MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 2,41 cm

• Leveys: 36,4 cm

• Syvyys: 24,9 cm

• Paino: 2,49 kg1

Liitännät ja laajennettavuus

• MagSafe-virtaportti

• Gigabitin ethernet-portti

• Yksi FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s)

• Mini-DisplayPort

• Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

• SD-korttipaikka

• Äänen linjasisäänmeno

• Äänen linjaulostulo

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Yhteydet

• Sisäinen langaton AirPort Extreme Wi-Fi-verkkotoiminto2 (perustuu IEEE 802.11n -standardiluonnokseen; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

• Sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Sisäinen 10/100/1000BASE-T gigabitin ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Sisäiset stereokaiuttimet

• Sisäinen suuntaamaton mikrofoni (vasemman kaiutinritilän alla)

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/äänen linjasisäänmeno (miniliitäntä)

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen ulostulo/äänen linjaulostulo (miniliitäntä)

Ympäristöraportti

MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Helposti kierrätettävä alumiini- ja lasikotelo

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei arseenia lasinäytöissä

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä sisäisissä kaapeleissa

• Pienempi pakkauskoko

• Täyttää ENERGY STAR 5.0 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

2,53 GHz

2,66 GHz

2,8 GHz

2,53 GHz

2,66 GHz

2,8 GHz

Vapaa

2,6

2,8

2,8

13

17

17

Kovalevyn käyttö

2,6

2,8

2,8

12

17

16

CD-aseman käyttö

-

-

-

-

-

-

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Näyttö

• 15,4-tuumainen (lävistäjä) kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet1440 x 900 (natiivi), 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 kuvasuhteella 4:3; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 venytetyllä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 kuvasuhteella 3:2, 720 x 480 venytetyllä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

• Kaikki mallit: NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3-muistia3

• Osa malleista: NVIDIA GeForce 9600M GT -näytönohjain 256 Mt GDDR3-muistilla 2,66 GHz kokoonpanossa tai 512 Mt GDDR3-muistilla 2,8 GHz ja 3,06 GHz kokoonpanoissa

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

• Sisäinen iSight-kamera

• Mini-DisplayPort

Täysin digitaalinen videoulostulo

DVI-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–DVI-sovitinta (lisävaruste)

VGA-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–VGA-sovitinta (lisävaruste)

Dual-Link DVI -ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta tuki 30-tuumaiselle Apple Cinema Display -näytölle (lisävaruste)

Syöttölaitteet

• Sisäänrakennettu täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 79 (ISO) tai 78 (USA) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kahdella sormella vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, kosketusta, kaksoiskosketusta ja vetämistä.

Prosessori ja muisti

• 2,53 GHz tai 2,66 Ghz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa on 3 Mt sisäistä jaettua, prosessorin nopeudella toimivaa L2-välimuistia; tai 2,8 GHz tai 3,06 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa on 6 Mt jaettua L2-välimuistia

• 1066 MHz prosessoriväylä

• 4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3-muistia; kaksi SO-DIMM-muistipaikkaa tukevat jopa 8 Gt muistia

Tallennustila

• 250 Gt, 320 Gt tai 500 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy; valinnainen 320 Gt tai 500 Gt 7200 rpm kovalevy tai 128 Gt tai 256 Gt puolijohdelevy4

• Kelkaton 8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Enimmäiskirjoitusnopeus: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

• Enimmäislukunopeus: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (kaksikerroksinen DVD-9), DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Akku ja virta5

• Sisäinen 73 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 60 W tai 86 W MagSafe-virtalähde, jossa on pidike kaapelia varten

• MagSafe-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz

• Käyttölämpötila: 10° ... 35° C

• Varastointilämpötila: -24° ... 45° C

• Ilman suhteellinen kosteus: 0 - 90 % ei-kondensoituva

• Enimmäiskäyttökorkeus: 3 000 m

• Enimmäisvarastointikorkeus: 4 500 m

• Enimmäiskuljetuskorkeus: 10 500 m

Pakkauksen sisältö

• MacBook Pro

• Näytön puhdistusliina

• 60 W tai 85 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Asennus/palautus-DVD:t

