Mac OS X: Käytettävissä olevat laiteohjelmistopäivitykset

Jos olet päivittämässä Mac OS 9 -käyttöjärjestelmästä Mac OS X 10.2 -käyttöjärjestelmään tai uudempaan tietokoneessa, joka muuten täyttää järjestelmävaatimukset, tarkista, että tietokoneen laiteohjelmisto (firmware) on päivitetty. Tässä luettelossa esitetään, mitä laiteohjelmistopäivityksiä on saatavissa ja mihin tietokoneisiin päivitykset on tarkoitettu.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Kuten on selitetty kohdissa Mac OS X 10.2 Welcome and Install Manuals ja Mac OS X Welcome and Install Manuals, Macintosh-tietokoneen laiteohjelmisto on päivitettävä ennen Mac OS X 10.2 -käyttöjärjestelmän tai uudemman asennusta. Seuraavassa taulukossa on lueteltu Apple-tuotteiden laiteohjelmistopäivitykset, jotka on tarkoitettu Mac OS X 10.2 -käyttöjärjestelmää tai uudempaa varten.

Huomautus: VAALEANPUNAISELLA merkityt rivit ilmaisevat tietokoneet, joihin voidaan asentaa Mac OS X 10.2 käyttöjärjestelmä mutta joita Mac OS X 10.3, 10.4 tai uudempi ei tue.

Jos et ole varma, tarvitseeko tietokoneesi tiettyä päivitystä, lataa päivitys ja avaa päivityksen asennusohjelma. Jos päivitys on jo asennettu tai sitä ei tarvita, asennusohjelma ilmoittaa siitä.

Tärkeää: Näitä laiteohjelmistopäivityksiä ei voi asentaa, kun tietokone käynnistetään Mac OS X -käyttöjärjestelmästä. Jotta päivitykset voidaan asentaa, tietokone on käynnistettävä tietokoneen kovalevyn Mac OS 8:n tai Mac OS 9:n Järjestelmäkansiosta (ei CD-levyltä). Lisätietoja laitteisto- ja ohjelmistovaatimuksista on kyseisissä asennusohjelmissa.

iMac Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
iMac (USB 2.0) päivitystä ei tarvita
iMac (17 tuumaa, 1 GHz) päivitystä ei tarvita
iMac (17 tuumaa, litteä näyttö) päivitystä ei tarvita
iMac (litteä näyttö) päivitystä ei tarvita
iMac (kesä 2001) iMac Firmware Update 4.1.9 75130
iMac (alkuvuosi 2001) iMac Firmware Update 4.1.9 75130
iMac (kesä 2000) iMac Firmware Update 4.1.9 75130
iMac (Slot Loading) iMac Firmware Update 4.1.9 75130
iMac 333 MHz iMac Firmware Update 1.2 60384
iMac 266 MHz iMac Firmware Update 1.2 60384
iMac 233 MHz iMac Firmware Update 1.2 60384

eMac Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
    eMac (ATI-grafiikka)     päivitystä ei tarvita
        eMac         päivitystä ei tarvita

iBook Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
iBook G4 päivitystä ei tarvita
iBook (alkuvuosi 2003) päivitystä ei tarvita
iBook (14,1 LCD, 16 VRAM) päivitystä ei tarvita
iBook (16 VRAM) päivitystä ei tarvita
iBook (14,1 LCD) päivitystä ei tarvita
iBook (loppuvuosi 2001) päivitystä ei tarvita
iBook (Dual USB) päivitystä ei tarvita
iBook Special Edition (FireWire) iBook Firmware Update 4.1.7 75128
iBook (FireWire) iBook Firmware Update 4.1.7 75128
iBook iBook Firmware Update 4.1.7 75128

Power Mac G5 Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
Power Mac G5 Power Mac G5 Uniprocessor 5.1.5 f2 Firmware Update 5.1.5f2 Napsauta tätä

Xserve G5 Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
Xserve G5 Firmware Update 5.1.7f1 Napsauta tätä

Power Mac G4 Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
Power Mac G4 (Mirrored Drive Doors 2003) päivitystä ei tarvita
Power Mac G4 (FW 800) päivitystä ei tarvita
Power Mac G4 (Mirrored Drive Doors) päivitystä ei tarvita
Power Mac G4 (QuickSilver 2002) päivitystä ei tarvita
Power Mac G4 (QuickSilver) päivitystä ei tarvita
Power Mac G4 (Digital Audio) Power Mac G4 Firmware Update 4.2.8 120068
Power Mac G4 (Gigabit Ethernet) Power Mac G4 Firmware Update 4.2.8 120068
Power Mac G4 (AGP-grafiikka) Power Mac G4 Firmware Update 4.2.8 120068
Power Mac G4 (PCI-grafiikka) päivitystä ei tarvita
Power Mac G4 Cube Power Mac G4 Cube Firmware Update 4.1.9 75129

Power Macintosh G3 Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
Power Macintosh G3 (sininen ja valkoinen) Power Macintosh G3 (sininen ja valkoinen) Firmware Update 1.1 58374
Power Macintosh G3 (sininen ja valkoinen), jossa on SCSI Ultra2 SCSI Card Firmware Update 1.2 60409
Power Macintosh G3 Desktop Mac OS X 10.0 SCSI Card Update 25176
Power Macintosh G3 Mini Tower Mac OS X 10.0 SCSI Card Update 25176

PowerBook G4 Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
PowerBook G4 (17 tuumaa, 1,33 GHz) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (15 tuumaa, FW 800) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (12-tuumaa, DVI) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (17 tuumaa) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (12 tuumaa) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (1 GHz / 867 MHz) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (DVI) päivitystä ei tarvita
PowerBook G4 (Gigabit Ethernet) PowerBook Firmware Update 4.2.9 120092
PowerBook G4 PowerBook Firmware Update 4.1.8 75132

PowerBook G3 Laiteohjelmistopäivitys Ladattavan asiakirjan numero
PowerBook G3 (FireWire) PowerBook Firmware Update 4.1.8 75132
PowerBook G3 -sarja (Bronze Keyboard) päivitystä ei tarvita
PowerBook G3 -sarja päivitystä ei tarvita
PowerBook G3 päivitystä ei tarvita

Huomautus: Suluissa olevat tuotekuvaukset (kesä 2000) ja (kesä 2001) viittaavat pohjoisen pallonpuoliskon kesään.