Jos olet unohtanut iPhonen pääsykoodin, nollaa se Macilla tai Windows-tietokoneella

Onko iPhonesi lukittu ja olet unohtanut pääsykoodin? Siirrä iPhone tietokoneen avulla palautustilaan, niin voit tyhjentää sen ja ottaa sen uudelleen käyttöön.

Jos annat virheellisen pääsykoodin iPhonen lukitulla näytöllä liian monta kertaa, saat ilmoituksen, jonka mukaan iPhone on poistettu käytöstä. (Lue, mitä voit tehdä, jos iPhonessa tai iPadissa näkyy ”[Laite] ei ole käytettävissä” tai ”Suojauslukitus”.)

Jos et muista pääsykoodiasi, kun yrität uudelleen, sinun on siirrettävä iPhone tietokoneella palautustilaan. Palautustilassa voit tyhjentää iPhonen, minkä jälkeen voit ottaa sen uudelleen käyttöön. Tarvitset Apple ID:si ja salasanasi, jotta voit määrittää iPhonesi uudelleen.

iPhonen tyhjennyksen jälkeen voit palauttaa tiedot ja asetukset varmuuskopiosta. Jos et varmuuskopioinut iPhonea, voit ottaa sen käyttöön uutena laitteena ja sitten ladata kaikki iCloudissa olevat tietosi.

iPhone ei käytettävissä -ilmoitus näkyy iPhonessa, jos annat virheellisen pääsykoodin.

Vaihe 1: Varmista, että sinulla on tietokone (Mac tai Windows-tietokone)

Tämän menetelmän käyttäminen edellyttää Macia tai Windows-tietokonetta. Jos käytät Windows-tietokonetta, varmista, että siinä on vähintään Windows 10 ja että siihen on asennettu Apple Devices -appi tai iTunes. Tarvitset myös iPhonen mukana toimitetun kaapelin tai muun yhteensopivan kaapelin, jolla voit liittää iPhonen tietokoneeseen.

Jos sinulla ei ole tietokonetta etkä pysty lainaamaan sellaista, sinun on pyydettävä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä.

Vaihe 2: Sammuta iPhone

1. Irrota iPhone tietokoneesta, jos se on yhdistettynä.

2. Sammuta iPhone käyttämällesi iPhone-mallille ominaisella tavalla:

• iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X ja uudemmat sekä iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi): pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina, kunnes sammutusliukusäädin tulee näkyviin.

iPhonen sivupainike ja äänenvoimakkuuden vähennyspainike
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s ja iPhone 6: pidä sivupainiketta painettuna, kunnes sammutusliukusäädin tulee näkyviin.

Vanhemman iPhonen sivupainike
    • iPhone SE (1. sukupolvi), iPhone 5s ja vanhemmat: pidä yläpainiketta painettuna, kunnes sammutusliukusäädin tulee näkyviin.

Vanhemman iPhonen yläpainike
  3. Sammuta iPhone vetämällä liukusäädintä ja odota sitten minuutti, jotta se sammuu kokonaan.

Vaihe 3: Siirrä iPhone palautustilaan

1. Valmistaudu etsimällä iPhonesta painike, jota sinun on painettava seuraavassa vaiheessa:

• iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X ja uudemmat, mukaan lukien iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi) käyttävät sivupainiketta.

Uudemman iPhonen sivupainike
    • iPhone 7 ja iPhone 7 Plus käyttävät äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.

Vanhemman iPhonen äänenvoimakkuuden vähennyspainike
    • iPhone SE (1. sukupolvi) sekä iPhone 6s ja aiemmat käyttävät Koti-painiketta.

Vanhemman iPhonen Koti-painike
  2. Pidä oikeaa iPhonen painiketta painettuna ja liitä iPhone välittömästi tietokoneeseen.

3. Paina painiketta edelleen, kunnes näyttöön tulee Apple-logo. Päästä irti painikkeesta vasta sitten, kun näyttöön tulee kuva tietokoneesta ja kaapelista.

iPhonen palautustilanäyttö

Jos näet pääsykoodinäytön, sinun on sammutettava iPhone ja aloitettava alusta.

Jos et saa iPhonea siirtymään palautustilanäyttöön ja tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Vaihe 4: Palauta iPhone Mac- tai Windows-tietokoneella

1. Etsi iPhonesi Finderissa, tai jos käytät Windows-tietokonetta, etsi iPhone iTunesissa tai Apple Devices -apissa. (Lue ohjeet yhdistetyn iPhonen etsimiseen.)

2. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää laitteen, valitse Palauta. Tietokoneesi lataa iPhonen ohjelmiston ja käynnistää palautusprosessin. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja laitteesi poistuu palautustilanäytöstä, suorita lataus loppuun, sammuta iPhone ja aloita alusta.

Palauta ja päivitä iPhone tietokoneella napauttamalla Palauta ja päivitä.
  3. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Kun prosessi on valmis, laite käynnistyy uudelleen ja avautuu käyttöönottonäyttöön.

4. Irrota iPhone tietokoneesta, ota iPhone käyttöön ja käytä sitä.

Tarvitsetko lisää ohjeita?

Lue, miten sinun tulisi toimia, jos näet virheen, kun päivität tai palautat iPhonen, iPadin tai iPodin

Katso, miten iPhonen pääsykoodi vaihdetaan

Katso, miten iPhone tyhjennetään ja palautetaan iCloudin avulla

Jos et pysty suorittamaan näitä vaiheita loppuun, jos sinulta pyydetään edelleen pääsykoodia tai jos tarvitset muuta apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.