Herätysten asettaminen ja muuttaminen iPhonessa

Lue, miten voit asettaa tai poistaa herätyksen tai muokata sitä.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Kello-apin avulla voit muuntaa iPhonen herätyskelloksi. Voit myös pyytää Siriä asettamaan herätyksen puolestasi.

Herätyksen asettaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta sitten Herätys-välilehteä.

2. Napauta Lisää-painikettaKuvalle ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä.

Aseta herätys iPhonen Kello-apissa.
  3. Aseta herätysaika. Voit myös valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Toista: napauta tätä, jos haluat asettaa toistuvan herätyksen.

• Kuvaus: napauta tätä, jos haluat antaa herätykselle nimen.

• Merkkiääni: napauta tätä, jos haluat valita herätyksen soidessa toistettavan merkkiäänen.

• Torkku: laita päälle, jos haluat nähdä Torkku-vaihtoehdon herätyksen soidessa.

4. Napauta Tallenna.

Herätyksen äänenvoimakkuuden muuttaminen

1. Valitse Asetukset > Äänet ja tuntopalaute.

2. Aseta äänenvoimakkuus vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle Soittoäänen ja hälytysten voimakkuus ‑kohdassa. Ilmoitusääni kuuluu liukusäädintä siirrettäessä, joten kuulet, miten äänenvoimakkuus muuttuu.

3. Laita Muuta painikkeilla -toiminto päälle, jos haluat muuttaa herätyksen äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuspainikkeilla.

Lue, mitä tehdä, jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian pieni tai herätys on äänetön.

Herätyksen muokkaaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Herätys-välilehteä.

2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa.

3. Napauta herätystä, tee haluamasi muutokset ja napauta Tallenna.

Muokkaa herätystä iPhonen Kello-apissa.

Herätyksen poistaminen

• Pyyhkäise herätyksen päältä vasemmalle ja napauta Poista.

• Napauta Muokkaa ja napauta sitten Poista-painikettaKuvalle ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä. Napauta lopuksi Poista.

• Napauta Muokkaa, napauta herätystä ja napauta sitten Poista herätys.

Jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian pieni tai herätys on äänetön

Älä häiritse -tila, soitto/äänetön-kytkin ja Hiljainen tila eivät vaikuta herätysääneen. Vaikka ottaisit Hiljaisen tilan käyttöön soitto/äänetön-kytkimellä tai toimintopainikkeella tai aktivoisit Älä häiritse -tilan, hälytysääni kuuluu edelleen.

Jos herätys ei soi, se on liian hiljainen tai iPhone ainoastaan värisee, tarkista seuraavat asiat:

• Aseta iPhonen äänenvoimakkuus. Jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian matala tai korkea, voit säätää sitä painamalla äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta. Voit myös valita Asetukset > Äänet ja tuntopalaute ja vetää Soittoäänen ja hälytysten voimakkuus ‑kohdan liukusäädintä.

• Jos herätys ainoastaan värisee, varmista, että herätyksen äänenvoimakkuudeksi ei ole asetettu Ei mitään. Avaa Kello-appi, napauta Herätykset-välilehteä ja napauta sitten Muokkaa. Napauta herätystä, napauta Merkkiääni ja valitse haluamasi ääni.

• Jos liität kuulokkeet iPhoneen, herätys kuuluu määritetyllä äänenvoimakkuudella iPhonen sisäisistä kaiuttimista sekä langallisista ja langattomista kuulokkeista.

• Kun käytät StandBy-ominaisuutta, herätysten tuntopalaute poistetaan käytöstä. Varmista, että herätysääneksi ei ole asetettu Ei mitään: Avaa Kello-appi, napauta Herätykset-välilehteä ja napauta sitten Muokkaa. Napauta herätystä, napauta Merkkiääni ja valitse haluamasi ääni.

iPhonen ajan manuaalista säätämistä Asetukset-valikossa apin, esimerkiksi peliajastimien, toiminnan muuttamiseksi ei suositella, sillä tämä voi vaikuttaa herätyksiin.