Tietoja watchOS 7 -päivityksistä

watchOS 7 tekee Apple Watchista tehokkaamman ja henkilökohtaisemman kuin koskaan ennen. Se tarjoaa uusia tapoja löytää ja jakaa kellotauluja, seurata untasi, automaattisen käsienpesun tunnistuksen ja uusia treenityyppejä. Pysy yhteydessä sinulle tärkeisiin ihmisiin muodostamalla perheenjäsenen Apple Watchista ja omasta iPhonestasi pari Perhejaon käyttöönotolla. Lisäksi watchOS 7 sisältää Memojit-apin, pyöräilyreitit Kartoissa ja Siri-käännöksen.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.6.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.6.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.6

watchOS 7.6 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.5

watchOS 7.5 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

• Tilatun sisällön käyttö Podcastit-apissa

• Tuki EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Malesiassa ja Perussa

• Tuki Epäsäännöllisen rytmin ilmoituksille Malesiassa ja Perussa

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.4.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.4

watchOS 7.4 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

• Mahdollisuus avata iPhone X:n ja uudempien lukitus Apple Watchilla, kun yritetään käyttää Face ID:tä kasvomaskin kanssa

• Mahdollisuus luokitella Bluetooth-laitetyypit Asetuksissa, jotta kuulokkeet tunnistetaan oikein ääni-ilmoituksissa

• Mahdollisuus striimata ääntä ja videota Apple Fitness+ -treeneistä AirPlay 2 -yhteensopiviin televisioihin ja laitteisiin

• Tuki EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Australiassa ja Vietnamissa

• Tuki Epäsäännöllisen rytmin ilmoituksille Australiassa ja Vietnamissa

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.3.3

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.3.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.3.1

watchOS 7.3.1 korjaa ongelman, joka esti osaa Apple Watch Series 5- ja Apple Watch SE -laitteista latautumasta sen jälkeen, kun laite oli siirtynyt Virransäästö-tilaan.

Lisätietoja löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT212180

watchOS 7.3

watchOS 7.3 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

• Yhtenäisyys-kellotaulu: mustien historiaa juhlistava yleisafrikkalaisen lipun värien inspiroima kellotaulu, jonka muodot muuttuvat liikkuessasi päivän aikana ja luovat sinulle yksilöllisen ulkoasun

• Aika kävellä -toiminto Apple Fitness+ -tilaajille: Treeni-apissa oleva äänikokemus, jossa muut jakavat innostavia tarinoita kävellessäsi

• EKG-appi Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa on nyt saatavilla Japanissa, Mayottella, Filippiineillä ja Thaimaassa

• Epäsäännöllisen rytmin ilmoitukset maissa ja alueilla, joihin kuuluvat Japani, Mayotte, Filippiinit, Taiwan ja Thaimaa

• Korjattu ongelma, josta johtuen Ohjauskeskus ja Ilmoituskeskus saattavat lakata vastaamasta, kun zoomaus on käytössä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.2

watchOS 7.2 sisältää uusia ominaisuuksia ja parannuksia, mukaan lukien Apple Fitness+:n, Apple Watchin vauhdittaman räätälöidyn fitnesskokemuksen. Lisäominaisuuksiin kuuluvat ilmoitukset heikosta aerobisesta kunnosta ja tuki pistekirjoitusnäytöille. Tämä päivitys sisältää myös parannuksia suorituskykyyn.

