Tietoja watchOS 10 -päivityksistä

watchOS 10 on suurin päivitys sitten Apple Watchin lanseerauksen, ja se antaa tuoreen ulkoasun lähes kaikille apeille. Lisäksi se tuo uusia navigointitapoja sekä sisältää uuden älykkään pinon, joka näyttää tarvitsemasi tiedot miltä tahansa kellotaululta juuri silloin, kun tarvitset niitä. Se esittelee parannettuja ominaisuuksia pyöräilytreeneihin ja patikointiin, uuden mielenterveystoiminnon Mindfulness-apissa mielentilasi pohtimiseen sekä mahdollisuuden seurata päivänvalossa viettämääsi aikaa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.4

watchOS 10.4 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheenkorjauksia.

• Näytä koko ilmoitus napauttamalla -asetus sallii nyt ilmoituksen laajentamisen kaksoisnapautuksella.

• Kun Apple Paylla maksaminen vahvistetaan AssistiveTouchilla, suojauksen parantamiseksi vaaditaan myös pääsykoodi eikä sivupainikkeen kaksoisnapautusta tueta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta joidenkin käyttäjien näytöillä tunnistettiin virheellisiä kosketuksia.

• Korjaa ongelman, joka esti yhteystietojen synkronoitumisen Apple Watchiin joillakin käyttäjillä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.3.1

watchOS 10.3 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheenkorjauksia, kuten uuden Unity Bloom -kellotaulun, joka kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria mustien historian kuukauden juhlistamiseksi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteestahttps://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.3

watchOS 10.3 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheenkorjauksia, kuten uuden Unity Bloom -kellotaulun, joka kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria mustien historian kuukauden juhlistamiseksi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteestahttps://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.2

watchOS 10.2 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Näytä Toistossa nyt -osio automaattisesti, kun olet mediaa Musiikista tai Podcasteista toistavan HomePodin (2. sukupolvi) tai HomePod minin läheisyydessä (saatavilla Apple Watch Series 6:ssa ja uudemmissa sekä Apple Watch Ultrassa).

• Ota käyttöön mahdollisuus vaihtaa kellotauluja pyyhkäisemällä Asetuksissa.

• Ota käyttöön mahdollisuus vahvistaa treenien päättyminen Asetuksissa.

• Priorisoi joko musiikin tai ohjaajien äänen voimakkuus useimmissa Fitness+-treeneissä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iPhonen Watch-apissa lisätyt kellotaulut eivät näkyneet Apple Watchissa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.1.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja korjaa ongelman, joka saattoi aiheuttaa akun nopeamman tyhjenemisen.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.1

watchOS 10.1 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Kaksoisnapautuseleellä voidaan suorittaa ensisijainen toiminto ilmoituksissa ja useimmissa apeissa, joten voit mm. vastata puheluun, toistaa musiikkia tai keskeyttää sen sekä pysäyttää ajastimen (saatavilla Apple Watch Series 9:ssä ja Apple Watch Ultra 2:ssa).

• Voit vaihtaa yhteystietoja uusien tuttavuuksien kanssa helposti NameDropilla viemällä Apple Watchisi heidän iPhonensa, jossa on iOS 17, tai Apple Watchinsa lähelle (saatavilla Apple Watch SE 2:ssa, Apple Watch Series 7:ssä ja uudemmissa sekä Apple Watch Ultrassa).

• Oma kortti on saatavilla komplikaationa, joten se on nopeasti käytettävissä NameDropille.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Koti-apin sisäilmaosio oli tyhjä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta valkoinen valintareunus saattoi ilmestyä odottamatta, kun AssistiveTouch laitettiin pois päältä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Säässä olevat kaupungit eivät ehkä synkronoituneet iPhonen ja Apple Watchin välillä.

• Korjaa ongelman, jossa vierityspalkki saattoi tulla näyttöön odottamatta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta korkeus saattoi olla virheellinen joillekin käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.0.2

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä Apple Watchille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10.0.1

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä Apple Watchille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 10

watchOS 10 on suurin päivitys sitten Apple Watchin lanseerauksen, ja se antaa tuoreen ulkoasun lähes kaikille apeille. Lisäksi se tuo uusia navigointitapoja sekä sisältää uuden älykkään pinon, joka näyttää tarvitsemasi tiedot miltä tahansa kellotaululta juuri silloin, kun tarvitset niitä. Se esittelee parannettuja ominaisuuksia pyöräilytreeneihin ja patikointiin, uuden mielenterveystoiminnon Mindfulness-apissa mielentilasi pohtimiseen sekä mahdollisuuden seurata päivänvalossa viettämääsi aikaa.

