Tietoja Mac OS X 10.5.3 -päivityksestä

Mac OS X 10.5.3 -päivitystä suositellaan Mac OS X 10.5-, 10.5.1- ja 10.5.2 Leopard -käyttöjärjestelmille. Päivitys sisältää yleisiä käyttöjärjestelmän parannuksia, jotka parantavat Macin vakautta, yhteensopivuutta ja suojausta. Tarkempia tietoja turvallisuuspäivityksistä on tässä sivustossa. Mac OS X 10.5 Leopard sisältää yli 300 uutta ominaisuutta, se on helppo asentaa, ja se toimii muiden jo käytössä olevien ohjelmien ja lisälaitteiden kanssa.

Tärkeää: Lue seuraava kohta ennen asennusta

• On suositeltavaa varmuuskopioida järjestelmä ennen päivitysten asentamista.
  • Asennusprosessia ei pidä keskeyttää, vaikka edistymispalkki ei muuttuisi useaan minuuttiin. Jos asennuksen aikana tapahtuu virtakatko tai muu häiriö, käytä päivitykseen itsenäistä asentajaa (katso alla), jonka saat Applen tuen lataussivulta.
  • Tulokset voivat olla yllättäviä, jos tietokoneeseen on asennettu kolmannen osapuolen ohjelmistomuutoksia tai käyttöjärjestelmää on muutettu jollakin muulla tavalla. (Tämä ei koske sovellusten normaalia asennusta.)
  • Jos asennuksen aikana syntyy ongelmia (esimerkiksi Ohjelmiston päivitys -toiminto sulkeutuu odottamatta), tutustu tähän artikkeliin.

Päivityksen asennus

Päivitä Mac OS X 10.5.3:een käyttämällä Ohjelmiston päivitys -toimintoa tai erillistä asennusohjelmaa. Tarvitset tietokoneen päivittämiseen vain toista näistä menetelmistä.

Ohjelmiston päivitys

Valitsemalla Ohjelmiston päivitys omenavalikosta voit automaattisesti tarkistaa Internetin kautta viimeisimmät Apple-ohjelmistot, mukaan lukien tämän päivityksen. (Ohjelmiston päivitys on voinut siirtää sinut tähän artikkeliin, jotta voisit lukea lisää päivityksestä.) Jos tietokone ei ole ajan tasalla, esille voi tulla muita ohjelmistopäivityksiä tietokonettasi varten. Ne on syytä asentaa. Huomaa, että päivityksen koko voi vaihdella tietokoneen mukaan, kun asennus suoritetaan Ohjelmiston päivitys -toiminnon avulla. Jotkin päivitykset on myös asennettava ennen muita, joten Ohjelmiston päivitys on suoritettava useamman kerran, jotta kaikki käytettävissä olevat päivitykset tulevat ladattua.

Itsenäinen asentaja

Lataa päivityksen asentaja ja suorita se manuaalisesti. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, kun sinun on päivitettävä useita tietokoneita, mutta haluat ladata päivityksen vain kerran. Nämä erillisten asennusohjelmien versiot on ladattavissa Apple-tiedostohaut-sivulta.

Mac OS X 10.5.3 -päivitystä suositellaan kaikkiin Mac OS X 10.5 -versioihin versioon 10.5.2 asti.

• Delta-päivitys mahdollistaa päivityksen Mac OS X versiosta 10.5.2 versioksi 10.5.3
  • Yhdistelmäpäivitys mahdollistaa päivityksen Mac OS X versiosta 10.5, 10.5.1 tai 10.5.2 versioksi 10.5.3

Mitä päivitys sisältää?

Mac OS X 10.5.3 -päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille, joiden käyttöjärjestelmä on Mac OS X 10.5. Päivitys sisältää yleisiä käyttöjärjestelmän parannuksia, jotka parantavat Macin vakautta, yhteensopivuutta ja suojausta.

