana) -asetuksesta on tämän artikkelin kohdassa Toimintaohjeet, jos Mac-tietokone ei siirry FireWire-levytilaan.
  • Jos olet siirtämässä FileVault-suojattuja kotihakemistoja (vain Mac OS X v10.3 tai uudempi), kirjaudu FileVault-suojattuna käyttäjänä ja poista FileVault käytöstä tilapäisesti. Kun kotihakemiston sisältö on siirretty kohdetietokoneeseen, ota tarvittaessa FileVault-suojaus uudelleen käyttöön.

FireWire-levytilan käyttäminen

1. Tarkista, että kohdetietokoneen virta on katkaistu.
  2. Jos kohdetietokone on Applen kannettava tietokone (kuten PowerBook tai MacBook), sen muuntaja on kytkettävä.
  3. Liitä kohdetietokone isäntätietokoneeseen FireWire-kaapelilla. Isäntäkoneen virta voi olla kytkettynä.
  4. Käynnistä kohdetietokone sekä paina välittömästi ja pidä alhaalla T-näppäintä, kunnes FireWire-symboli tulee näkyviin. Kohdetietokoneen kovalevy on isäntäkoneen käytettävissä ja näkyy todennäköisesti työpöydällä. (Jos kohdetietokoneessa on Mac OS X 10.4 Tiger, voit myös avata Järjestelmäasetukset, valita Käynnistyslevy ja valita sitten Kohdelevytila. Käynnistä sitten tietokone uudelleen, minkä jälkeen se käynnistyy FireWire-levytilaan.)
  5. Kun tiedostot on kopioitu, etsi isäntäkoneen työpöydältä kohdetietokoneen kovalevysymboli ja vedä se roskakoriin tai valitse Arkisto-valikosta Anna levy (tai Siirrä syrjään).
  6. Katkaise kohdetietokoneesta virta painamalla virtapainiketta.
  7. Irrota FireWire-kaapeli.

Levytilan käyttäminen Intel-pohjaisten Mac-tietokoneiden kanssa

Jos yrität ottaa käyttöön Intel-pohjaisen Mac-tietokoneen levytilan Macintosh-tietokoneessa, jossa on Mac OS X 10.3.9 tai aiempi, näyttöön tulee varoitusviesti. Lisätietoja on artikkelissa Intel-pohjaiset Mac-tietokoneet: Annetussa levyssä ei ole taltiota, joita Mac OS X voisi lukea -varoitusviesti.

Jos Intel-pohjainen Mac-tietokone ei vastaa, kun se on levytilassa, tutustu artikkeliin Intel-pohjainen Mac-tietokone voi lakata vastaamasta levytilassa.

Toimintaohjeet, jos Mac-tietokone ei siirry FireWire-levytilaan

Jos tietokone ei siirry FireWire-levytilaan, kun pidät T-näppäintä alhaalla käynnistyksen aikana, vaan käynnistyy Mac-käyttöjärjestelmään, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että FireWire-kaapeli toimii ja että yhteys on kunnossa.
  2. Varmista, ettei tietokoneeseen ole kytketty muita laitteita.
  3. Varmista, että pidät T-näppäintä alhaalla, kun käynnistät tietokoneen.
  4. Tarkista näppäimistöliitäntä. Varmista, että näppäimistö on liitetty suoraan tietokoneeseen – ei näytön tai keskittimen kautta. Käytä langallista tai langatonta Apple-näppäimistöä aina kun mahdollista.
  5. Varmista, ettei Open Firmware -salasanaa ole otettu käyttöön tässä tietokoneessa. Open Firmware Password -ohjelmisto täytyy mahdollisesti ladata käyttöjärjestelmän versiosta riippuen. Lisätietoja Open Firmware -salasanoista on artikkelissa Laiteohjelmiston salasanasuojauksen määrittäminen Mac OS X:ssä.