Ennakkohyväksyttyjen maksujen tarkasteleminen Applen Lompakko-apissa

Jos maksat Apple Paylla tilausmaksuja, viivästettyjä maksuja, kuukausimaksuja, automaattisia saldonlatausmaksuja, osamaksuja tai muita ennakkohyväksyttäviä maksuja verkkosivustoissa tai apeissa, jotka tukevat niitä, voit tarkastella hyväksymiäsi maksuja sekä hallita maksuja ja niiden asetuksia Lompakko-apissa.

Jotta voit tarkastella ennakkohyväksyttyjä maksuja Lompakko-apissa, tarvitset seuraavat:

Maksujen hyväksyminen ennakkoon Apple Paylla

Toimintoa tukevat verkkosivustot ja apit saattavat mahdollistaa toistuvien tai viivästettyjen Apple Pay -maksujen hyväksymisen ennakkoon. Valitse maksutavaksi Apple Pay.

Jos käytössä oleva kortti on tuettu, voit tarkastella ennakkohyväksyttyjä maksuja Lompakko-apissa.

Jotta ennakkohyväksyttyjen maksujen tarkasteleminen ja hallitseminen olisi mahdollista, Applen on kerättävä ja säilytettävä maksuista määrättyjä tietoja. Apple tietää, mikä kauppias liittyy mihinkin maksuun, mutta ei tiedä, mitä käyttäjä on ostanut tai paljonko ostos on maksanut.

Tilausten ja muiden ennakkohyväksyttyjen maksujen tarkasteleminen

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa ja napauta sitten haluamaasi maksukorttia.

2. Napauta Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse sitten Kortin tiedotKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Napauta Ennakkoon valtuutetut myyjät, jos valinta on käytettävissä, ja tuo tiedot näkyviin napauttamalla haluamaasi myyjää.

Jos haluat hallita maksuasetuksiasi, siirry kauppiaan sivustoon napauttamalla Hallitse miten [kauppias] veloittaa.

Jos et voi muuttaa tai perua ennakkohyväksyttyä maksua kauppiaan sivustossa, voit pyytää, ettei kauppias veloita tapahtumaa Apple Pay -maksutavalta napauttamalla Kumoa maksun valtuutus.

Jos peruutat ennakkohyväksytyn maksun Applen Lompakossa

Jos haluat hallita tai peruuttaa ennakkohyväksyttyjä maksuja, käytä kauppiaan verkkosivustoa tai appia. Voit tarvittaessa myös peruuttaa ennakkohyväksytyn maksun valtuutuksen Lompakko-apissa.

• Jos kumoat ennakkohyväksytyn maksun valtuutuksen Lompakko-apissa, tilausta tai muita siihen liittyviä maksuja ei peruta. Sen sijaan Apple pyytää, että kauppias ei veloita tapahtumaa Apple Pay -maksutavalta.

• Joissakin tapauksissa veloituksia saatetaan silti tehdä edelleen. Jos haluat varmistaa, että sinua ei veloiteta, siirry kauppiaan sivustoon tai appiin ja muuta maksuasetuksiasi suoraan kauppiaan omassa palvelussa.

Ennakkohyväksyttävissä maksuissa palveluehdot ovat sinun ja kauppiaan väliset.

Jos poistat ennakkohyväksyttyyn maksuun liitetyn maksukortin Applen Lompakosta

• Ennakkohyväksyttyä maksua ei peruta eikä siihen liittyvää tiliä suljeta. Voit hallita maksuasetuksiasi napauttamalla Näytä ennakkoon valtuutetut myyjät ‑vaihtoehtoa hälytyksestä, joka tulee näkyviin, kun poistat maksukortin. Siirry sitten kauppiaan sivustoon valitsemalla kauppias > Hallitse, miten [kauppias] veloittaa.

• Jos poistat Apple Card -korttisi, korttiin liittyviä ennakkohyväksyttyjä maksuja ei peruta eikä niihin liittyviä tilejä suljeta. Jos sinulla ei ole Apple Card -korttia toisessa laitteessa, sinun on hallittava ennakkohyväksyttyä maksua kauppiaan sivustossa tai apissa.