Yleistä

• Sisältää Applen uusimmat turvallisuuspäivitykset.
  • Korjaa kirjasinongelman, jonka seurauksena Helvetica Narrow -kirjasinta on käytetty ohjelmissa Helvetica-kirjasimen sijasta.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy tietyissä USB-laitteissa ilmenneeseen kuvan ja äänen nykivään toistoon.
  • Korjaa vakauteen liittyvät ongelmat, jotka liittyvät Word of the Day -widgetiin, iTunes-kuvitukseen ja kuvaesityksen näytönsäästäjiin.
  • Korjaa ongelman, jossa tietyt liitetyt kovalevyt eivät näy Finderissa.
  • Korjaa .Macin Dashboard-widgetien synkronointiin liittyvän ongelman, kun synkronoitavien Mac-tietokoneiden näyttötarkkuudet poikkeavat toisistaan.
  • Sisältää RAW-kuvien lisätuen useille kameratyypeille.
  • Parantaa Ohjelmiston päivitys -toiminnon edistymispalkin osoittimen tarkkuutta.
  • Korjaa ongelman, jossa Finder ei ole käytettävissä, jos tietokoneen nimi on tyhjä Jako-asetuksissa.
  • Parantaa Active Directoryn sidontaa ja kirjautumista.
  • Poistaa viiveen, kun .local-toimialueeseen kirjaudutaan Active Directory -käyttäjänä.
  • Parantaa Spotlight-hakuja AFP-tiedostopalvelimen taltioilla.
  • Asiakkaat voivat nyt vaihtaa salasanan kirjautumisikkunassa, kun se on sidottu Mac OS X 10.4 Open Directory -palvelimeen.
  • Parantaa Safarin luotettavuutta, kun Internet-yhteys muodostetaan Internet Microsoft ISA -välipalvelimen kautta.

Osoitekirja

• Korjaa luotettavuusongelmat, joita esiintyy, kun sisäisellä haulla etsitään yhteystietoja.
  • Korjaa ongelmat, jotka liittyvät sellaisten osoitteiden määritykseen, joissa esiintyy et-merkki (&).

AirPort

• Parantaa 802.1X:n toimintaa ja luotettavuutta.
  • Parantaa luotettavuutta, kun käytössä on Time Capsule.

Automator

• Korjaa ongelman, jossa jotkin toiminnot eivät toimi, kun Näytä suoritettaessa -asetus on käytössä.
  • Korjaa ongelman, jossa Uusi iCal-tapahtuma -toiminto ei ehkä toimi.
  • Korjaa ongelman, joka estää työnkulkujen tallennuksen Finderin kontekstivalikossa.
  • Korjaa sellaisiin Automator-skripteihin liittyvät luotettavuusongelmat, jotka etsivät tiedostoja päivämäärän mukaan.
  • Korjaa ongelman, joka estää työnkulkujen tallennuksen Finderin kontekstivalikossa.
  • Korjaa ongelman, jossa Automator-työnkulut Finder-plugineinä eivät toimi, kun työnkulku aloitetaan Hae valitut Finder-kohteet -toiminnon avulla.
  • Korjaa ongelman, jossa Kopioi tiedostot -toiminto ei toimi luotettavasti, kun se on lisätty Automatorin varoitusikkunasta.

iCal

• Korjaa mahdollisia tietosuojaongelmia sallimalla tapahtumien merkitsemisen yksityisiksi.
  • Korjaa ongelman, jossa inspektori ei näytä rakennuksessa olevien kokoushuoneiden kapasiteetti- ja käytettävyystietoja.
  • Korjaa ongelman, jossa nykyinen päivä ei näy viikoittain-näkymän vasemmanpuoleisessa sarakkeessa.
  • Korjaa kokousten hälytyksiin, kutsuihin ja liitteisiin liittyvät luotettavuusongelmat.
  • Korjaa luotettavuusongelmat, jotka liittyvät iCal-varmuuskopioiden palautukseen.
  • Korjaa tarkkuusongelmat, jotka liittyvät automaattiseen viimeistelyyn, käytettävyystietoihin ja paikkojen nimiin.
  • Korjaa ongelman, jossa iCal voi lähettää peruutusilmoituksen menneisyydessä olevista tapahtumista kalenterin poiston yhteydessä.
  • Korjaa iCal-synkronointiin liittyvät luotettavuusongelmat.

iChat

• Korjaa näytön jakamiseen liittyvät luotettavuusongelmat.
  • Korjaa ongelman, jossa tallennetut keskustelun tekstit ilmoitetaan olevan vielä käytössä sen jälkeen, kun ne on avattu ja suljettu iChatissa.
  • Korjaa ongelman, jossa ryhmäkeskusteluja ei indeksoida Spotlightissa.
  • Aktiivisesta keskustelusta tallennetaan vain 250 uusinta viestiä.  Korjattu siten, että tallennettavien rivien määrää ei enää rajoiteta.
  • Korjaa ongelmia, jotka liittyvät kaiun peruuttamiseen kannettavissa Mac-tietokoneissa.