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Ohjelmat

• Mac OS X 10.5 Leopard (mukana iTunes, Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Photo Booth, Front Row ja Xcode-kehitystyökalut)

• iLife ’09 (mukana iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb ja GarageBand)

15 tuuman kokoonpanot

2,53 GHz MacBook Pro

(MC118*/A)

2,66 GHz MacBook Pro

(MB985*/A)

2,8 GHz MacBook Pro

(MB986*/A)

Kotelo

Tarkkuustyöstetty alumiininen unibody

Prosessori

2,53 GHz Intel Core 2 Duo

2,66 GHz Intel Core 2 Duo

2,8 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

3 Mt jaettua

3 Mt jaettua

6 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

1066 MHz

1066 MHz

1066 MHz

Muisti

4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; tukee enimmillään 8 Gt

Kovalevy4

250 Gt Serial ATA; 5400 rpm

320 Gt Serial ATA; 5400 rpm

500 Gt Serial ATA; 5400 rpm

Kelkaton optinen asema

8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafiikka

NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

NVIDIA GeForce 9600M GT -näytönohjain ja NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Näyttömuisti

256 Mt GDDR3

512 Mt GDDR3

Video

Sisäinen iSight-kamera; mini-DisplayPort-ulostuloportti, joka tukee DVI-, VGA- ja dual-link DVI -liitäntöjä (tarvitsee erikseen myytävät sovittimet)

Näyttö

15,4 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, 1440 x 900 tarkkuus

Laajennettavuus

Yksi FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s), kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s), SD-korttipaikka

Ääni

Stereokaiuttimet, sisäinen suuntaamaton mikrofoni, yhdistetty optinen digitaalinen sisäänmeno/analoginen linjasisäänmeno, yhdistetty optinen digitaalinen ulostulo/analoginen linjaulostulo

Verkkoyhteydet

Sisäinen 10/100/1000BASE-T (gigabitin) ethernet

Langattomuus

Sisäinen AirPort Extreme Wi-Fi (perustuu IEEE 802.11n -standardiluonnokseen)2; sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -moduuli

Laitteistolisävarusteet

60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

85 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

Rajoitettu takuu

ja huolto

MacBook Pron kauppaan kuuluu 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan -sopimuksen voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 922 72.

Apple ja globaali

ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrätyksestä.

Valinnaiset

Time Capsule

Time Capsule on täydellinen AirPort Extreme -tukiasema, jossa on sisäinen kovalevy. Varmuuskopioi langattomasti ja muodosta Wi-Fi-verkko yhdellä ja samalla laitteella.

• 500 Gt tai 1 Tt palvelinluokan kovalevy

• Wi-Fi-sertifioitu 802.11n-luonnoksen version 2.0 mukaiseksi

• USB-portti USB-tulostimen tai -kovalevyn liittämiseen

Tilauskokoonpanot

• 320 Gt tai 500 Gt 5400 rpm kovalevy

• 320 Gt tai 500 Gt 7200 rpm kovalevy

• 128 Gt tai 256 Gt puolijohdelevy

• Jopa 8 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia

• Apple Remote -kaukosäädin

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• MagSafe-lentokonesovitin

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork ’09

Lisävarusteet

• Apple LED Cinema Display -näyttö

• AirPort Extreme -tukiasema

• AirPort Express -tukiasema

• Apple Wireless Keyboard -näppäimistö

• Apple Wireless Mighty Mouse -hiiri

• Apple Keyboard with Numeric Keypad -näppäimistö

• Apple Wired Mighty Mouse -hiiri

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.

4. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

5. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2009 käyttäen ennakkoversioita 2,8 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista MacBook Pro -tietokoneista, joissa käytettiin asetusta ”Pidempi akun käyttöaika”. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käyttötavasta. Katso lisätietoja sivulta www.apple.com/fi/batteries . Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti eri verkkosivustoja ja muokattaessa tekstiä tekstinkäsittelyohjelmassa, kun näytön kirkkaus on 50 %.