Mac OS X 10.3, 10.4: Tietojen siirtäminen Käyttöönottoapurilla/Siirtymisapurilla: Usein kysytyt kysymykset

Tietoja siitä, miten joillain Käyttöönottoapurin tai Siirtymisapurin versioilla (mukana Mac OS X 10.4:ssä tai uudemmassa Lisäohjelmat-kansiossa) voidaan helposti siirtää tietoja aikaisemmasta Mac-tietokoneesta uuteen. Tämä asiakirja koskee Mac OS X 10.4 -käyttöjärjestelmää sekä tietokoneita, joiden mukana toimitetaan Mac OS X 10.3.4 tai uudempi, kuten Power Mac G5 (kesäkuu 2004) -tietokoneet. Näiden tietokoneiden Käyttöönotto-/Siirtymisapurissa on tietojen siirtämisominaisuus. Apurin kopioimia tietoja ei poisteta aikaisemmasta Mac-tietokoneesta.

Mac OS X 10.4 Tiger -vinkki: Mac OS X 10.4:ssä Käyttöönottoapuri käynnistyy Mac OS X 10.4:n asentamisen jälkeen, aivan kuten Mac OS X 10.3.4:ssä tai uudemmassa. Tämän jälkeen Siirtymisapuria (löytyy Lisäohjelmat-kansiosta) voidaan käyttää tietojen siirtämiseen toisesta Mac-tietokoneesta (tai osiosta, jossa on Mac OS X:n aiempi versio, "Tämän Macin toiselta taltiolta" -vaihtoehdon avulla). Lisätietoja.

Huomautus: Jotkin ohjelmat, jotka siirretään PowerPC-pohjaisesta Macista Intel-pohjaiseen Maciin, saattavat vaatia päivitystä siirtymisen jälkeen.

Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät tästä asiakirjasta:

Haluaisin lisätietoja Apurin "siirrä tiedot" -ominaisuudesta.

Käyttöönottoapurilla, joka toimitetaan sellaisten tietokoneiden mukana, joihin on esiasennettu Mac OS X 10.3.4 tai uudempi, voidaan siirtää tietoja (mukaan lukien tunnuksen asetukset ja kotikansiot) aiemmasta Macista (jossa on Mac OS X 10.1 tai uudempi) uudempaan tietokoneeseen. Näiden kahden tietokoneen yhdistämiseen tarvitaan FireWire-kaapeli. Apuri tarjoutuu siirtämään tietoja vanhemmasta tietokoneesta, kun uusi tietokone käynnistetään ensimmäistä kertaa. Varmista ensin, että vanhemman tietokoneen firmware on ajan tasalla.

Milloin on paras hetki siirtää tietoja uuteen tietokoneeseen?

Paras hetki on silloin, kun käynnistät uuden tietokoneen ensimmäistä kertaa. Varmista, että sinulla on FireWire-kaapeli, ja että vanhemman tietokoneen firmware on ajan tasalla. Älä huolehdi tiedostojen "siivoamisesta" edellisestä tietokoneesta. Tiedon siirtäminen FireWiren kautta ei kestä kauan, ja todennäköisesti uudessa Macissa on enemmän tallennustilaa kuin vanhassa.

Voidaanko Apurilla kopioida tietoja tietokoneeseen, jonka mukana toimitettiin aikaisempi Mac OS X -versio?

Ei, tämä versio Apurista toimii ainoastaan sen tietokoneen kanssa, jonka mukana se toimitettiin. Tietoja voidaan kuitenkin kopioida erittäin suuresta joukosta vanhempia tietokoneita, jos niissä on FireWire-portti ja Mac OS X 10.1 tai uudempi. Varmista, että vanhemman tietokoneen firmware on ajan tasalla.

