Tietoja watchOS 9 -päivityksistä

watchOS 9 tarjoaa uusia tapoja pitää sinut aktiivisena, terveenä ja yhteydessä Apple Watchilla. Sinulla on enemmän tapoja treenata ja mitata treenejä, kokonaan uudistettu Kompassi-appi, uusi appi lääkkeiden seurantaan, tehokkaampi unen seuranta, jossa huomioidaan unen vaiheet, sekä parempia tapoja ymmärtää ja tukea sydämesi terveyttä, jos sinulla on diagnosoitu eteisvärinä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.6.3

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.6.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.6.1

Tämä päivitys korjaa ongelman, joka estää appeja, jotka seuraavat tärinää ja Parkinsonin tautiin liittyviä oireita Movement Disorder APIn avulla, käyttämästä liiketietoja.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.6

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.5.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.5.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia Apple Watchiin.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.5

watchOS 9.5 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheenkorjauksia, mm. uuden LGBTQ+-yhteisöä ja -kulttuuria kunnioittavan Pride-juhla-kellotaulun.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteestahttps://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.4

watchOS 9.4 sisältää parannuksia Apple Watchiin ja tuo ominaisuuksia uusille alueille.

• Herätyksiä ei voi enää hiljentää peittämällä Watch, jotta herätystä ei kumottaisi vahingossa nukkuessa.

• Kierron seurantaa, jossa on takautuvat ovulaatioarviot ja kierron poikkeamien ilmoitukset, tuetaan nyt Moldovassa ja Ukrainassa.

• Eteisvärinähistoria on nyt saatavilla Kolumbiassa, Malesiassa, Moldovassa, Thaimaassa ja Ukrainassa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteestahttps://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.3.1

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä Apple Watchille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteestahttps://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.3

watchOS 9.3 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheenkorjauksia, kuten uuden Yhtenäisyys-mosaiikki-kellotaulun, joka kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria mustien historian kuukauden juhlistamiseksi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteestahttps://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.2

watchOS 9.2 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Kilpareitillä voit kilpailla aiempaa suoritustasi vastaan ulkojuoksu-, ulkopyöräily- ja pyörätuolikelaus ulkona -treeneissä.

• Treeni-apin uusi potkunyrkkeilylle muokattu algoritmi antaa tarkemmat mittaustulokset.

• Melu-appi, joka näyttää, kun ympäristön äänitaso laskee, on nyt saatavilla AirPods Pro (1. sukupolvi)- ja AirPods Max -kuulokkeille käytettäessä aktiivista vastamelua.

• Perhejaon käyttöönottoon kuuluvia käyttäjiä voidaan kutsua Koti-appiin ohjaamaan HomePod-kaiuttimia ja älykodin lisälaitteita sekä avaamaan ovien lukkoja Lompakossa olevilla kotiavaimilla.

• Uusi käyttöapuominaisuus näyttää, kun Sireeni on käytössä Apple Watch Ultrassa.

• Käsieleiden vasteaikaa ja tarkkuutta on parannettu AssistiveTouchille ja Pikatoiminnoille.

• Kolarintunnistusta on optimoitu Apple Watch Ultrassa, Apple Watch Series 8:ssa ja Apple Watch SE:ssä (2. sukupolvi)

• Virhe, jonka johdosta näkyi väärä kellonaika välittömästi sen jälkeen, kun herätys suljettiin Uni-tilassa, on korjattu.

• Mindfulness-harjoituksia keskeyttänyt virhe on korjattu.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia Apple Watchiin.

• Akun käyttöaikaa voidaan pidentää ulkokävely-, ulkojuoksu- ja patikointitreeneissä rajoittamalla sykkeen ja GPS-tietojen tallennustiheyttä Apple Watch Series 8:ssa, Apple Watch SE:ssä (2. sukupolvi) ja Apple Watch Ultrassa.

• Musiikkia voidaan ladata Wi‑Fi- tai mobiiliyhteyden kautta, kun Apple Watch ei ole laturissa.

