Mac OS X: Ohjelmistopäivitysten koot voivat vaihdella

Ohjelmistopäivitysten koot voivat vaihdella. Tämä on Ohjelmiston päivityksen ominaisuus, joka tunnistaa automaattisesti tietokoneeseen parhaiten soveltuvan päivityksen.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Toisinaan Ohjelmiston päivitys pystyy tarjoamaan odotettua pienempikokoisen muutospäivityksen Mac OS X 10.3.4 -käyttöjärjestelmälle tai uudemmalle, tai päivitys saattaa olla pienempi kuin muissa saman päivityksen asentavissa tietokoneissa. Pienempikokoiset muutospäivitykset tarjotaan silloin, kun joitakin Mac OS X -järjestelmätiedostoja voidaan muokata sen sijaan, että ne korvattaisiin kokonaan. Lisätietoja on alla olevassa Miksi joillekin tietokoneille ei tarjota pienempikokoista päivitystä? -osassa.

Pienikokoiset ohjelmistopäivitykset voi hakea ja asentaa nopeammin kuin normaalikokoiset muutos- tai yhdistelmäpäivitykset.

Vihje: Jos päivityksistä on erikokoisia versioita, pienempikokoinen muutospäivitys on niistä pienin. Normaalikokoinen muutospäivitys on seuraavaksi pienin, ja yhdistelmäpäivitysversio on suurin (mutta monipuolisin).

Miten varmistan, että käytän oikeaa päivitystä?

Valitse Omenavalikosta Ohjelmiston päivitys. Asenna sitten sen tarjoamat päivitykset. Ohjelmiston päivitys löytää automaattisesti parhaan päivityksen, jota tietokoneesi voi käyttää. Jos olet päivittämässä useampaa kuin yhtä tietokonetta, samannimisen päivityksen koko saattaa vaihdella tietokoneesta toiseen. Asenna Ohjelmiston päivityksen ehdottama versio.

Miksi joihinkin tietokoneisiin ei tarjota pienempikokoista päivitystä?

Kaikki tietokoneet, joissa on Mac OS X 10.3.4 tai uudempi, eivät pysty hyödyntämään pienempikokoisia ohjelmistopäivityksiä. Miksi? Joskus Mac OS X -järjestelmätiedostoihin tehdyt muutokset, kuten muiden valmistajien tuotteiden tekemät muutokset, saattavat edellyttää Mac OS X -ohjelmistopäivityksen täyskokoisen version asentamista. Sinun ei tarvitse selvittää sinulle parhaiten sopivaa päivitystä itse, vaan voit antaa Ohjelmiston päivityksen asetusten huolehtia siitä puolestasi.

Lisävihje: Tämän prosessin tietoja voi tarkastella /var/log/install.log-tiedostossa.

Voinko asentaa pienempikokoisen ohjelmistopäivityksen tietokoneeseen, joka ei hakenut sitä?

Parhaat tulokset saat, kun annat Ohjelmiston päivityksen asetusten päivittää kunkin tietokoneen erikseen, sillä kaikki tietokoneet eivät pysty käyttämään pienempikokoista päivitystä. Jos haluat hakea päivityksen vain kerran, sinun saattaa kannattaa käyttää yhdistelmäpäivityksen asentajan versiota, joka on saatavilla Applen tiedostohakujen sivustossa.

Voinko hakea kooltaan pienimmät päivitykset Applen tiedostohauista (itsenäinen asentaja)?

Et. Kooltaan pienimmät päivitykset ovat saatavilla vain Mac OS X:n sisäisistä Ohjelmiston päivityksen asetuksista, sillä Ohjelmiston päivityksen on varmistettava, että tietokone pystyy käyttämään kooltaan pienintä päivitystä, ennen kuin se antaa asentaa sen. Jos se ei tekisi tätä tarkistusta, järjestelmätiedostoista voisi tulla käyttökelvottomia.

Voit kuitenkin hakea asentajia Applen tiedostohauista (kutsutaan joskus WWW-päivityksiksi), vaikka ne eivät ole aivan yhtä pienikokoisia kuin Ohjelmiston päivityksen mahdollisesti tarjoamat asentajat.

Mistä tiedän, asensinko kooltaan pienimmän ohjelmistopäivityksen?

Etsi Receipts (Kuitit) -kansiosta päivityksiä, joissa on sana "patch". Esimerkki: MacOSXUpd10.4.6IntelPatch.pkg

Vihje: Ohjelmiston pienempikokoisia muutospäivityksiä ei välttämättä ole saatavilla kaikkiin Apple-ohjelmistotuotteisiin.