Tietoja iPad Pron (M4) Ultra Retina XDR -näytöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hyödyntää  tuuman iPad Pron (M4) Ultra Retina XDR -näyttöä parhaalla mahdollisella tavalla.

Optimaalinen katselukokemus

iPad Pron (M4) Ultra Retina XDR -näyttö on valmistettu vastaamaan Applen uskomattoman korkeita laatustandardeja. Uskomme, että Ultra Retina XDR -näyttö on paras OLED-näyttö, jota on koskaan ollut vastaavanlaisessa laitteessa. Tämä näyttö tarjoaa äärimmilleen viedyn sävyalan sekä erinomaisen kontrastin ja kirkkauden. ProMotion- ja True Tone -näyttötekniikat tuottavat responsiivisen ja luonnollisen katselukokemuksen. Erittäin alhainen heijastavuus auttaa sinua keskittymään sisältöön myös valoisissa ympäristöissä. Laaja väriskaala takaa täyteläiset ja eloisat värit. Jokainen näyttö on kalibroitu huolellisesti tehtaalla, ja yhdessä iPadOS:n sisäänrakennetun värinhallinnan kanssa Ultra Retina XDR -näyttö tarjoaa uskomattoman tarkan värin, suuren kirkkauden, suuren dynaamisen alueen ja optimaalisen katselukokemuksen.

High Dynamic Range (HDR)

Ultra Retina XDR -näytössä on myös HDR, joka tukee laajaa tummaa ja vaaleaa aluetta kuvissa ja videoissa.  Ominaisuuden ansiosta näet kaiken syvänmustista sävyistä puhtaisiin ja kirkkaisiin valkoisiin ja dramaattiset nyanssit niiden välillä.  Kuvat näyttävät kirkkaammilta, ja kaikki, mitä katsot Dolby Vision-, HDR10- tai HLG-muodossa, näyttää upeammalta kuin koskaan aiemmin.

Tandem OLED -teknologia

Ultra Retina XDR -näytössä käytetään OLED-teknologiaa (Organic Light-Emitting Diode). Mahtavan katselukokemuksen mahdollistamiseksi Ultra Retina XDR sisältää entistä enemmän parannuksia perinteisiin OLED-näyttöihin verrattuna. Se on ensimmäistä kertaa iPad Pro -standardin mukainen.

OLED-teknologia tarjoaa uskomattoman korkean kontrastisuhteen ja korkean resoluution. Ilman taustavaloa toimiva OLED-teknologia välittää valoa jokaisen pikselin kautta, minkä ansiosta näyttö on ohuempi. iPad Pro tarjoaa äärimmäisen kirkkauden suuressa laajakuvanäytössä Tandem OLED -teknologialla, eli kahdella OLED-paneelilla. Ultra Retina XDR -näyttö selättää perinteisiin OLED-näyttöihin liittyvät haasteet suurella kirkkaudella, laajalla värituella ja uskomattomalla väritarkkuudella.

Jos katsot OLED-näyttöä epäsuoraan, saatat huomata pieniä muutoksia väreissä ja sävyissä.  Näytön pienempiä kirkkaustasoja käytettäessä saatat huomata lievän epäterävyyden tai värimuutoksen, kun vierität tummilla taustoilla.  Tämä on täysin normaali OLED-näyttöjen ominaisuus. Kun OLED-näyttöjä käytetään pitkään, niissä voi myös näkyä pieniä visuaalisia muutoksia. Tämä on tyypillistä OLED-näytöille. Näihin muutoksiin voivat kuulua kuvan säilyminen tai kiinnipalaminen, jolloin näytössä saattaa näkyä himmeä jäännös kuvasta, vaikka kuva olisi vaihtunut. Haamukuvat ovat tilapäisiä ja häviävät muutaman minuutin normaalin käytön jälkeen. Kuva voi palaa kiinni näyttöön äärimmäisissä tapauksissa, joissa esimerkiksi samaa korkean kontrastin kuvaa on näytetty kirkkaalla näytöllä jatkuvasti pitkiä aikoja.

Olemme suunnitelleet Ultra Retina XDR -näytön alan parhaaksi vähentämään OLED-kiinnipalamista. Käytämme erityisalgoritmeja, joilla valvotaan yksittäisten kuvapisteiden käyttöä ja tuotetaan näytön kalibrointidata. iPad Pro käyttää kalibrointitietoja kunkin kuvapisteen kirkkaustason automaattiseen säätämiseen sen mukaan, onko kirkkautta vähennettävä kiinnipalamisen estämiseksi ja tasalaatuisen katselukokemuksen ylläpitämiseksi. {Kuvan kiinni palamisen vaaraa ja haamukuvien jäämistä näyttöön voi vähentää myös käyttämällä automaattista kirkkauden säätöä .

Lisäksi kirkkaustasot saattavat ajan oloon heikentyä kaikenlaisissa näytöissä, OLED- ja LCD-näytöt mukaan lukien. Tällaista voi ilmetä missä tahansa kuluttajaelektroniikkatuotteessa.

Ultra Retina XDR -näytön tehokas käyttö

Uusinta iPadOS-versiota hyödyntävä iPad Pro on erityisesti suunniteltu minimoimaan pitkäkestoisen käytön vaikutukset ja pidentämään Ultra Retina XDR -näytön käyttöikää. Seuraavassa on joitakin muita vinkkejä Ultra Retina XDR -näytön tehokkaaseen käyttöön:

• Päivitä iPad Prohon uusin iPadOS-versio. Kun uusi päivitys on saatavilla, laite kehottaa tekemään päivityksen. Voit myös tarkistaa päivityksiä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

• Käytä automaattista kirkkautta, jolloin näytön kirkkaus mukautuu automaattisesti ympäristön valaistukseen. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä. Voit tarkistaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Käyttöapu > Näyttö ja tekstin koko, vierittämällä alas ja ottamalla Automaattinen kirkkaus -asetuksen käyttöön.

• Määritä iPad Prosi sammuttamaan näyttönsä, kun et käytä sitä. Mitä lyhyempi aika, sitä parempi näytölle. Voit muuttaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Automaattilukitus.

• Vältä staattisten kuvien näyttämistä korkeimmalla kirkkaustasolla pitkiä ajanjaksoja. Jos laitteessasi on appi, joka pitää iPadin näyttöä päällä, kun et käytä laitetta aktiivisesti, voit tilapäisesti vähentää kirkkaustasoa Ohjauskeskuksessa.