Esityksen luominen Keynotessa

Lue, miten voit valita teeman, lisätä dioja ja muuttaa esityksen ulkoasua ja kuvasuhdetta iPhonessa, iPadissa, Macissa tai verkossa iCloud.comissa.

Keynoten käyttäminen iPhonessa tai iPadissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muun muassa valita teeman, lisätä sisältöä ja muuttaa dian ulkoasua.

Teeman valitseminen ja sisällön lisääminen

Luo Keynote-esitys valitsemalla ensin teema. Teemat sisältävät valmiita dia-layouteja, joilla voit aloittaa esityksen suunnittelun.

1. Napauta esitysnäkymän ylälaidasta Luo esitys -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos muokkaat esitystä parhaillaan, avaa esitysnäkymä napauttamalla Takaisin-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Napauta Valitse teema ja napauta sitten teemaa.

3. Lisää dia napauttamalla Lisää dia -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä näytön alaosassa ja napauta sitten dian layoutia.

4. Lisää tekstiä napauttamalla paikanvaraajatekstiä kaksi kertaa.

5. Jos diassa on paikanvaraajakuva ja haluat vaihtaa sen, napauta sen päällä olevaa Korvaa media ‑painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse oma kuvasi.

Dian koon muuttaminen

Voit muuttaa dian kokoa eri kuvasuhteen näytöille sopivaksi. Sisältöä saatetaan siirtää uuden kuvasuhteen mukaan.

1. Avaa esityksesi Keynotessa.

2. Napauta iPhonessa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos käytät iPadia, napauta joko dokumentin nimeä tai Lisää-painiketta riippuen siitä, mitä näet työkalupalkissa.

3. Napauta Esityksen valinnat ja sitten Esityksen asetukset.

4. Napauta ikkunan alareunassa Dian koko, valitse uusi koko ja napauta sitten Valmis.

5. Jos valitset Muokattu, anna dian mitat ja napauta Valmis.

6. Voit esikatsella dioja uudessa koossa napauttamalla Edellinen dia -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Seuraava dia -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

7. Napauta Done (Valmis).

Dian ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa dian ulkoasua nopeasti lisäämällä eri dia-layoutin. Kun vaihdat dia-layoutin, lisäämäsi sisältö näkyy uudessa layoutissa.

1. Valitse ainakin yksi dia.

2. Napauta Muoto-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja napauta sitten Asettelu.

3. Katso kaikki dian layoutit pyyhkäisemällä ja valitse niistä sitten yksi napauttamalla.

4. Kun olet valmis, napauta Sulje-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Koko esityksen ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa koko esityksen ulkoasua nopeasti milloin tahansa valitsemalla uuden teeman. Jos olet jo lisännyt sisältöä, se näkyy uuden teeman dioissa. Jos olet tehnyt muokkauksia, esimerkiksi vaihtanut tekstin väriä, ne näkyvät uudessa teemassa.

1. Avaa esityksesi Keynotessa.

2. Napauta iPhonessa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos käytät iPadia, napauta joko dokumentin nimeä tai Lisää-painiketta riippuen siitä, mitä näet työkalupalkissa.

3. Napauta Esityksen valinnat ja sitten Esityksen asetukset.

4. Napauta ikkunan alareunassa Teemat.

5. Napauta teemaa tai katso muita teemoja pyyhkäisemällä.

6. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Dia-layoutien muokkaaminen

Jos haluat nopeasti muuttaa useita esityksesi dioja kerralla, voit muokata dia-layouteja. Voit muuttaa dian layoutia sekä lisätä tekstiä, kuvia ja objekteja. Dia-layoutien muutokset vaikuttavat esityksesi samaa dia-layoutia käyttäviin dioihin.

1. Napauta dian taustaa ja napauta sitten näyttöön tulevassa valikossa Muokkaa dia-layoutia.

2. Napauta sivupalkissa diaa, jota haluat muokata.

3. Valitse, mitä haluat tehdä: voit muuttaa sisällön asettelua ja lisätä tekstiä, kuvia ja objekteja.

4. Kun olet lopettanut dia-layoutien muokkauksen, napauta oikeassa yläkulmassa Valmis.

Keynoten Mac-version käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muun muassa valita teeman, lisätä sisältöä ja muuttaa dian ulkoasua.