Apple Fitness+

• Uusi Apple Watchin vauhdittama fitnesskokemus, joka tarjoaa kuntosalityylisiä treenejä iPhonella, iPadilla ja Apple TV:llä

• Viikoittain lisätään kymmenen suositun tyypin videotreenejä: HIIT, sisäpyöräily, jooga, core, voima, tanssi, soutu, juoksumattokävely, juoksumattojuoksu ja tiedostava jäähdyttely

• Fitness+-tilaus on saatavilla Australiassa, Kanadassa, Irlannissa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat ominaisuudet ja parannukset:

• Mahdollisuus saada ilmoitus, jos aerobinen kunto on heikko

• Mahdollisuus tarkastella aerobisen kunnon tasoa iän ja sukupuolen perusteella iPhonen Terveys-apissa

• Eteisvärinäluokittelu sykkeen ylittäessä 100/min nyt saatavilla EKG-apissa useimmilla alueilla, joilla appi on saatavilla

• Tuki EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Taiwanissa

• Tuki pistekirjoitusnäytöille VoiceOverin kanssa

• Tuki Perhejaon käyttöönotolle Bahrainissa, Kanadassa, Norjassa ja Espanjassa (Cellular-mallit Apple Watch Series 4:stä ja uudemmista ja Apple Watch SE:stä)

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.1

watchOS 7.1 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Lisää mahdollisuuden saada ilmoitus, jos kuulokkeiden äänenvoimakkuus voi vahingoittaa kuuloa

• Lisää tuen EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Etelä-Koreassa ja Venäjällä

• Lisää tuen sydämen epäsäännöllisen rytmin ilmoituksille Etelä-Koreassa ja Venäjällä

• Korjaa ongelman, joka esti osalla käyttäjistä Macin lukituksen avaamisen Apple Watchilla

• Korjaa ongelman, josta johtuen näyttö saattoi pysyä mustana rannetta nostettaessa osalla Apple Watch Series 6 -käyttäjistä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.0.3

watchOS 7.0.3 sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia, mukaan lukien korjauksen ongelmaan, josta johtuen osalla käyttäjistä Apple Watch Series 3 saattaa odottamattomasti käynnistyä uudelleen.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.0.2

watchOS 7.0.2 sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• Korjaa ongelman, joka saattoi kuluttaa akkua tavallista nopeammin

• Korjaa ongelman, joka esti osaa käyttäjistä käyttämästä EKG-appia alueilla, joilla se on saatavilla

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7.0.1

watchOS 7.0.1 sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• Korjaa ongelman, josta johtuen osa Walletissa olevista maksukorteista ei ollut saatavilla osalle käyttäjistä

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 7

watchOS 7 tekee Apple Watchista tehokkaamman ja henkilökohtaisemman kuin koskaan ennen. Se tarjoaa uusia tapoja löytää ja jakaa kellotauluja, seurata untasi, automaattisen käsienpesun tunnistuksen ja uusia treenityyppejä. Pysy yhteydessä sinulle tärkeisiin ihmisiin muodostamalla perheenjäsenen Apple Watchista ja omasta iPhonestasi pari Perhejaon käyttöönotolla. Lisäksi watchOS 7 sisältää Memojit-apin, pyöräilyreitit Kartoissa ja Siri-käännöksen.

Kellotaulut

• Uudella Raidat-kellotaululla voit valita haluamasi raitojen määrän, valita värit ja pyörittää kellotaulua luodaksesi omaa tyyliäsi ilmentävän kellotaulun (Series 4 ja uudemmat)

• Uusi Typografia-kellotaulu näyttää numerot klassisella, modernilla tai pyöristetyllä tekstityylillä ja arabialaisilla, intianarabialaisilla, devanagari- tai latinalaisilla numeroilla (Series 4 ja uudemmat)

• Uusi Taiteellinen-kellotaulu on luotu yhteistyössä Geoff McFetridgen kanssa ja se animoituu ja muuntuu uudeksi luomukseksi ajan myötä tai aina, kun napautat näyttöä

• Uusi Memoji-kellotaulu esittelee kaikkia luomiasi memojeita ja kaikkia memoji-hahmoja (Series 4 ja uudemmat)

• Uusi GMT-kellotaulu näyttää paikallisen ajan sisempänä olevalla 12 tunnin viisarilla ja toisen aikavyöhykkeen ajan ulompana olevalla 24 tunnin viisarilla (Series 4 ja uudemmat)

