Asukkaan avaimen lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa tai Apple Watchissa

Lisää kerrostalon tai muun jaetun asuinpaikan asukkaan avain Lompakko-appiin taloyhtiön ohjeiden mukaisesti.

Asukkaan avaimen lisääminen iPhoneen tai Apple Watchiin edellyttää seuraavia:

• Laitteessa on uusin iOS- tai watchOS-versio.

• Apple ID:llä on kirjauduttu sisään iCloudiin, ja kaksiosainen todennus on käytössä.

Vain palveluun osallistuvat taloyhtiöt tukevat asukkaiden avaimia. Jos asut palveluun osallistuvassa kiinteistössä, tarvitset ehkä sen käyttäjätilin, jotta voit lisätä avaimen Lompakko-appiin. Jos sinulla on kysyttävää asuntosi tai asuintalosi osallistumisesta tai käyttäjätilistä, ota yhteys taloyhtiöön.

Asunnon tai asuintalon asukkaan avaimen lisääminen iPhoneen

1. Avaa taloyhtiöltä saamasi sovellus, sähköpostiviesti, tekstiviesti tai muu viesti ja lisää avain ohjeiden mukaisesti.

2. Napauta Lisää Applen Lompakkoon.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  3. Lisää avain näytön ohjeiden mukaisesti.

Jos vuokraat useaa tilaa tai omistat useita tiloja samassa rakennuksessa, tarkista taloyhtiöltä, voitko lisätä yhden avaimen, joka käy kaikkiin tiloihisi.

Kun lisäät avaimen, Pikatila otetaan käyttöön automaattisesti. Sen ansiosta voit käyttää avainta helposti pitämällä laitetta lukkoa vasten.

Jos et tarvitse avainta enää, lue miten se poistetaan Lompakosta.

Avaimen lisääminen Apple Watchiin

Kun lisäät avaimen iPhoneen, se lisätään Apple Watchiin automaattisesti. Sen voi lisätä myös manuaalisesti.

1. Avaa pariliitetyssä iPhonessa Apple Watch -appi.

2. Napauta Lompakko ja Apple Pay.

3. Napauta avaimen vieressä olevaa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Aiemmin lisätyn asukkaan avaimen lisääminen

Jos hankit uuden laitteen, voit ehkä lisätä siihen edellisessä laitteessa käyttämäsi avaimen suoraan Lompakko-apissa.

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Napauta Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Napauta Edelliset kortit.

4. Napauta asukkaan avainta ja seuraa näytön ohjeita.

Asukkaan avaimen käyttäminen iPhonessa tai Apple Watchissa

1. Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lukon lähellä.

2. Lukko avautuu, jos avaimesi sopii siihen. Laitteessa näkyy valintamerkki ja Valmis-teksti.

Jos olet poistanut pikatilan käytöstä, voit käyttää asukkaan avainta Lompakko-apissa:

• Avaa Lompakko-appi:

• iPhone, jossa on Face ID: kaksoisnapsauta sivupainiketta.

• iPhone, jossa on Touch ID: pidä sormea Touch ID -tunnistimen päällä.

• Apple Watch: kaksoisnapsauta sivupainiketta.

• Valitse avain:

• iPhone: napauta oletuskorttia, niin myös muut kortit ja avaimet tulevat näkyviin. Napauta avainta ja tunnistaudu Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

• Apple Watch: vieritä alas ja etsi avain.

• Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lukon lähellä.

• Lukko avautuu, jos avaimesi sopii siihen. Laitteessa näkyy valintamerkki ja Valmis-teksti.

Jos iPhonen akku on ladattava

iPhonen mallista riippuen voit mahdollisesti käyttää asukkaan avainta, vaikka iPhonen akusta loppuisi virta.

Jos tarvitset apua asukkaan avaimen käytössä

• Taloyhtiö voi poistaa avaimesi käytöstä. Siinä tapauksessa et voi käyttää avainta laitteessasi ja voit poistaa sen Lompakosta.

• Jos laitteesi katoaa tai se varastetaan, voit merkitä laitteen kadonneeksi. Tämä toiminto poistaa automaattisesti käytöstä kaikki Lompakko-apissa olevat kortit ja avaimet, mukaan lukien asukkaan avaimen.

Kotiavaimen määrittäminen iPhonessa HomeKit-lukkoa varten

Koti-apissa voi lisätä älylukon ja määrittää kotiavaimen. Sen jälkeen voit avata ovesi lukituksen ja jakaa pääsyn myös vieraille.