Apple Payn käyttäminen silloin, kun Lompakko-appi ei ole kontaktittoman käytön oletusappi

Maksa Apple Paylla silloin, kun Lompakko-appi ei ole kontaktittoman käytön oletusappi.

Tässä artikkelissa mainitut ominaisuudet ovat käytettävissä vain Euroopan talousalueen maissa tai alueilla.

Jos asut Euroopan talousalueella ja iPhonessasi on iOS 17.4 tai sitä uudempi, voit määrittää Applen Lompakon sijasta jonkin toisen soveltuvan kontaktittoman käytön apin kontaktittoman käytön oletusapiksi.

Euroopan talousalueeseen kuuluvat kaikki Euroopan unionin maat sekä Islanti, Lichtenstein ja Norja.

Apple Pay -maksujen suorittaminen

Jos vaihdat jonkin toisen kontaktittoman käytön apin kontaktittoman käytön oletusapiksi, sillä on vaikutusta Apple Payn ja Applen Lompakon käyttöön. Kun kaksoisklikkaat sivupainiketta tai pidät iPhoneasi kaupan lähimaksulaitteen lähellä, valittu appi käynnistyy automaattisesti avattuasi iPhonen lukituksen. Applen Lompakkoon tallentamasi Apple Pay -maksujen suorittamiseen käytettävät kortit eivät enää ole valittavissa.

Kontaktittomien tapahtumien suorittaminen Apple Paylla

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Valitse korttisi.

3. Vahvista Face ID kaksoisklikkaamalla sivupainiketta tai anna pääsykoodi ennen maksun suorittamista.

Jos haluat, että Apple Pay ja Lompakko-appi käynnistyvät automaattisesti, kun kaksoisklikkaat sivupainiketta tai pidät iPhonea lähimaksupäätteen lähellä, sinun on valittava Applen Lompakko kontaktittoman käytön oletusapiksi Asetuksista.

Pikakäyttötilan käyttäminen

Pikatila toimii edelleen, vaikka Applen Lompakko ei ole oletusarvoinen lähimaksuappisi. Pikakäyttötilassa voit käyttää joitakin Applen Lompakossa olevia kortteja, avaimia ja lippuja herättämättä tai avaamatta laitetta tai tunnistautumatta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Kun suoritat maksua millä tahansa kontaktittoman käytön apilla, pikatilan käyttö estetään, jotta se ei vaikuta kontaktittomaan tapahtumaan.