Tietojen siirtämiseen toiseen tietokoneeseen voidaan käyttää jotain muuta keinoa Apurin ohella. On esimerkiksi mahdollista käyttää Mac iDiskiä tai Varmuuskopiointia, tai verkkoyhteyttä, kuten Ethernet- tai AirPort-yhteyttä. Voit jopa polttaa tiedostoja CD- tai DVD-levylle yhdessä tietokoneessa ja sitten kopioida ne levyltä toiseen tietokoneeseen.

Tulostinluettelo ei siirtynyt.

Tulostinasetukset eivät mahdollisesti siirry, kun tiedot siirtyvät Apurilla. Jos käytössä on Mac OS X 10.4, tutustu tähän asiakirjaan. Tai ne voidaan helposti määrittää uudelleen.

iSync-asetuksia ja Bluetooth-laitepareja ei ole määritetty. Eivätkö ne siirtyneet?

Kun tiedot on kopioitu Käyttöönottoapurilla ja olet kirjautunut sisään, Bluetooth-laitteille tulee suorittaa parinmuodostus ja iSync-laiteasetukset tulee määrittää uudelleen. Näitä asetuksia ei kopioida aiemmasta tietokoneesta.

Näkyvissä on joitakin ikkunoita, jotka olivat avoinna aiemmassa tietokoneessa, mutta ne ovat odottamattomissa paikoissa tai Dockin "alla".

Näin voi joskus käydä, jos vanhemmassa tietokoneessa oli ikkunoita avoinna tietoja siirrettäessä. Näin voi käydä, jos uudessa tietokoneessa on käytössä muu näytön tarkkuus kuin vanhassa.

Jos näin käy, vedä yksinkertaisesti ikkuna sinne, minne sen haluat. Voit myös kokeilla suurempaa näytön tarkkuutta Näyttöasetuksista.

Jos ikkuna on Dockin "alla", eikä siihen pääse käsiksi, toimi näin: Valitse Dock Apple-valikosta ja Näytä aina -vaihtoehto alivalikosta. Dock katoaa. Osoitat vain ikkunan symbolia sen laajentamiseksi tai siirtämiseksi. Haluttaessa Kätke Dock -toiminto voidaan ottaa käyttöön uudelleen.

Yritän siirtää FileVault-suojattua tunnusta Apurilla, mutta saan ilmoituksen "FileVault-käyttäjiä ei voida siirtää Maciin, jossa on olemassa olevia käyttäjiä".

FileVault suojaa kotihakemistoja tallentamalla ne salattuun levytiedostoon. Tämä levytiedosto voidaan siirtää vanhemmasta Macista uudempaan, kunhan uudempaan tietokoneeseen ei ole vielä suoritettu siirtymistä (eikä siinä ole aiempia käyttäjätunnuksia).

Tunnuksen kotihakemisto ja tunnuksen asetukset voidaan siirtää myöhemmin käynnistämällä vanhempi Mac ja poistamalla tunnuksen FileVault-suojaus. Käytä sitten Käyttöönottoapuria halutun tunnuksen tai tietojen siirtämiseen. Tunnus voidaan suojata uudelleen FileVaultilla uudessa tietokoneessa.

Jotkut asetuksista eivät siirtyneet. Tarkemmin ottaen, Energiansäästäjä-asetukset, Suojausasetukset (mukaan lukien "Vaadi salasanaa tietokoneen poistuessa unitilasta tai näytönsäästäjästä"), Ohjelmiston päivityksen "Hae tärkeät päivitykset taustalla" asetukset, Classic-asetukset (esimerkiksi "Varoita ennen Classicin käynnistämistä"), iDisk-peilin asetukset sekä Syöttövalikon asetukset (mukaan lukien näppäimistön lisäasettelut ja -menetelmät).

Aivan oikein. Jotkut asetukset edellisestä Macista eivät siirry. Uudessa Mac-tietokoneessa on todennäköisesti Energiansäästäjä-vaihtoehtoja, joista vanhempi Mac saattoi vain uneksia, ja mitä tulee muihin asetuksiin, ne ovat nopeasti määritettävissä Järjestelmäasetuksista tai Hakemistopalveluista. Esimerkiksi unitila- ja muut asetukset voidaan määrittää Energiansäästäjä-asetuksista sen jälkeen, kun tiedot on siirretty Käyttöönottoapurilla.