• Tuki uudelle Matter-älykotistandardille mahdollistaa älykodin useiden eri lisälaitteiden toimimisen yhdessä eri ekosysteemien välillä.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia Apple Watchille.

• Puhepalaute keskivauhdista ulkona juostaessa saattoi olla virheellinen.

• Sää-apin sateen todennäköisyyden tiedot ja iPhonen nykyiselle sijainnille antamat arviot eivät vastanneet toisiaan.

• Tunneittainen sää -komplikaatio saattoi näyttää aamupäivää iltapäivällä.

• Osalla käyttäjistä suoritusajan näyttö saattoi pysähtyä voimatreenin aikana.

• VoiceOver ei välttämättä puhunut apin nimeä ennen ilmoituksen sisältöä useita ilmoituksia vastaanotettaessa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.0.2

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia Apple Watchiin.

• Äänen striimaus Spotifyssa keskeytyi.

• Torkulle laitetut herätysilmoitukset jatkuivat AssistiveTouchin käyttäjille herätyksen poistamisen jälkeen.

• Lompakko- ja Kuntoilu-tietojen synkronointi vasta liitettyyn Apple Watchiin jäi vajaaksi.

• Mikrofonin ääni katkeili joillakin Apple Watch Series 8:n ja Ultran käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9.0.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia Apple Watch Ultraan.

• Ääni saattoi olla säröytynyt puhelujen aikana käytettäessä kaiutinta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 9

watchOS 9 tarjoaa uusia tapoja pitää sinut aktiivisena, terveenä ja yhteydessä Apple Watchilla. Sinulla on enemmän tapoja treenata ja mitata treenejä, kokonaan uudistettu Kompassi-appi, uusi appi lääkkeiden seurantaan, tehokkaampi unen seuranta, jossa huomioidaan unen vaiheet, sekä parempia tapoja ymmärtää ja tukea sydämesi terveyttä, jos sinulla on diagnosoitu eteisvärinä.

Kellotaulut

• Avaruus näyttää nyt nykyisen pilvipeiton ja tähtikartan.

• Kuukalenteri sisältää kiinalaisen, heprealaisen tai islamilaisen kuukalenterin, joka kietoutuu nykyistä kuun vaihetta esittävän kuun ympärille.

• Leikkituokio sisältää animoidut, chicagolaisen taitelijan Joi Fultonin suunnittelemat numerot. Lisäksi taustavärit ovat muokattavissa.

• Metropolitan sisältää tekstipohjaisen kellotaulun, jonka numeroiden tyyli ja paksuus vaihtuvat dynaamisesti Digital Crownia käännettäessä.

• Nike Analog, Nike Bounce, Nike Compact, Nike Digital ja Nike Hybrid, jotka sisältävät Nike Run Clubin käynnistävän, napautettavan Nike Swoosh -logon, ovat nyt saatavilla useammissa Apple Watch -malleissa.

• Paljon tietoa sisältävät komplikaatiot, kiinalaiset kirjoitusmerkki­vaihtoehdot sekä taustavärieditori saatavilla mm. Hengitys-, Kalifornia-, Modulaarinen- ja Typografia-kellotauluissa.

• Muotokuvat-kellotaulu tukee nyt kissojen ja koirien muotokuvia sekä maisemia. Lisäksi on mahdollista muokata taustan tai koko kuvan väriä.

• Mahdollisuus valita, mikä kellotaulu näytetään, kun Keskity-tila on aktiivinen.

Treeni

• Mahdollisuus muokata ja selata useita treeninäkymiä (mm. Väliajat, Segmentit, Aktiivisuusympyrät) treenin aikana.

• Sykealueet-näkymä luo räätälöidyt sykealueet maksimi- ja leposyketietojen perusteella ja näyttää kullakin alueella vietetyn ajan.

• Korkeus-näkymä näyttää nykyisen korkeuden merenpinnasta ja nousun määrän, sekä havainnollistaa nousun edistymisen visuaalisesti ulkojuoksun, ulkopyöräilyn, ulkokävelyn aikana sekä kun treenaat juoksu- tai kävelyvauhtista pyörätuolikelausta ulkona.

