Apple Payn kanssa käytettävien maksukorttien vaihtaminen tai poistaminen

Voit vaihtaa oletuskortin, poistaa kortin Applen Lompakosta tai päivittää laskutus- ja yhteystiedot, joita Apple Pay käyttää apin sisäisissä ostoissa ja verkko-ostoissa.

Oletuskortin vaihtaminen

Ensimmäisestä maksukortista, jonka lisäät Applen Lompakkoon laitteessa, tulee kyseisen laitteen oletuskortti. Jos lisäät muita kortteja

Apple Payn oletuskortin vaihtaminen iPhonessa

1. Avaa Lompakko-appi.

2. Pidä painettuna maksukorttia, jonka haluat asettaa oletuskortiksi.

3. Vedä kortti muiden korttien eteen.

Apple Payn oletuskortin vaihtaminen Apple Watchissa

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa.

2. Napauta Oma Apple Watch -välilehdeltä Lompakko ja Apple Pay.

3. Napauta Tapahtumien oletusarvot -kohdasta Oletuskortti.

4. Aseta kortti oletuskortiksi napauttamalla sitä.

Apple Payn oletuskortin vaihtaminen Macissa, iPadissa tai Apple Vision Prossa

1. Avaa laitteesta Lompakko ja Apple Pay ‑asetukset.

• Valitse Touch ID:llä varustetussa Macissa Järjestelmäasetukset > Lompakko ja Apple Pay.

• Valitse iPadista tai Vision Prosta Asetukset > Lompakko ja Apple Pay.

2. Valitse uusi oletuskortti.

• Valitse Touch ID:llä varustetussa Macissa kortti valikosta.

• Vieritä iPadissa tai Vision Prossa alas Tapahtumien oletusarvot -kohtaan, napauta Oletuskortti ja valitse kortti.

Kortin poistaminen laitteesta

Voit poistaa pankki- tai luottokortin laitteesta.

Maksukortin poistaminen iPhonessa

1. Napauta Lompakko-apissa korttia, jonka haluat poistaa.

2. Napauta Lisää-painiketta Lisää-painike ja sitten Kortin tiedot Kortin tiedot ‑kuvake.*

3. Vieritä alas ja napauta Poista kortti.

* iOS 15:ssä ja sitä vanhemmissa et näe vaihtoehtoa Kortin tiedot ‑valinnan napauttamiseksi.

Maksukortin poistaminen iPadissa ja Apple Vision Prossa

1. Valitse Asetukset > Lompakko ja Apple Pay.

2. Napauta korttia, jonka haluat poistaa.

3. Napauta Poista kortti.

* iPadOS 15:ssä ja sitä vanhemmissa et näe vaihtoehtoa Kortin tiedot ‑valinnan napauttamiseksi.

Maksukortin poistaminen Apple Watchissa

1. Napauta Apple Watchissa Lompakko-appia.

2. Napauta korttia, jonka haluat poistaa.

3. Vieritä alas ja napauta Poista.

Maksukortin poistaminen Touch ID:llä varustetussa Macissa

1. Valitse Järjestelmäasetukset > Lompakko ja Apple Pay.

2. Klikkaa korttia, jonka haluat poistaa.

3. Valitse PoistaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Apple Payn tietojen päivittäminen

Kun lisäät maksukortin laskutus- ja yhteystiedot Applen Lompakkoon, Apple Pay tallentaa tiedot ja käyttää niitä, kun teet ostoksia verkossa ja apeissa.

Apple Payn laskutustietojen päivittäminen

• iPhone: valitse Lompakko-apista kortti > LisääLisää-painike > Kortin tiedotKortin tiedot ‑kuvake > Laskutusosoite.*

• Apple Watch: valitse iPhonen Apple Watch ‑apista Lompakko ja Apple Pay > korttisi > Laskutusosoite.

• iPad ja Vision Pro: valitse Asetukset > Lompakko ja Apple Pay > korttisi > Laskutusosoite.

• Touch ID:llä varustettu Mac: valitse Järjestelmäasetukset > Lompakko ja Apple Pay > korttisi > Laskutusosoite-valikko.

* iOS 15:ssä, iPadOS 15:ssä ja niitä vanhemmissa et näe vaihtoehtoa Kortin tiedot -valinnan napauttamiseksi.

Apple Payn yhteystietojen päivittäminen

• iPhone: valitse Asetukset > Lompakko ja Apple Pay > vieritä alas Tapahtumien oletusarvot -kohtaan ja päivitä toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

• Apple Watch: valitse iPhonen Apple Watch -apissa Lompakko ja Apple Pay > vieritä alas Tapahtumien oletusarvot -kohtaan ja päivitä toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

• iPad ja Vision Pro: valitse Asetukset > Lompakko ja Apple Pay > vieritä alas Tapahtumien oletusarvot ‑kohtaan ja päivitä toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

• Touch ID:llä varustettu Mac: valitse Järjestelmäasetukset > Lompakko ja Apple Pay > Yhteystiedot ja toimitus ja päivitä toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Apple Payn kortin numeron ja voimassaoloajan päivittäminen

Apple Payssa maksukortilla on yksilöllinen laitteen tilinumero, jota käytetään maksujen käsittelemiseen, ja laitteen tilinumeroon liitetty voimassaoloaika.

Jos kortti vanhenee tai saat uuden kortin:

• Laitteen tilinumeroon liitetty kortin numero ja voimassaoloaika päivittyvät automaattisesti.

• Jos kortin myöntäjä ei tue näitä päivityksiä, sinun on ehkä poistettava kortti ja lisättävä se uudelleen.

Jos laite katoaa tai varastetaan

Jos laite katoaa tai varastetaan, Apple Payn suojausominaisuuksien avulla varmistetaan, että muut eivät voi käyttää Apple Payta laitteella.

• Jos haluat käyttää Apple Payta, sinun on valtuutettava jokainen osto Face ID:llä, Touch ID:llä, Optic ID:llä tai pääsykoodilla.

• Apple Watchin ranteentunnistuksen ollessa käytössä joudut syöttämään pääsykoodin aina, kun laitat Apple Watchin ranteeseen.

• Voit merkitä laitteen kadonneeksi

• Voit myös jäädyttää tai poistaa kortteja Apple Paysta soittamalla kortin myöntäjälle.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.