Yksityisyyden ilmaisimien kätkeminen ulkoisissa näytöissä macOS:ssä

Jos käytössäsi on macOS Sonoma 14.4 tai sitä uudempi ja katsot appia koko näytön tilassa, voit halutessasi kätkeä yksityisyyden ilmaisimet ulkoisessa näytössä. Yksityisyyden ilmaisimet näkyvät edelleen Macin päänäytössä.

Ulkoisten näyttöjen yksityisyyden ilmaisimien laittaminen pois päältä Macissa

Edellyttää macOS Sonoma 14.4:ää tai sitä uudempaa

Jos katsot appia koko näytön tilassa ja haluat kätkeä ulkoisesta näytöstä yksityisyyden ilmaisimet (Ohjauskeskuksen vieressä valikkorivillä näkyvät oranssit ja vihreät pisteet, jotka osoittavat, että mikrofoni tai kamera on käytössä), suorita ensin Päätteessä järjestelmän ohituskomento. Laita sitten ulkoisten näyttöjen yksityisyyden ilmaisimet pois päältä Järjestelmäasetuksista.

1. Käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla:

1. macOS-palautuksen käyttö Macissa, jossa on Applen siru

2. macOS-palautuksen käyttäminen Intel-pohjaisessa Macissa

2. Valitse valikkorivin Lisäohjelmat-valikosta Pääte.

3. Kirjoita seuraava komento: system-override suppress-sw-camera-indication-on-external-displays=on

4. Sulje Pääte.

5. Valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen.

6. Kun Mac on käynnistynyt uudelleen, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten sivupalkista Tietosuoja ja suojaus.

7. Klikkaa Mikrofoni (tai Kamera).

8. Laita mikrofonin (tai kameran) käyttöoikeuden yksityisyyden ilmaisimet pois päältä.