Ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen esittäminen Applen Lompakko-apista

Käytä iPhonea tai Apple Watchia ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen esittämiseen tietyissä Transport Security Administrationin (TSA) tarkastuspisteissä, yrityksissä tai paikoissa. Voit jakaa henkilöllisyystietosi myös palveluun osallistuvissa apeissa.

Jotta voit näyttää iPhonesi tai Apple Watchisi kautta ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen, tarvitset seuraavat:

• iPhone 8 tai uudempi tai Apple Watch Series 4 tai uudempi, jossa on uusin iOS- tai watchOS-versio.

• Face ID tai Touch ID on otettu käyttöön.

• Sinun on oltava kirjautuneena laitteeseen Apple ID:lläsi.

Ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen lisääminen Applen Lompakkoon

Ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen esittäminen Applen Lompakko-apista

Voit lisätä ajokorttisi tai henkilöllisyystodistuksesi Applen Lompakkoon ja käyttää niitä iPhonessa tai Apple Watchissa palveluun osallistuvissa osavaltioissa ja tietyissä yrityksissä, paikoissa ja Transportation Security Administrationin (TSA) tarkastuspisteissä kyseisten osavaltioiden lentokentillä.

• Kun käytät ajokorttia tai henkilöllisyystodistusta TSA:n tarkistuspisteessä, sinun on suoritettava todennus ajokorttiin tai henkilöllisyystodistukseen yhdistetyllä Face ID:llä tai Touch ID:llä, ennen kuin puhelimesi näyttää tietosi henkilöllisyystodistuksen lukijalle.

• Jos haluat käyttää ajokorttia tai henkilöllisyystodistusta TSA-tarkastuspisteessä Apple Watchista käsin, sinun on avattava iPhonen lukitus käyttämällä siihen liittyvää Face ID:tä tai Touch ID:tä aina, kun laitat Apple Watchin ranteeseesi. Tämän jälkeen voit käyttää ajokorttiasi tai henkilöllisyystodistustasi ilman todentamista, kunnes otat kellon uudelleen pois ranteesta.

• Voit myös esittää ajokorttisi tai henkilöllisyystodistuksesi henkilöllisyytesi todentamiseksi palveluun osallistuvissa apeissa ja appiklipeissä. Voit esimerkiksi vahvistaa henkilöllisyytesi Applen Lompakossa olevalla ajokortilla tai henkilöllisyystodistuksella, kun haet luottokorttia rahoituspalvelujen apeissa.

Kun todennat tiedot Face ID:llä tai Touch ID:llä ja jaat tietosi, sinun on tehtävä se ajokorttiin tai henkilöllisyystodistukseen liitetyllä Face ID:llä tai Touch ID:llä.

Näin voit esittää ajokortin tai henkilötodistuksen henkilökohtaisesti

1. Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä henkilöllisyystodistuksen lukijan lähellä. Sinun ei tarvitse avata laitetta, näyttää sitä tai luovuttaa laitetta ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen esittämistä varten.

2. Tarkista jaettavat tiedot laitteen näytöltä.

3. Anna suostumuksesi seuraavasti:

• iPhonessa Face ID:llä: Todenna kaksoisnapsauttamalla sivupainiketta.

• iPhonessa Touch ID:llä: todenna pitämällä sormea Koti-painikkeella.

• Apple Watchissa: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.

Kun ajokortti tai henkilöllisyystodistus on esitetty, laitteessa näkyy valintamerkki ja Valmis.

Riippuen siitä, missä ajokortti tai henkilöllisyystodistus esitetään, tähän saattaa liittyä myös muita vaatimuksia. Esimerkiksi kun esität ajokorttisi tai henkilöllisyystodistuksesi TSA:lle, henkilöllisyystodistuksen lukija tallentaa kuvasi vertailtavaksi Applen Lompakossa olevan ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen kuvan kanssa.

Ohjeet siihen, miten voit jakaa ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen apissa iPhonella

1. Napauta apissa tai appiklipissä Vahvista Applen Lompakolla tai Jatka Applen Lompakolla -painiketta.

2. Tarkista jaettavat tiedot ja muut tiedot:

• Apin pyytämät tiedot ajokortistasi tai henkilöllisyystodistuksestasi.

• Tiedot, jotka appi tallentaa, ja tieto siitä, kuinka kauan appi aikoo säilyttää nämä tiedot.

• Syy siihen, että appi pyytää näitä tietoja.

3. Anna suostumuksesi seuraavasti:

• iPhonessa Face ID:llä: Todenna kaksoisnapsauttamalla sivupainiketta.

• iPhonessa Touch ID:llä: todenna pitämällä sormea Koti-painikkeella.

Applen Lompakossa olevat henkilöllisyystodistukset hyödyntävät iPhonen ja Apple Watchin sisäänrakennettuja tietosuoja- ja tietoturvaominaisuuksia, jotka auttavat suojautumaan väärinkäytöksiltä ja varkauksilta:

• Ajokorttisi ja henkilöllisyystodistuksesi tiedot ovat salattuja.

• Osavaltion myöntävä viranomainen tai Apple eivät näe, milloin ja missä käytät ajokorttia tai henkilöllisyystodistusta.

• Biometrinen todennus Face ID:llä ja Touch ID:llä auttaa varmistamaan, että vain sinä voit tarkastella ajokorttia tai henkilöllisyystodistusta ja käyttää sitä.

Lue, miten Apple suojaa henkilötietojasi