• Uusi Kronografi Pro -kellotaulu mittaa ajan 60, 30, 6 tai 3 sekunnin jaksoina tai nopeuden perustuen vakioetäisyyden kulkemiseen kuluneeseen aikaan uutta takymetriä käyttäen (Series 4 ja uudemmat)

• Uudella Sukelluskello-kellotaululla seuraat helposti kulunutta aikaa napauttamalla reunusta (Series 4 ja uudemmat)

• Jaa kellotauluja Viesteillä tai Maililla, tai julkaise linkki verkossa

• Etsi ja lataa valikoituja kellotauluja suosikkiapeistasi App Storessa tai verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta

• Tuki monimutkaisille komplikaatioille XL-kellotaulussa

• Uusia värisuodattimia käytettävissä Kuvat-kellotaulun muokkaamiseen

• Uudet Maailmankello-, Kuun vaihe-, Korkeusmittari-, Laukaisin- ja Uni-komplikaatiot

Uni

• Uusi Uni-appi auttaa sinua saavuttamaan nukkumistavoitteesi unen seurannalla, muokatuilla nukkumisajastuksilla ja nukkumistrendien seurannalla

• Kiihtyvyysanturin tiedoista päätellään, milloin olet valveilla ja milloin unessa

• Unitila minimoi häiriöt laittamalla Älä häiritse -tilan päälle ja Herätä nostamalla -toiminnon ja näytön pois päältä

• Herää kellon herätysääneen tai tuntopalautteeseen

• Mahdollisuus saada muistutus, jos kello tarvitsee ladata ennen ajastettua nukkumaanmenoaikaasi tai kun kello on täyteen ladattu

Käsienpesu

• Automaattinen käsienpesun tunnistus käyttää liiketunnistinta ja mikrofonia

• Kun käsienpesu havaitaan, aloitetaan 20 sekunnin lähtölaskenta

• Saat kehotuksen jatkaa käsienpesua suositeltavat 20 sekuntia, jos kello havaitsee sinun lopettaneen aikaisemmin

• Mahdollisuus saada muistutus käsienpesusta, kun saavut kotiin

• iPhonen Terveys-apissa voit tarkkailla, kuinka usein ja pitkään olet pessyt käsiäsi

• Saatavilla Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa

Perhejaon käyttöönotto

• Käytä iPhoneasi parin muodostamiseen perheenjäsenen kellosta ja sen ylläpitämiseen, siten, että perheenjäsenellä on oma puhelinnumero ja Apple ID

• Ruutuaika- ja Käyttötauko-tuki yhteystietojen hallintaan, viestintärajoitusten asettamiseen ja poissa ruudun äärestä -ajastuksen asettamiseen

• Kouluaika-tila laittaa Älä häiritse -tilan päälle, rajoittaa käyttöä ja korvaa kellotaulun selkeällä keltaisella kellolla

• Voit asettaa muokatun Kouluaika-ajastuksen ja tarkkailla, milloin kello poistuu tilasta

• 13-vuotiaat ja nuoremmat voivat seurata liikkumisminuutteja aktiivisten kalorien sijaan, ja tarkkailla kävely-, juoksemis- ja pyöräilytreenejä tarkemmilla mittauksilla

• Aseta kertaluontoisia, toistuvia tai aikaan perustuvia sijainti-ilmoituksia perheenjäsenille

• Lähetä rahaa perheenjäsenille ja tarkastele alle 18-vuotiaan tilitapahtumia Apple Cash -perheellä (vain Yhdysvallat)

• Perheenjäsenet voivat jakaa aktiivisuus- ja terveystietonsa, ja he saavat ilmoituksen, kun luot automaattisia sijainti-ilmoituksia