• Juoksuteho-näkymä, jossa mitataan watteja, mittaa välittömästi, kuinka paljon tehoa tuotetaan juoksun aikana (Apple Watch SE ja Apple Watch Series 6 sekä uudemmat).

• Juoksukunnon mittarit, kuten askeleen pituus, maakosketusaika ja pystyliike, joilla voit seurata juoksutehoasi ja sen kehitystä, ovat saatavilla treeninäkymissä (Apple Watch SE ja Apple Watch Series 6 sekä uudemmat).

• Muokattu treeni -ominaisuudella voit luoda treenejä, jotka sisältävät toistuvia aikaan, matkaan tai avoimeen tavoitteeseen perustuvia jaksoja ja joissa voit edetä seuraavaan sarjaan automaattisesti tai käsin.

• Tavoitevauhti-treenit auttavat ylläpitämään haluttua vauhtia ilmoitusten ja oman treeninäkymän avulla.

• Monilajitreeni tukee duathlon- ja triathlon-treenausta tunnistamalla automaattisesti avovesi- ja allasuinnin, sisä- ja ulkopyöräilyn sekä sisä- ja ulkojuoksun sekä siirtymät seuraavaan osuuteen.

• Treeni-ilmoitusten mittareiksi voidaan muokata mm. vauhti, teho, kadenssi ja sykealueet.

• Allasuinti-treenit tunnistavat uimalaudan automaattisesti.

• Uinnin tehokkuutta mittaava SWOLF lasketaan vetojen määrän ja uintikierrokseen käytetyn ajan mukaan.

Fitness+

• Ohjaajan ohjeet, kuten intensiteetin, vetojen määrän (soutu), kierrosten määrän (pyöräily) ja kaltevuusprosentin (juoksumatto) tavoitteet näkyvät näytöllä.

• Ohjaajan ohjeet ja henkilökohtaiset kuntomittarit näkyvät näytöllä yhteensopiville muiden valmistajien televisioille ja laitteille.

Kompassi

• Uudelleen suunniteltu Kompassi-appi, jossa on tarkempia tietoja ja zoomattavia näkymiä (Apple Watch SE ja Apple Watch Series 5 sekä uudemmat).

• Ensisijainen kellotaulu tukee sekä analogista kompassiasteikkoa että digitaalista näkymää, jossa on nykyinen suuntima ja suunta.

• Zoomattu näkymä näyttää analogisen suuntiman, korkeuden, kaltevuuden ja koordinaatit.

• Kompassin reittipisteillä voit merkitä sijaintisi tai tärkeitä paikkoja (Apple Watch SE ja Apple Watch Series 6 sekä uudemmat).

• Reitin jäljitys seuraa kulkemaasi reittiä siltä varalta, että eksyt tai et ole varma suunnasta (Apple Watch SE ja Apple Watch Series 6 sekä uudemmat).

Uni

• Unen vaiheen seuranta määrittää kiihtyvyysmittarin ja sykemittarin tietojen avulla, kuinka kauan olet REM-, perus- ja syvässä unessa sekä hereillä.

• Vertailukaaviot näyttävät sykkeen ja hengitystiheyden unessaoloajan ohella iPhonen Terveys-apissa.

Lääkkeet

• Mahdollisuus kirjata tarvittaessa tai ajastuksen mukaan otettavien lääkkeiden määrä ja ottoaika.

• Mahdollisuus tarkastella lääkkeiden ajastuksia sekä päivän aikana tekemiäsi kirjauksia.

• Muistutukset kirjata ajastetut lääkkeet.

• Lääkkeet-komplikaatio, jolla voit nähdä ajastuksesi tai avata apin nopeasti.

Eteisvärinä­historia

• Viikoittaiset ilmoitukset, joissa arvioidaan prosentuaalinen aika eteisvärinässä edellisen kalenteriviikon aikana.

