Tietoja Mac OS X 10.4.9 -päivityksestä (delta)

Mac OS X 10.4.9 -päivitys (delta) päivittää Mac OS X 10.4.8:n versioon 10.4.9 sekä Intel-pohjaisilla että PowerPC-pohjaisilla Mac-koneilla. (Jos olet päivittämässä aikaisemmasta Mac OS X 10.4.x -versiosta 10.4.9-versioon, katso tämä artikkeli.)

Tärkeää: Lue ennen asentamista

• Tulokset voivat olla odottamattomia, jos sinulla on asennettuna kolmannen osapuolen toimittamia järjestelmäohjelmiston muutoksia tai olet muuttanut käyttöjärjestelmää muulla tavalla. (Tämä ei koske normaalien sovellusohjelmistojen asennuksia.)
  • Asennusprosessia ei saa keskeyttää. Jos asennuksen aikana tapahtuu virtakatkos tai muu häiriö, käytä päivitykseen Apple Downloads -sivulta ladattavaa erillistä asennusohjelmaa (katso jäljempänä).
  • Jos asennuksen aikana syntyy ongelmia--esimerkiksi Ohjelmiston päivitys -toiminto sulkeutuu odottamatta, katso tämä artikkeli.

Asennus

Päivitä Mac-koneesi Mac OS X 10.4.9:ään käyttämällä Ohjelmiston päivitys -toimintoa tai erillistä asennusohjelmaa. Sinun tarvitsee käyttää vain yhtä näistä tavoista tietokoneesi päivittämiseen.

Ohjelmiston päivitys

Ohjelmiston päivitys, joka sisältyy omenavalikkoon, tarkistaa automaattisesti viimeisimmät Apple-ohjelmistojen päivitykset Internetin kautta. (Ohjelmiston päivitys on ehkä ohjannut sinut tähän artikkeliin oppimaan lisää päivityksestä.) Jos tietokoneesi ei ole ajan tasalla, esille tulee ohjelmistopäivityksiä, jotka voit asentaa tietokoneellesi. Huomaa, että päivityksen koko voi vaihdella tietokoneesta toiseen, kun se asennetaan Ohjelmiston päivitys -toiminnon avulla. Lisäksi jotkut päivitykset on asennettava ennen toisia, joten Ohjelmiston päivitys tulee suorittaa useita kertoja, jotta kaikki saatavilla olevat päivitykset tulevat varmasti asennetuksi.

Erillinen asennusohjelma

Lataa päivityksen asennusohjelma ja suorita se manuaalisesti. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, jos sinun on päivitettävä useita tietokoneita mutta haluat ladata päivityksen vain kerran. Apple Downloads -sivulla on ladattavissa kaksi versiota erillisestä asennusohjelmasta: delta- ja yhdistelmäversio.

• Delta-päivitys PowerPC- ja Intel-pohjaisille Mac-koneille -asennusohjelma (joka kuvataan tässä artikkelissa) päivittää Mac OS X 10.4.8:n versioon 10.4.9.
  • Yhdistelmäpäivityksen asennusohjelma (joka kuvataan tässä artikkelissa) päivittää käyttöjärjestelmän Mac OS X 10.4, 10.4.1, 10.4.2, 10.4.3, 10.4.4, 10.4.5, 10.4.6, 10.4.7 tai 10.4.8 versioon 10.4.9.

Mitä päivitykseen sisältyy?

Seuraava parannukset koskevat sekä Intel- että PowerPC-pohjaisia Mac-koneita, jollei toisin mainita:

.Mac

• Parantaa automaattista iDisk-synkronointia asiakkaille, joiden .Mac-käyttäjätunnus sisältää pisteen (.).
  • Parantaa yleistä .Mac Sync -suoritusta.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy automaattiseen määräaikaiseen synkronointiin, joka on asetettu .Macin Järjestelmäasetukset -valikossa.
  • Vähentää .Mac Sync -aikakatkosten määrää synkronoitaessa suuria tietojoukkoja.
  • Estää suurien osoitteistotietomäärien muuttamisen ilman valtuutusta.
  • Korjaa ongelman, josta voisi aiheutua tietokoneen rekisteröinnin peruuttaminen.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy suuren muutosmäärän synkronoimiseen .Mac-tilille
  • Estää kolmannen osapuolen synkronointisovelluksia esittämästä asiaankuulumatonta alustavaa synkronointivaroitusta.

Bluetooth

• Korjaa valmiustilasta heräämiseen liittyvän ongelman Kensington PilotMouse Mini Bluetooth -laitteilla käytettäessä MacBook-koneiden kanssa.
  • Korjaa ongelmat, joissa Bluetooth-pohjaiset laitteet eivät vastaa valmiustilan jälkeen tietyillä tietokoneilla.

iCal ja iSync

• Korjaa ongelman, jossa iCal-muistutukset voivat sijoittua näytön reunalle.
  • Korjaa ongelman, jossa tiettyihin päivämääriin liitetyt tapahtumat eivät ehkä näy oikein.
  • Tapahtumamoitukset voidaan nyt synkronoida iCal-sovelluksen ja Nokia N70 -puhelimien välillä.
  • Lisää iSync-tuen useammille laitteille.