Teeman valitseminen ja sisällön lisääminen

1. Valitse Keynotessa Arkisto > Uusi. Kaksoisklikkaa sitten haluamaasi teemaa teemavalitsimessa. Jos et näe teemavalitsinta, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Arkisto > Uusi teemavalitsimesta. Kaksoisklikkaa sitten haluamaasi teemaa.

2. Lisää dia klikkaamalla Lisää dia -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä työkalupalkissa ja klikkaa sitten dian layoutia.

3. Lisää tekstiä kaksoisklikkaamalla paikanvaraajatekstiä.

4. Korvaa kuvan paikanvaraaja klikkaamalla sen päällä Korvaa media -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitsemalla sitten haluamasi kuva.

Dian koon muuttaminen

Voit muuttaa dian kokoa eri kuvasuhteen näytöille ja projektoreille sopivaksi. Sisältöä saatetaan siirtää uuden kuvasuhteen mukaan.

1. Klikkaa Dokumentti-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja klikkaa sitten Dokumentti-välilehteä.

2. Valitse dian koko Dian koko -ponnahdusvalikosta.

3. Jos valitset Muokattu diakoko -vaihtoehdon, anna dian mitat ja klikkaa OK.

Dian ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa dian ulkoasua nopeasti lisäämällä eri dia-layoutin. Kun vaihdat dia-layoutin, lisäämäsi sisältö näkyy uudessa layoutissa.

1. Klikkaa Näytä-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, valitse Rakennenäkymä ja valitse sitten ne diat, jotka haluat muuttaa.

2. Klikkaa Muoto-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse Dian layout. Lisää sitten haluamasi layout valittuihin dioihin klikkaamalla sitä.

Koko esityksen ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa koko esityksen asettelua milloin tahansa valitsemalla uuden teeman. Jos olet jo lisännyt sisältöä, se näkyy uuden teeman dioissa.

1. Klikkaa Dokumentti-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja klikkaa sitten Dokumentti-välilehteä.

2. Klikkaa Vaihda teema.

3. Kaksoisklikkaa uutta teemaa.

4. Valitse Säilytä tyylimuutokset, jotta tekemäsi muokkaukset, kuten tekstin väri, näkyvät myös uudessa teemassa.

Voit aina palata edelliseen teemaan, jos se on mielestäsi uutta teemaa parempi.

Dia-layoutien muokkaaminen

Jos haluat nopeasti muuttaa useita esityksesi dioja kerralla, voit muokata dia-layouteja.

1. Valitse valikkoriviltä Näytä > Muokkaa dia-layouteja.

2. Valitse sivupalkista dia-layout, jota haluat muokata.

3. Valitse, mitä haluat tehdä: voit muuttaa sisällön asettelua ja lisätä tekstiä, kuvia ja objekteja.

4. Kun olet lopettanut dia-layoutien muokkauksen, klikkaa oikeassa alakulmassa Valmis.

Dia-layoutien muutokset vaikuttavat esityksesi samaa dia-layoutia käyttäviin dioihin.

Keynoten iCloud-versio

Voit valita haluamasi teeman, kun luot uuden Keynote-esityksen verkossa iCloud.comissa.

1. Klikkaa esitysnäkymässä Luo esitys -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Kaksoisklikkaa teemaa. Esitys aukeaa selaimessa uudessa välilehdessä tai ikkunassa.

3. Lisää dioja klikkaamalla Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä diojen rakennenäkymässä ja klikkaa sitten dian layoutia.

4. Lisää diaan tekstiä kaksoisklikkaamalla paikanvaraajatekstiä.

5. Lisää diaan haluamasi kuva tietokoneeltasi vetämällä se paikanvaraajakuvaan.

Jos haluat muuttaa diojen ulkoasua, kokoa tai teemaa sen jälkeen, kun olet luonut esityksen Keynoten iCloud-versiossa, avaa esitys Keynoten iPhone-, iPad- tai Mac-versiossa.