Juokseminen Apple Watchin kanssa

Tee juoksemisesta entistäkin parempaa Apple Watchin avulla. Katso myös, miten voit säästää virtaa pitkillä juoksumatkoilla.

Juoksutreenin aloittaminen

1. Avaa Treeni-appi.

2. Valitse Ulkojuoksu tai Sisäjuoksu.

3. Lisää-kuvake Voit muokata treenejä napauttamalla Muokkaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai luoda uuden treenin vierittämällä alas ja valitsemalla Luo treeni.

4. Napauta Aloita.

5. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.

Apple Watch, joka näyttää juoksutreenin aloituksen.

Jos olet maassa tai alueella, jolla automaattinen radan tunnistus on käytettävissä, Apple Watch saattaa tunnistaa, kun saavut vakiomuotoiselle ulkoradalle, jolla on näkyvät ratamerkinnät.1 Kun aloitat ulkojuoksun, laite pyytää sinua valitsemaan radan, jolla aiot juosta.

Voit tarkistaa edistymisesi kellotaulusta. Vauhti-ilmoitukset ovat saatavilla vain Ulkojuoksulle.

Jos sinulla on Apple Watch Ultra, voit määrittää juoksutreenin Toiminto-painikkeeseen. Voit myös ohittaa lähtölaskennan automaattisesti ottamalla Välitön aloitus -toiminnon käyttöön treeniasetuksissa. Valinta näkyy, kun sinulla on GPS-signaali.

Toiminto-painikkeen käyttäminen Apple Watch Ultrassa

Juoksun keskeyttäminen

Voit keskeyttää juoksusi painamalla samaan aikaan sekä Digital Crownia että sivupainiketta. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.

Voit myös asettaa sisä- ja ulkojuoksutreenit keskeytymään automaattisesti, kun pysähdyt.

• Avaa Apple Watchissa Asetukset ja napauta Treeni > Autom. keskeytys > Autom. keskeytys.

• Avaa iPhonessa Watch-appi, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta sitten Treeni > Autom. keskeytys > Autom. keskeytys.

Treenin päättäminen

Pyyhkäise oikealle ja napauta lopetuspainikettatreenin lopetuskuvake. Jos haluat lisätä tai poistaa treenin yhteydessä näytettävän vahvistuksen, avaa Apple Watchin Asetukset-appi ja napauta sitten Treeni > Lopeta treeni ‑vahvistus. Kun treenisi päättyy, Apple Watch näyttää treenisi yhteenvedon. Voit nähdä tarkempia tietoja tarkistamalla treenihistoriasi iPhonen Kuntoilu‑apista.

Edistymisen seuraaminen

Mukauta treenin aikana näkyviä mittareita ja tarkastele aiempia treenejä.

Seurattavien mittareiden valinta

1. Avaa Treeni-appi.

2. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi treenin vierestä Lisää-painikettaLisää-kuvake.

3. Napauta Muokkaa-painiketta tavoitteen tai treenin määrityksen vierestä.

4. Napauta Asetukset ja napauta sitten Treeninäkymät.

5. Napauta Sisällytä, niin voit lisätä mittarin treeninäkymään. Voit myös napauttaa muokkauspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä mittarin vieressä ja valita muokattavan mittarin.

6. Valitse sisällytettävät mittarit.

Voit myös muuttaa järjestystä napauttamalla Järjestä uudelleen ja painamalla sitten pitkään järjestyksen muuttopainiketta haitarikuvake.

Kääntämällä Digital Crownia näet sisällyttämäsi mittarit treenin aikana.

Juoksumittarit

On useita mittareita, jotka auttavat sinua saamaan juoksutreenistäsi parhaan hyödyn.2

Apple Watch, joka näyttää juoksutietoja juoksun aikana.

Pystyliike: Napauta, jos haluat lisätä arvion siitä, kuinka paljon kehosi liikkuu pystysuunnassa, kun juokset (senttimetreinä).

Juoksuaskeleen pituus: Napauta, jos haluat lisätä arvion siitä, kuinka pitkän matkan liikut yhdellä askeleella juostessasi (metreinä).

Maakosketusaika: Napauta, jos haluat lisätä arvion ajasta, jonka ajan jalka koskettaa maata joka askeleella juostaessa (millisekunteina).

Apple Watch, jossa näkyy sykealue juoksun aikana.

Sykealueet: Napauta Sisällytä, jos haluat lisätä sykealueet. Tämä antaa käsityksen treenisi tehosta.

Apple Watch, jossa näkyy juoksuteho treenin aikana.

Juoksuteho: Napauta Sisällytä, jos haluat lisätä arvion työstä, jonka teet juoksun aikana. Se mitataan watteina.

Apple Watch, jossa näkyy Korkeusero-mittari juoksun aikana.

Korkeusero: Napauta Sisällytä, jos haluat nähdä korkeuseron juostessasi.

Apple Watch, joka näyttää Aktiivisuusympyrät juoksun aikana.

Aktiivisuusympyrät: napauta Sisällytä, jos haluat nähdä aktiivisuusympyrät treenin aikana.

Reitin tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.

2. Napauta Historia-kohdan vieressä Näytä lisää.

3. Napauta treeniä, jota haluat tarkastella, ja selaa alas.

4. Napauta karttaa.

Ulkojuoksutreenin kartta iPhonessa.

Värit näyttävät tahtisi: vihreä on nopein ja punainen hitain. Voit nähdä reitin, jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai uudempi tai jos pidät iPhonesi mukanasi treenin aikana. Sinun on myös otettava käyttöön reitin seuranta: valitse iPhonessa Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut > Apple Watch ‑treeni > Käytettäessä appia.

Viimeisintä aikaa tai omaa ennätystä vastaan kilpaileminen Kilpareitti-toiminnolla

Jos olet juossut saman reitin kahdesti tai useammin ilman poikkeamia tai vähäisillä poikkeamilla, voit valita reitin ja kilpailla viimeisintä aikaasi tai omaa ennätystäsi vastaan Kilpareitti-toiminnolla.

1. Avaa Treeni-appi.

2. Vieritä kohtaan Ulkojuoksu.

3. Napauta Lisää-painikettaLisää-kuvake .

4. Napauta reittiä, jolla haluat kilpailla, ja valitse sitten Viimeisin tai Oma ennätys.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Kun juokset, Apple Watch näyttää meneillään olevan ja edellisen juoksun välisiä vertailutietoja. Voit tarkistaa, kuinka paljon vertailuajan edellä tai sitä jäljessä olet sekä paljonko matkaa on jäljellä. Saat myös ilmoituksen, jos olet reitin ulkopuolella.

Jos olet lähellä edellisen reitin aloituspistettä, käytettävissä olevat reitit näkyvät treeniehdotuksissa. Jos haluat nähdä kaikki reitit, napauta Ehdotetut ja napauta sitten Reitti.

Pitkän matkan juoksuun valmistautuminen

Apple Watchilla voit valita, miten valmistaudut esimerkiksi maratonin kaltaiseen pitkän matkan juoksuun.

Parempien tulosten hankkiminen

1. Automaattinen radan tunnistus ja Kilparata-toiminto ovat käytettävissä vain Apple Watch Series 4 -kelloissa ja uudemmissa, joissa on watchOS 9.2 tai uudempi.

2. Pystyliike, askeleen pituus ja maakosketusaika ovat käytettävissä vain Apple Watch Series 6 -kelloissa ja uudemmissa, joissa on watchOS 9 tai uudempi.