Käyttökokemus

• Uudelleensuunnitellut apit hyödyntävät kellon pyöristettyjä kulmia ja näytön koko aluetta.

• Katsele missä tahansa kellotaulussa Digital Crownia pyörittämällä älykkään pinon ajankohtaisia tietoja, jotka sopeutuvat olosuhteisiin, kuten kellonaikaan ja sijaintiin.

• Käytä Ohjauskeskusta painamalla sivupainiketta.

• Näet kaikki apit painamalla Digital Crownia kerran tai äskettäin käytetyt apit painamalla kahdesti.

Kellotaulut

• Ressu sisältää yli 100 erilaista Ressun ja Kaustisen tähdittämää animaatiota, jotka mukautuvat kellonaikaan, paikallissäähän ja toimintoihin, kuten treeneihin.

• Paletti esittää ajan värinä käyttämällä kolmea erillistä päällekkäistä tasoa, jotka muuttuvat ajan kuluessa.

• Analogisessa aurinkokellossa on klassiset tuntimerkit kirkkaassa kellotaulussa sekä valot ja varjot, jotka liikkuvat päivän aikana seuraten auringon sijaintia.

• Modular Ultra utilizes the edges of the display for real time data through three user selectable options and seven different complications (Available on Apple Watch Ultra)

Viestit

• Katsele memojeita tai yhteystietojen kuvia.

• Kiinnitä suosikkeja.

• Muokkaa, peru lähettäminen ja järjestä lukemattomuuden mukaan.

Treeni

• Pyöräilytreenit tukevat nyt uusissa teho- ja poljinnopeusmittareissa Bluetooth-yhteensopivia tunnistimia, kuten tehomittareita, nopeudentunnistimia ja poljinnopeuden tunnistimia.

• Pyöräilyteho-näkymä näyttää tehosi watteina treenin aikana.

• Tehoalue-näkymä käyttää toiminnallista kynnystehoa, joka mittaa suurinta tehoa, jota voit ylläpitää 60 minuutin ajan, luodakseen henkilökohtaiset alueet, ja näyttää kullakin alueella käytetyn ajan.

• Pyöräilynopeus-näkymä näyttää nykyisen ja suurimman nopeuden, etäisyyden, sykkeen ja/tai tehon.

• Pyöräilymittarit, treeninäkymät ja pyöräilykokemukset Apple Watchista voidaan nyt näyttää liveseurantana iPhonessa, jonka voit kiinnittää pyöräsi ohjaustankoon.

Aktiivisuus

• Kuvakkeet kulmissa tarjoavat nopean pääsyn viikoittaiseen yhteenvetoon, jakamiseen ja palkintoihin.

• Arkiliikunta-, Treeni- ja Seisomisympyrät näkyvät omilla näytöillään Digital Crownia vierittämällä, kuten myös tavoitteiden säätäminen, askelmäärä, kiivetyt kerrokset ja aktiivisuushistoria.

• Viikoittainen yhteenveto sisältää nyt treenien ja seisomisen kokonaismäärän arkiliikuntamäärän lisäksi.

• Aktiivisuusjako näyttää ystäviesi kuvat tai avatarit.

• Ohjaajan vinkit Fitness+:n ammattimaisilta ohjaajilta tarjoavat ohjeita treenitekniikoihin, mindfulnessiin, terveellisiin elintapoihin ja motivaation säilyttämiseen iPhonen Kuntoilu-apissa.

Fitness+

• Luo treeni- ja meditointiaikataulu Omissa ohjelmissa.

• Valitse haluamasi treenipäivät, treenien kestot ja tyypit, ohjaajat, musiikki ja ohjelman kesto, ja Fitness+ luo ohjelman automaattisesti.

• Luo pinoilla jono treeneistä ja meditoinneista, jotka haluat suorittaa peräkkäin.

Kompassi

• Viimeisen mobiiliyhteyden reittipiste arvioi automaattisesti reittisi viimeisen sijainnin, missä laitteesi pystyi yhdistämään operaattorisi verkkoon.

• Viimeisen hätäpuhelun reittipiste arvioi automaattisesti reittisi viimeisen sijainnin, missä laitteesi pystyi yhdistämään minkään operaattorin verkkoon hätäpuhelun soittamista varten.