Sähköposti

• Korjaa ongelman, jossa Mail voi estää nukkumaan menemisen, kun se on määritetty tarkistamaan uudet viestit automaattisesti minuutin välein.
  • Korjaa vakausongelmat, joita voi esiintyä, kun isoja liitteitä vedetään sähköpostiviestiin.
  • Korjaa ongelman, joka voi esiintyä, jos kaksi uusi viesti -ikkunaa on avoinna, kun tiedosto vedetään Dockin Mail-symboliin.
  • Korjaa luotettavuusongelmat, kun muutoksia tehdään postilaatikkoon offline-tilassa.
  • Korjaa rivitysongelmat, joita voi esiintyä, jos pelkässä tekstissä on peräkkäisiä välilyöntejä.
  • Korjaa ongelmat, jotka liittyvät tiettyihin epäselvästi näkyviin verkkosivustoihin, kun sähköpostia lähetetään Safarista.
  • Korjaa ongelman, jossa Lähetetyt-, Luonnokset- ja Lähtevät-postilaatikoiden Vastaanottaja-sarakkeessa näkyy virheellisesti Kopio-vastaanottajat.
  • Korjaa luotettavuusongelmat, jotka liittyvät pelkkä teksti -huomautusten liitteisiin.
  • Korjaa luotettavuusongelmat, jotka liittyvät autentikoituihin RSS-syötteisiin.
  • Korjaa ongelman, jossa aliaksen liittäminen sähköpostiviestiin estää varsinaisen tiedoston lähettämisen.

Käyttäjärajoitukset

• Korjaa luotettavuusongelmat, jotka liittyvät ohjelman kirjaamiseen ja aikarajoihin.
  • Korjaa ongelman, jossa käyttörajoitukset voivat estää pakotetun lepotilan.
  • Korjaa suorituskykyongelmat, jotka liittyvät verkkosivujen suodattimiin.
  • Korjaa hallinnoituihin käyttäjätunnuksiin liittyvän ongelman (iChat-tekstejä ei luoda).
  • Korjaa ongelmat, jotka liittyvät nelitavuisiin tiedostoihin ja poikkeusluetteloihin.

Spaces

• Korjaa ongelman, jossa vaihtaminen toiseen tilaan ja palaaminen takaisin alkuperäiseen tilaan voi järjestää ohjelmaikkunat uudelleen toisen aktiivisen ikkunan kanssa.
  • Korjaa ongelman, jossa ohjelman aktivointi Dockista vaihtaa toiseen tilaan jopa silloin, kun nykyisessä tilassa on ikkuna kyseistä ohjelmaa varten.
  • Korjaa ongelman, jossa näppäinyhdistelmä Komento-Sarkain voi vaihtaa virheellisesti uuteen tilaan.
  • Korjaa Spaces-ohjelman luotettavuusongelmat, kun asetuksia synkronoidaan .Macin kautta.

Time Machine

• Sisältää korjauksia, jotka liittyvät Time Machinen yhteensopivuuteen Time Capsulen kanssa.
  • Korjaa tietyt ongelmat, kun tietoja varmuuskopioidaan kannettavassa Mac-tietokoneessa, joka toimii akkuvirralla.
  • Korjaa Aperture 2:een liittyvät yhteensopivuusongelmat.
  • Korjaa luotettavuusongelmat, kun suoritetaan Time Machine -varmuuskopioinnin täyspalautus.
  • Korjaa ongelman, jossa tietyt toimintonäppäimet eivät ole käytössä Time Machinen käytön jälkeen.
  • Korjaa mahdollisen varoitusviestin, joka ilmoittaa virheellisesti, että varmuuskopiotaltion tila on lopussa.
  • Päivittää Time Machinen siten, että se palauttaa liitteet ja viestit Mailiin luotettavasti.

VoiceOver

• Sisältää Braille Update 1.0 -päivityksen, joka mahdollistaa GW Micro, HandyTech, HIMS, Nippon ja Papenmeier Refreshable Braille -näyttöjen käytön.
  • Korjaa ongelman, joka liittyy Braille pisteen 7 ja 8 alleviivaukseen.
  • Korjaa ongelman, jossa VoiceOver-kohdistin ohittaa HTML-sivun ankkurit.
  • Korjaa ongelman, joka estää toimintopisteiden käytön tekstialueissa.
  • Korjaa oikeinkirjoituksen tarkistukseen liittyvän ongelman, jossa VoiceOver ilmoittaa vain ensimmäisestä väärinkirjoitetusta sanasta, vaikka tekstissä olisi useita väärinkirjoitettuja sanoja.