Verkot ja modeemi

• Korjaa lupaongelman kopioitaessa tiedostoa, jolla on laajennetut ominaisuudet, Xsan-taltion AFP-tiedostonjaosta Finder-valikon kautta.
  • Korjaa ongelman käytettäessä Kerberos-todennusta Active Directory -tietokannan kanssa, kun käyttäjä kuuluu moniin ryhmiin.
  • Korjaa Intel-pohjaisten iMac-koneiden suorituskykyongelmat, joita saattoi syntyä määritettäessä huippunopeiden verkkojen vaihteita.
  • Parantaa luotettavuutta faksattaessa Ranskassa tai Belgiassa Applen ulkoisen USB-modeemin kautta.
  • Lisää WPA2-salauksen tuen Network Diagnostics -toimintoon.
  • Korjaa ongelman eri todennustapoja käyttävien automaattisten AirPort-yhteyksien kanssa.
  • Korjaa ongelman, jossa Network Preferences voi odottamatta sulkeutua, kun on irroitettu verkkotietoinen USB-laite samalla, kun Network Preferences on auki.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy iMacin ylläpitämiin manuaalisiin kaksipuolisuusasetuksiin.
  • Applen sisäisten modeemien ohjaimet tarjoavat nyt saman luotettavuuden kuin Applen ulkoisten modeemien ohjaimet.
  • Ulkoiset USB-modeemit ilmoittavat nyt DLE-d:n varattu-äänen tunnistukselle.
  • Lisää modeemituen venäjän kieltä varten.
  • Faksin vastaanottaminen toimii nyt, kun maakoodina on Ranska.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy modeemin pulssitilalla Internet-palveluntarjoajalle soittamiseen.
  • Korjaa ongelman Avaa-valintaikkunassa selattaessa AFP-taltioita Rosettaa käyttävillä sovelluksilla.
  • Korjaa tulostusongelman, joka voi syntyä Rosettaa käyttävien sovellusten kanssa, kun on kirjauduttu Active Directory -käyttäjänä, jolla on SMB-kotihakemisto.

Tulostus

• Korjaa tulostusongelman Rosettaa käyttävien sovellusten kanssa, kun on kirjauduttu Active Directory -käyttäjänä, jolla on SMB-kotihakemisto.
  • Korjaa ongelman, jossa tilapäiset tiedostot voivat käyttää liikaa levytilaa tulostettaessa joillakin kolmannen osapuolen tulostimilla.

Aperture

Tietoja eduista, joita tämä päivitys tarjoaa Aperturen kannalta, on tässä artikkelissa.

Kolmansien osapuolten sovellukset

• Korjaa seuraaviin Rosettaa käyttäviin kolmansien osapuolelten sovelluksiin liittyvät ongelmat: LEGO StarWars, Adobe InDesign, H&R Block TaxCut, Big Business' Big Business 5.1.0.
  • Korjaa ongelman, jossa Adobe Arno Pro Italics -fontit eivät ehkä asennu Kirjasinkirjaan.
  • Korjaa Microsoft Word -ongelman, jossa OpenType-fontit eivät ehkä näy oikein; tämä päivitys korjaa myös OpenType-ongelmat käytettäessä Word 2004 -versiota.

Muuta

• Parantaa OpenGL-kiihdytettyjen grafiikkojen luotettavuutta Blizzard's World of Warcraft -pelissä.
  • Parantaa OpenGL-pohjaisten sovellusten luotettavuutta Mac Pro -tietokoneella Nvidia-grafiikkakorttien kanssa.
  • Sisältää päivitetyt turvallisuussertifikaatit.
  • Sisältää kesäaikapäivityksen (julkaistu 15.02.2007), joka sisältää 08.01.2007 voimassa olleet koko maailman aikavyöhyke- ja kesäaikasäännöt.
  • Korjaa vuorotteluongelman zoomattaessa Command-Alt-8-näppäinyhdistelmällä (Universal Access).
  • Korjaa ongelman, jossa eräät USB-tulostimet voivat lopettaa tulostamisen Classic-ympäristössä.
  • Korjaa ongelman Classic-ympäristössä, jossa iMac G5:n sisäänrakennettu iSight-kamera voi lakata vastaamasta.
  • Parantaa levykuvien tarkistusta.
  • Sisältää parannetun USB-laitteiden tuen Classic-ympäristössä.
  • Parantaa tukea tiedostoille, joiden tarkenne on ".ac3", ".m2v" tai ".m4v".
  • Parantaa siirtotehoa P2 USB -lukijasta Finderissa.
  • Korjaa ongelman, jossa DVD-soitin ei toista kappaletta, joka on yli 3 tuntia pitkä.
  • Korjaa näyttöongelman, joka voi syntyä 256 värin tilassa suoritettavassa X11.app-sovelluksessa Intel-pohjaisessa Mac-koneessa.
  • Korjaa ongelman, joka syntyy EAP-FAST-todennuksessa PAC-tilassa TLS-istunnon aikana.
  • Korjaa ongelman, jossa voidaan käyttää väärää koodausta “New Text File” Automatorin Intel-pohjaisissa Mac-koneissa luomille tiedostoille.
  • Sisältää Applen viimeaikaiset turvallisuuspäivitykset.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.