Jos Pyydä ostamaan -toiminto ei toimi

Lue, mitä tehdä, jos et näe Pyydä ostamaan -ilmoituksia tai jos lapsesi näkee virheviestin pyydettyään perheryhmäsi järjestäjää tekemään ostoksen.

Asiat, joita kannattaa kokeilla ensin

1. Varmista, että sekä sinä itse että lapsesi olette päivittäneet iOS:n tai iPadOS:n viimeisimpään versioon iPhonella tai iPadilla ja että Macissa on viimeisin macOS.

2. Jos olet ottanut laitteessa Keskity-tilan käyttöön, poista se käytöstä, jotta voit vastaanottaa ilmoituksia, tai tarkista Keskity-tilan asetuksista, että voit yhä vastaanottaa Pyydä ostamaan -pyyntöjen kaltaisia aikaherkkiä ilmoituksia.

3. Kokeile vaihtaa laitteesi nimi ja varmista, että omalla laitteellasi ja lapsesi laitteella on eri nimet. Jos haluat nähdä ja muuttaa laitteen nimen, valitse Asetukset > Yleiset > Tietoja > Nimi.

4. Varmista, että lapsen yhteystietokortti on täytetty oikein lapsen laitteessa, kuten koko nimi ja Apple ID:n sähköpostiosoite tai puhelinnumero, jotta Pyydä ostamaan ‑ilmoitukset lähetetään ja vastaanotetaan Viestien kautta.

Jos Pyydä ostamaan -pyynnöt puuttuvat

Jos sinulta jää Pyydä ostamaan ‑ilmoitus huomaamatta, löydät pyynnön iPhonen, iPadin, Apple Watchin tai Macin Viestit-apista.

iOS 15:ssä, iPadOS 15:ssä, macOS Montereyssä ja niitä vanhemmissa löydät pyynnön iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin Ilmoituskeskuksesta.

Avaa Ilmoituskeskus iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

No alt supplied for Image
  • Pyyhkäise lukitulla näytöllä keskeltä ylöspäin.

• Kaikissa muissa näytöissä pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidan keskeltä.

Avaa Ilmoituskeskus Macissa

No alt supplied for Image

Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa päivämäärää tai pyyhkäise kahdella sormella ohjauslevyn oikeasta reunasta vasemmalle. Ilmoitukset ilmestyvät Ilmoituskeskuksen ylälaitaan.

Jos et vieläkään näe Pyydä ostamaan -pyyntöjäsi, tarkista Perhejako-asetukset sekä, millä Apple ID:llä olet kirjautunut ja varmista, että käytättuettua laitetta.

Jos lapsesi näkee viestin, jonka mukaan luvan pyytäminen ei onnistu

Kun Pyydä ostamaan -toiminto on otettu käyttöön ja lapsesi pyytää perheryhmäsi järjestäjää hyväksymään oston, lapsesi saattaa nähdä viestin Unable to Ask Permission. You can’t ask permission, because you have signed in with iCloud and iTunes accounts that are not associated with each other. (Luvan pyytäminen ei onnistu. Et voi pyytää lupaa, koska olet kirjautunut iCloud- ja iTunes-tileillä, jotka eivät liity toisiinsa.)

Jos viesti tulee näkyviin, tarkista Perhejako-asetukset sekä, millä Apple ID:llä olet kirjautunut ja varmista, että käytät tuettua laitetta.

Tarkista Perhejaon asetukset

Jos olet perheen järjestäjä, voit siirtyä Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-kohtaan ja tarkistaa, onko Pyydä ostamaan -toiminto otettu perheenjäsentesi tileillä käyttöön.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Perhe. Jos et näe Perhe-kohtaa, napauta nimeäsi ja valitse Perhejako.

3. Jos olet perheen järjestäjä, varmista, että Ostojen jako -toiminto on otettu käyttöön. Napauta sitten perheenjäsenen nimeä ja tarkista, onko Pyydä ostamaan -toiminto otettu hänen tilillään käyttöön.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhe.

3. Jos olet perheen järjestäjä, klikkaa Ostojen jako ja varmista, että Jaa omat ostot -toiminto on otettu käyttöön.

4. Klikkaa perheenjäsenen nimeä ja sitten Pyydä ostamaan -kohtaa, jotta näet, onko se otettu käyttöön kyseiselle henkilölle.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhejako.

3. Jos olet perheen järjestäjä, klikkaa Ostojen jako ja varmista, että Jaa omat ostot -toiminto on otettu käyttöön.

4. Klikkaa Perhejako, klikkaa perheenjäsenen nimen vierestä Lisätietoja ja tarkista, onko Pyydä ostamaan -toiminto otettu käyttöön kyseiselle henkilölle.

Tarkista ostoihin käyttämäsi Apple ID

Varmista, että olet kirjautunut App Storeen, iTunes Storeen, Apple TV -appiin, Apple Music -appiin tai Apple Booksiin samalla Apple ID:llä, jonka olet valinnut sisällön jakamiseen perheesi kanssa.

Lue, miten voit käyttää Perhejaossa omaa Apple ID:täsi

iPhone, iPad tai iPod touch

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat:

1. Valitse Asetukset > Perhe.

2. Napauta nimeäsi.

3. Tarkista, mikä Apple ID tulee näkyviin.

4. Napauta Ostot.

5. Napauta Apple ID ostoihin ja varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa. Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä, napauta Jaa käyttäen toissijaista Apple ID:tä ja anna kyseisen Apple ID:n Apple ID ja salasana.

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat:

1. Valitse Asetukset, napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.

2. Napauta nimeäsi.

3. Kirjoita käyttämäsi Apple ID muistiin.

4. Palaa Asetuksiin.

5. Napauta nimeäsi, napauta Media ja ostot ja napauta sitten Näytä tili.

6. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa nimeäsi ja sitten Ostot.

3. Paina mieleesi Apple ID ostoihin ‑kohdassa oleva Apple ID.

4. Avaa App Store.

5. Valitse Store > Tili.

6. Klikkaa Tiliasetukset.

7. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhejako ja sitten nimesi vieressä Lisätietoja.

3. Kirjoita perheostoissa käyttämäsi Apple ID muistiin.

4. Avaa App Store. Valitse nimesi ja valitse sen jälkeen Katso tiedot.

5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Apple TV

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > Käyttäjät ja tilit > iCloud.

2. Valitse nimesi. Kirjoita Apple ID muistiin.

3. Palaa Käyttäjät ja tilit -näyttöön painamalla Apple TV Remoten valikkopainiketta.

4. Valitse Käyttäjän [nimesi] tili.

5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Varmista, että käytät tuettua laitetta

Perhejako-ryhmän määrittäminen tai siihen liittyminen edellyttää iOS 8:aa tai uudempaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ja OS X Yosemitea tai uudempaa Macissa. Kun yrität tehdä oston laitteessa, jota ei tueta, sinua pyydetään edelleen pyytämään lupaa. Et kuitenkaan saa ilmoitusta, kun perheen järjestäjä hyväksyy tai hylkää pyynnön. Jos perheen järjestäjä tekee oston, mutta sisältö ei lataudu laitteeseesi automaattisesti, voit ladata kohteen napauttamalla hintaa uudelleen.

Jos Pyydä ostamaan -toiminto on otettu käyttöön tilillesi

• Et voi tehdä iTunes Match-, iTunes Gifts- tai Donations-ostoja.

• Jos lataat sisältöä perheenjäsenen aikaisemmista ostoista, Pyydä ostamaan -kehotetta ei näy. Pyydä ostamaan -kehotteita ei näy myöskään silloin, kun lunastat tuotekoodin.