Time Capsule: Time Capsule -levyn kopioiminen AirPort Utility 5.3.1 -apuohjelman tai sen uudemman version avulla

AirPort Utility 5.3.1 -apuohjelman tai sen uudemman version avulla voit siirtää täydellisen kopion (varmuuskopion) Time Capsule -levyllä olevista tiedoista ulkoiselle levylle, joka on liitetty Time Capsulen USB-portin kautta.

Varmista ennen Time Capsule -levyn arkistoimista, ettei kukaan käyttäjä tee parhaillaan Time Machine -varmuuskopiota Time Capsule -levylle. Time Capsule -levyn arkistoiminen katkaisee tilapäisesti kaikkien käyttäjien yhteyden levylle. Muut verkkopalvelut ovat kuitenkin yhä käytettävissä.

1. Liitä ulkoinen levy Time Capsulen USB-porttiin, jos ulkoista levyä ei ole liitettynä. Levy voi olla mikä tahansa USB 2.0 -yhteensopiva ulkoinen kovalevyasema, jossa on oma virtalähde. Se tulee näkyviin AirPort Utility -apuohjelmassa AirPort Disk -levynä.

2. Avaa Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa oleva Open AirPort Utility 5.3.1 (tai uudempi versio).

3. Valitse Levyt.

4. Valitse Time Capsule -levyn Sisäinen levy ikkunan vasemmasta reunasta. Ikkunan oikeaan reunaan tulee näkyviin Arkistoi...- ja Tyhjennä... -painikkeet

5. Paina Arkistoi...-painiketta.

6. Näyttöön tulee kehote, jossa pyydetään valitsemaan AirPort-levy, jolle haluat arkistoida tiedot. Jos olet liittänyt Time Capsuleen useita ulkoisia levyjä, valitse haluamasi levy ja napsauta Arkistoi-painiketta.

7. Näyttöön avautuu toinen valintaikkuna, jossa ilmoitetaan, että Time Capsulen keltainen tilavalo vilkkuu arkistoinnin ajan. Kun olet painanut Arkistoi-painiketta, kaikkien Time Capsule -levyyn yhteydessä olleiden käyttäjien yhteys katkeaa.

Prosessi alkaa. (Voit halutessasi lopettaa AirPort Utilityn.)

Voit alkaa käyttää Time Capsule -levyasemaa sen jälkeen, kun tilavalo on vaihtunut takaisin vihreäksi.

Tärkeää:

• Älä aloita arkistointia ennen kuin kaikki Time Capsule -levyyn yhteyden muodostaneet käyttäjät ovat katkaisseet yhteyden oikein.
  • Varmista, että AirPort (ulkoisella) -levyllä on riittävästi vapaata tilaa, ennen kuin arkistoit levyn.
  • Arkistoiminen ei poista tiedostoja kummaltakaan levyltä.