Kun yritän siirtämistä, uusi tietokone lakkaa vastaamasta ("jähmettyy"). Kokeilin jopa toista FireWire-kaapelia.

Ei hätää, uusi tietokone on kunnossa. Todennäköisesti siinä tai kaapelissa ei ole mitään vikaa. Kopioinnin lähteenä olevan tietokoneen firmware on vain päivitettävä.

Jos ongelma jatkuu ja tietokoneeseen on yhdistetty muita FireWire -laitteita, kokeile kytkeä irti kyseiset muut laitteet.

Siirsin koko joukon tietoja, ja se toimi kuin unelma. Nyt haluan siirtää lisää tietoja vanhemmasta tietokoneestani. Voinko tehdä niin?

Toki, avaat vain Käyttöönottoapurin (tai Siirtymisapurin Mac OS X 10.4:ssä tai uudemmassa)! Kaikkea muuta voidaan siirtää paitsi FileVault-suojattuja tunnuksia, kuten edellä mainittiin.

Siirron jälkeen sain ilmoituksen, että joitakin ohjelmia joudutaan mahdollisesti asentamaan uudelleen. Asensin ohjelmat uudelleen, mutta ne eivät toimi.

Kyseiset ohjelmat on todennäköisesti myös päivitettävä, jotta ne olisivat yhteensopivia uuden tietokoneen Mac OS -version kanssa, varsinkin jos edellisessä tietokoneessa oli käytössä paljon vanhempi Mac OS -versio. Yleensä yksinkertainen korjaustiedosto tai päivitys ohjelman toimittajalta voi ratkaista yleiset ongelmat. Ota yhteyttä ohjelman toimittajaan päivitysten tai lisätietojen saamiseksi.

Sen jälkeen kun otin käyttöön uuden Macin käyttäjätunnuksen (tai -tunnukset), siirsin vanhasta Macista tunnuksen, joka oli samanniminen kuin eräs uuden Macin tunnuksista. Uudemman Macin (samannimisen) tunnuksen kaikki sisältö on kadonnut!

Ei hätää, tietoja ei poistettu, ne vain siirrettiin. Uudemman Macin tunnuksen kotikansiossa olleet tiedostot löytyvät Poistetut käyttäjät -kansiosta, joka on Käyttäjät-kansiossa. Vinkki: Tämä tilanne voidaan välttää siten, että tiedot siirretään, kun Käyttöönottoapuri pyytää sitä ensimmäisen kerran.

Olen jo ottanut käyttöön käyttäjätunnuksen (-tunnukset). Sisäänkirjautuminen ei onnistu sen jälkeen, kun käytin Käyttöönottoapuria samannimisen tunnuksen siirtämiseen aiemmasta Macista. Mitä tapahtui?

Näin käy, jos tunnuksen salasana on eri vanhassa ja uudessa Mac-tietokoneessa, vaikka tunnuksen nimi olisi sama. Käytä sitä kirjautumissalasanaa, jota käytit vanhemmassa Mac-tietokoneessasi. Ellet muista sitä, voit nollata sen.

Voidaanko Käyttöönottoapuria käyttää tärkeiden tiedostojen varmuuskopiointiin tai arkistointiin eri levylle?

Käyttöönottoapuri on suunniteltu ainoastaan tiedostojen siirtämiseen vanhemmasta tietokoneesta uuteen (tai Mac OS X 10.4:ssä toissijaisen osion Mac OS X:stä Tiger-osioon). Sitä ei ole tarkoitettu tietojen lähettämiseen tai synkronoimiseen eri tietokoneeseen. Mutta voit tutustua muiden valmistajien ratkaisuihin.