Navigo-kortin lisääminen Applen Lompakkoon

Lisää Navigo-kortti iPhonen tai Apple Watchin Lompakko-appiin, jotta voit maksaa julkisessa liikenteessä Ranskan Pariisissa.

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit käyttää Apple Payta julkisessa liikenteessä Pariisissa1:

• iPhone XS tai sitä uudempi tai iPhone SE (2. sukupolvi) tai sitä uudempi

• Apple Watch Series 6 tai sitä uudempi tai Apple Watch SE (2. sukupolvi) tai sitä uudempi, josta on muodostettu laitepari yhteensopivan iPhonen kanssa

• iOS:n ja watchOS:n uusin versio

• Apple ID, jolla olet kirjautunut iCloudiin2

• -luotto- tai -pankkikortti, jonka olet lisännyt Lompakko-appiin.

Navigo-kortin lisääminen Applen Lompakkoon

Navigo-kortin lisääminen iPhoneen

1. Napauta Lompakko-apissa Lisää-painiketta .

2. Napauta Matkakortti.

3. Valitse lisättävä matkakortti tai tee haku sijainnin tai kortin nimen mukaan.

4. Napauta Jatka.

5. Valitse ostettava kortti.3

6. Vahvista osto ja lisää Navigo-kortti noudattamalla näytön ohjeita.

Lompakko-apissa saatavilla olevat kortit ja liput saattavat poiketa julkisen liikenteen tarjoajan apeista.

Navigo-kortin lisääminen Apple Watchiin

1. Avaa Apple Watchin Lompakko-appi.

2. Vieritä alas ja napauta Lisää kortti.

3. Napauta Matkakortti.

4. Valitse lisättävä matkakortti.

5. Napauta Jatka.

6. Valitse ostettava kortti.

7. Vahvista osto ja lisää Navigo-kortti noudattamalla näytön ohjeita.

iPhonessa näkyy Navigo-kortti. Jatka-painike on näytön alareunassa.

Navigo-kortin käyttäminen

Voit napauttaa Navigo-korttia kaikkialla, missä voit käyttää fyysistä Navigo-korttia. Ensimmäinen Lompakko-appiin lisätty Navigo-kortti asetetaan automaattisesti pikatilaan.4

Korttien ja lippujen ostaminen ja lataaminen uudelleen

Kun olet lisännyt Navigo-kortin Lompakko-appiin, voit ostaa lisää kortteja tai lippuja suoraan Applen Lompakosta. Voit myös ostaa kortteja julkisen liikenteen tarjoajien apeilla ja lisätä ne Navigo-korttiin Lompakko-apissa.

Saatavilla olevat kortit ja liput voivat vaihdella sen mukaan, mitkä kortit ja liput ovat jo kortissa.

Uusien korttien ja lippujen ostaminen

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Valitse Navigo-kortti, johon haluat lisätä arvoa.

3. Napauta Lisää-painiketta .

4. Napauta Osta kortteja.

5. Valitse ostettava kortti.

6. Vahvista osto noudattamalla näytön ohjeita.

Käytettyjen korttien ja lippujen lataaminen uudelleen

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Valitse Navigo-kortti, johon haluat lisätä arvoa.

3. Napauta Buy More (Osta lisää).

4. Napauta Osta.

5. Vahvista osto ja lisää korttiin arvoa noudattamalla näytön ohjeita.

Navigo-kortin siirtäminen laitteiden välillä

Navigo-kortti voi olla kerrallaan vain yhden laitteen Lompakko-apissa, mutta voit siirtää korttia laitteiden välillä.

Navigo-kortin siirtäminen iPhonesta Apple Watchiin

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa.

2. Valitse Oma Apple Watch -välilehdellä Lompakko ja Apple Pay.

3. Valitse siirrettävän matkakortin vieressä oleva Lisää-painike.

4. Voit myös valita Lisää kortti, jos haluat nähdä luettelon muista laitteistasi löytyvistä aiemmista korteista.

Paris 2024 ‑kortteja ei voi siirtää laitteiden välillä tällä hetkellä.5

Navigo-kortin siirtäminen uuteen laitteeseen käyttöönottoapurin avulla

1. Napauta uuden iPhonesi käyttöönottoapurissa Lompakko.

2. Valitse matkakortti, jonka haluat siirtää edellisestä laitteesta.

3. Vahvista, että haluat siirtää matkakortin uuteen laitteeseen, napauttamalla Jatka.6

Navigo-kortin siirtäminen Lompakko-apin avulla

1. Avaa Lompakko-appi uudessa iPhonessa ja napauta Lisää-painiketta .

2. Napauta Edelliset kortit ja valitse matkakortti.

3. Lisää matkakorttisi uuteen iPhoneen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.6

Aiemman laitteesi on oltava lähellä ja yhteydessä internetiin, jotta siirto uuteen laitteeseen voidaan suorittaa. Jos laitteet eivät ole lähellä toisiaan, sinun on poistettava kortti manuaalisesti, jotta voit siirtää sen uuteen laitteeseen.

Navigo-kortin poistaminen

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Napauta matkakorttia.

3. Napauta Lisää-painiketta ja napauta sitten Kortin tiedot.

4. Vieritä alas ja napauta Poista tämä kortti. Vahvista napauttamalla Poista.

1. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

2. Jos kirjaudut iCloudista ulos tai poistat Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin käytöstä iPhonessa tai Apple Watchissa, kaikki luotto-, pankki- ja matkakortit poistetaan kyseisestä laitteesta. Kun poistat matkakortin jostakin laitteesta, jäljelle jäävä saldo tallennetaan, ja se on siirrettävissä samaan tai toiseen iPhoneen tai Apple Watchiin, josta on muodostettu yhteys verkkoon ja jolla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

3. Kortteja ja päivälippuja voi ostaa suoraan Lompakosta. Jos haluat lisätä Lompakossa olevaan Navigo-korttiin Navigo-viikko- tai ‑kuukausikortin, sinun on ostettava kortti Ile-de-France Mobilités ‑apin kautta. Näet liput, joita ei voi ostaa tai käyttää Lompakossa, Ile-de-France Mobilitésin verkkosivustosta.

4. Pikatila ei ole käytettävissä kaikissa linja-autoissa merkityn mukaisesti, ja sinun on todennettava itsesi, jotta voit vahvistaa kyseisten linja-autojen lipun Lompakossa.

5. Paris 2024 ‑korttia ei voi siirtää laitteiden välillä. Jos siirrät Paris 2024 ‑kortin sisältävän Navigo-kortin toiseen laitteeseen, saat hyvityksen Paris 2024 ‑kortissa jäljellä olevasta arvosta.

6. Kun siirto on valmis, edellinen kortti pysyy näkyvissä Lompakko-apissa ja ilmoittaa, että korttia ei voi käyttää.