• Kiinnostavien kohteiden reittipisteet näyttävät mielenkiintoisia paikkoja, jotka olet tallentanut Karttojen oppaisiin.

• Reittipisteen korkeus on uusi näkymä, joka käyttää korkeusmittarin tietoja luodakseen 3D-esityksen tallennettujen reittipisteiden korkeudesta.

• Korkeusilmoitukset ilmoittavat, kun olet ohittanut jonkin tietyn korkeusrajan.

Kartat

• Kävelysäde näyttää likimääräisesti, kuinka kauan kestää kävellä lähellä oleviin ravintoloihin, kauppoihin tai muihin kiinnostaviin kohteisiin. Paikoista näytetään kattavaa tietoa, kuten esim. aukioloajat ja arvostelut.

• iPhonella ladattuja offline-karttoja voidaan katsella parin muodostavalla Apple Watchilla, kun iPhone on päällä ja kantaman sisällä.

• Reittiohjeet ajamiselle, pyöräilylle, kävelylle ja julkiselle liikenteelle ovat käytettävissä offline-kartoissa, mukaan lukien ennustettuun liikennemäärään perustuvat arvioidut saapumisajat.

• Topografiset kartat näyttävät Yhdysvaltain kansallis- ja aluepuistoissa tietoja, kuten polkuja, korkeuskäyriä, korkeuden sekä kiinnostavia kohteita.

• Patikointireittien tiedot Yhdysvalloissa, mukaan lukien yksityiskohtaiset tiedot, kuten reitin pituus- ja korkeustiedot.

Sää

• Katsele nopeasti säätietoja, joissa näkyy myös taustan ja olosuhteiden visuaalisia tehosteita.

• Katsele yhdessä näkymässä tärkeitä tietoja, kuten ultravioletti-indeksi, ilmanlaatuindeksi ja tuulen nopeus.

• Katsele tietoja, kuten säätila, lämpötila, sademäärä, tuulen nopeus, ultravioletti-indeksi, näkyvyys, kosteus ja ilmanlaatuindeksi pyyhkäisemällä oikealle.

• Näet päivä- ja tuntinäkymän vierittämällä.

• Katsele Kosteus-komplikaatiota kellotaulussa.

Mindfulness

• Mielentilan pohdiskelun avulla voit kirjata hetkellisiä tunteitasi tai päivittäisiä mielialojasi.

• Vaikuttavat tekijät, kuten työ, perhe ja ajankohtaiset tapahtumat, voidaan sisällyttää, ja voit kuvailla tunteitasi, esimerkiksi iloinen, tyytyväinen tai huolestunut.

• Muistutukset mielentilasi kirjaamiseen ovat saatavilla ilmoituksina, komplikaatioina ja kehoituksina Fitness+:n hengitysistunnon, pohdiskeluistunnon tai äänimeditoinnin jälkeen.

Lääkkeet

• Seurantamuistutukset muistuttavat kirjaamaan lääkkeesi, jos et ole tehnyt sitä 30 minuutin kuluessa asetetusta ajasta.

• Seurantamuistutukset voidaan asettaa kriittisiksi varoituksiksi, jotta näet ne silloinkin, kun laitteesi on mykistetty tai asetettu Keskity-tilaan.

Muut ominaisuudet ja parannukset:

• Aika päivänvalossa mitataan nyt ympäristön valaistuksen tunnistimella (saatavilla Apple Watch SE:ssä, Apple Watch Series 6:ssa ja uudemmissa sekä Apple Watch Ultrassa).

• Koti-apin ja kellotaulun komplikaation Sähköennuste näyttää paikallisen sähköverkon reaaliaikaisten tietojen avulla, milloin se käyttää puhtaampia lähteitä. Sen avulla voit suunnitella, milloin lataat laitteita tai käytät kodinkoneita (vain Manner-Yhdysvallat).

• Viestinnän turvallisuus havaitsee nyt, jos lapset lähettävät tai vastaanottavat arkaluontoisia videoita.

• Arkaluontoisen sisällön varoitus aikuisille tuo viestinnän turvallisuusteknologiat kaikkien käyttäjien saataville sumentamalla alastomuutta sisältävät kuvat ja videot, ja antamalla käyttäjän valita, haluaako hän nähdä ne.

• Ilmoitukset ICE-yhteyshenkilöille Hätätila SOS -puhelun jälkeen toimitetaan kriittisinä varoituksina.

• Tuki FaceTime-ryhmä-äänipuheluille.

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteesta:

https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222