• Vaatii Perhejaon ja on käytettävissä enintään viidelle perheenjäsenelle

• Saatavilla Apple Watch Series 4:n mobiilimalleissa ja uudemmissa

Memojit

• Uusi Memojit-appi uusien memojien luomiseen tai olemassa olevien muokkaamiseen

• Uusia hiustyylejä, lisää ikävaihtoehtoja ja kolme uutta memoji-tarraa

• Käytä luomiasi memojeita Memoji-kellotaulussa

• Lähetä memoji-tarroja Viesteissä

Kartat

• Käännös käännökseltä -ohjeet suuremmilla fonteilla ovat helpommat lukea

• Pyöräilyreitit tarjoaa reittejä pyöräkaistoilla, pyöräteillä ja pyöräily-ystävällisillä teillä huomioiden korkeuserot ja kadun ruuhkaisuuden

• Etsi ja lisää pyöräilijöille sopivia paikkoja reitillesi, esimerkiksi pyöräkauppoja

• Tuki pyöräilyreiteille on saatavilla New York Cityssä, Los Angelesissa, San Francisco Bay Arealla, Shanghaissa ja Pekingissä

Siri

• Laitteessa toimiva sanelu on nopeampi ja luotettavampi pyyntöjen käsittelyssä ja suojaa yksityisyyttäsi entistä paremmin (Series 4 ja uudemmat, vain amerikanenglanti)

• Käännä lauseita suoraan ranteessasi yli 50 kieliparin tuella

• Lisää tuen Ilmoita viestit -toiminnolle

Muut ominaisuudet ja parannukset:

• Muuta treeniminuuttitavoitteita sekä seisomis- ja kelaustavoitteita Aktiivisuus-apissa

• Uudet sovelletut algoritmit Treeni-apissa tanssille, toiminnalliselle voimatreenille, core-treenille ja jäähdyttelytreenille seuraavat tarkasti merkittäviä mittareita

• Uudelleensuunniteltu ja -nimetty Kuntoilu-appi iPhonessa sisältää virtaviivaistetut yhteenveto- ja jako-välilehdet

• Hallitse Apple Watchin terveys- ja turvallisuusominaisuuksia iPhonen Terveys-apissa uudella Terveyden tarkistuslistalla

• Uusia Apple Watchin mittaamia liikkuvuusmittareita Terveys-apissa, mukaan lukien alhaisen tason VO2 max, portaiden nousunopeus, portaiden laskeutumisnopeus ja kuuden minuutin kävelyarvio

• EKG-appi Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa on nyt saatavilla Kolumbiassa, Israelissa, Kuwaitissa, Omanissa, Qatarissa ja Arabiemiraateissa

• Epäsäännöllisen rytmin ilmoitukset ovat nyt saatavilla Kolumbiassa, Israelissa, Kuwaitissa, Omanissa, Qatarissa ja Arabiemiraateissa

• Tuki uusille käyttötavoille Apple Watch Series 5:ssä ilman, että näyttöä täytyy herättää, sisältää mm. pääsyn Ohjauskeskukseen ja Ilmoituskeskukseen sekä mahdollisuuden vaihtaa kellotauluja

• Luo ryhmäketjuja Viesteissä

• Sisällytetyt vastaukset mahdollistavat vastaamisen tiettyyn viestiin ja kaikkien siihen liittyvien viestien näkemisen omissa näkymissään

• Uusi Pikakomennot-appi aikaisemmin luomiesi pikakomentojen käyttämiseen ja suorittamiseen

• Lisää pikakomentoja kellotauluun komplikaatioina

• Jaa äänikirjasi Perhejaolla

• Musiikki-apissa on nyt hakutoiminto

• Uudelleensuunniteltu Wallet-appi

• Tuki digitaalisille autonavaimille Walletissa (Series 5)

• Katsele ladattua mediaa Musiikki-, Äänikirjat- ja Podcastit-apeissa

• Nykyinen sijainti saatavilla Maailmankello- ja Sää-apeille

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteesta

https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222