• Yhteenveto näyttää, minä viikonpäivänä ja vuorokaudenaikana eteisvärinää on eniten.

• Eteisvärinään mahdollisesti vaikuttavien elämäntapatekijöiden, kuten treenin, unen, painon, alkoholinkäytön ja Mindfulness-minuuttien seuranta iPhonen Terveys-apissa.

• Jaettava PDF, jonka avulla voit keskustella hyödyllisemmin terveyspalvelujen tarjoajasi kanssa.

• Tuki vähintään 22-vuotiaille käyttäjille, joilla on diagnosoitu eteisvärinä.

Perhejaon käyttöönotto

• Podcastit-appi on nyt saatavilla, ja siinä voidaan etsiä, ladata ja seurata ohjelmia sekä tutustua valikoituun sisältöön.

• Muiden tarjoajien sähköpostituki laajennettu Yahooseen ja Outlookiin.

• Yhteystietokuvien muokkaaminen ja jakaminen on nyt saatavilla.

Käyttöapu

• Laajennetut pikatoiminnot ja AssistiveTouch, joilla voidaan toistaa ja keskeyttää Toistossa nyt, keskeyttää treeni ja jatkaa sitä, ottaa kuva kameran laukaisimella sekä vaihtaa karttanäkymän ja käännös käännökseltä -ohjeiden välillä Kartoissa.

• Bluetooth-näppäimistön liittäminen Apple Watchin pariksi.

• Apple Watch -peilauksella voit etäohjata Apple Watchia pariksi liitetystä iPhonesta AirPlayn kautta. Se tukee aputeknologioita, mm. ääniohjausta ja kytkinohjausta, joita voidaan käyttää Apple Watchin näytön napauttamisen sijaan.

Muut ominaisuudet ja parannukset:

• Alhaisen virran tila ylläpitää Apple Watchin ydintoimintoja mutta poistaa akun keston pidentämiseksi tilapäisesti käytöstä tietyt taustaominaisuudet, kuten aina päällä -näyttö ja sydänterveyteen liittyvät ilmoitukset.

• Kansainvälisen roamingin tuen ansiosta voit pysyä yhteydessä mobiiliverkkoosi ulkomailla matkustaessasi (Apple Watch SE ja Apple Watch Series 5 sekä uudemmat).

• Laajennetut näppäimistökielet, kuten espanja, italia, japani, portugali, ranska ja saksa saatavilla Apple Watch Series 7:ssä ja uudemmissa.

• Ruutuajan Viestinnän turvallisuus -asetuksella vanhemmat voivat ottaa lapsille käyttöön varoituksia, kun he saavat tai yrittävät lähettää Viesteissä alastonkuvia.

• Kierron poikkeamien ilmoitukset kertovat, jos kirjaamasi kuukautiskiertotiedot viittaavat harvoihin kuukautisiin, epäsäännöllisiin kuukautisiin, pitkittyneeseen kuukautisvuotoon tai jatkuvaan tiputteluvuotoon.

• Uusi Apple Watchin arvioon perustuva Sykkeen palautuminen -mittari on saatavilla Terveys-apissa.

• Muistutukset-appi on päivitetty tukemaan muokkausta, joten voit lisätä tärkeitä yksityiskohtia, kuten sijainnin, tunnisteita ja määräaikoja.

• Kalenteri-appi on suunniteltu uudelleen tukemaan uusien kalenteritapahtumien luomista. Lisäksi nyt on mahdollista vaihtaa päivä-, lista ja viikkonäkymien välillä.

• Podcastien käyttökokemusta on parannettu siten, että se tukee hakua, ohjelmien seuraamisen aloittamista ja lopettamista sekä uuden sisällön löytämistä Kuuntele nyt -osiossa.

• Dock on päivitetty näyttämään taustalla käynnissä olevat apit ylimpänä.

• Ilmoitukset on suunniteltu uudelleen, ja ne näkyvät nyt virtaviivaisena bannerina, kun Apple Watchia käytetään aktiivisesti.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteesta

https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222