Mac OS X v10.5 Leopard - Tekniset tiedot

Mac OS X v10.5 Leopardin vähimmäisjärjestelmävaatimukset:

• Mac-tietokone, jossa on Intel-, PowerPC G5- tai PowerPC G4-prosessori (867 MHz tai tehokkaampi)

• 512 Mt muistia

• DVD-asema asennusta varten

• 9 Gt vapaata levytilaa

• Jotkin ominaisuudet edellyttävät internet-yhteyttä sopivalta palveluntarjoajalta, saattaa olla maksullinen.

• Jotkin ominaisuudet edellyttävät Applen maksullista .Mac-palvelua.

Ominaisuuskohtaiset vaatimukset:

Time Machine tarvitsee erikseen hankittavan lisäkovalevyn.

Photo Booth tarvitsee sisäisen tai ulkoisen iSight-kameran, USB Video Class (UVC) -kameran tai FireWire DV -kameran ja Intel - tai Power PC G5 -prosessorin. Taustatehosteet tarvitsevat Intel Core Duo -prosessorin tai nopeamman. Taustatehosteet DV-kameran kanssa tarvitsevat kiinteän tarkennuksen, valotuksen ja valkotasapainon.

Boot Camp tarvitsee Intel-prosessorilla varustetun Macin ja erikseen myytävän Windows XP Service Pack 2:n tai Windows Vistan.

Näytön jakaminen iChatissa ja Finderissa edellyttää 128 kb/s internet-yhteyttä (suositus 300 kb/s).

Front Row tarvitsee sisäisellä IR-vastaanottimella varustetun Macin ja Apple Remote -kaukosäätimen.

DVD-soitin tarvitsee 1,6 Ghz prosessorin tai tehokkaamman parannettuun lomittelun poistoon

iChat-vaatimukset:

• Äänikeskusteluihin tarvitaan mikrofoni ja 56 kb/s internet-yhteys;

• Videokeskusteluihin tarvitaan sisäinen tai ulkoinen iSight-kamera, USB Video Class (UVC) -kamera tai FireWire DV -kamera ja 128 kb/s internet-yhteys molempiin suuntiin.

• Photobooth ja taustatehosteet tarvitsevat Intel Core Duo -prosessorin tai nopeamman.

• Taustatehosteet DV-kameran kanssa tarvitsevat kiinteän tarkennuksen, valotuksen ja valkotasapainon.

• Joidenkin iChat-ominaisuuksien suorituskyky ja laatu ovat paremmat, jos järjestelmä on tehokkaampi.

Lisätietoja.

Kehitystyökalut tarvitsevat 1 Gt muistia ja lisäksi 3 Gt vapaata levytilaa.

Paketin sisältö:

• Asennus-DVD

• Tervetuloa Mac OS X Leopardiin -käyttöopas

• Apple-tarroja

Ohjelmat:

• Osoitekirja

• Automator

• Laskin

• Chess

• Dashboard

• Dictionary

• DVD-soitin

• Exposé

• Kirjasinkirja

• Front Row

• iCal

• iChat

• Kuvansiirtäjä

• iSync

• iTunes

• Mail

• Photo Booth

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Safari

• Spaces

• Tarralaput

• Järjestelmäasetukset

• TeXturi

• Time Machine

Lisäohjelmat:

• Järjestelmän valvonta

• AirPort-työkalu

• Ääni- ja MIDI-asetukset

• Boot Camp -apuri

• Bluetooth-tiedostojako

• ColorSync-työkalu

• Konsoli

• Digitaalinen värimittari

• Hakemisto

• Hakemistotyökalu

• Levytyökalu

• Kaappari

• Grapher

• Avainnipun käyttö

• Siirtymisapuri

• Verkkotyökalu

• ODBC-ylläpito

• Podcast-kaappaus

• RAID Utility

• Käyttöönottoapuri

• Järjestelmän kuvaus

• Pääte

• VoiceOver Utility

• X11

Avainteknologiat:

• AppleScript

• Aqua

• Bonjour

• CDSA-turvallisuusarkkitehtuuri

• Cocoa, Carbon ja Java

• ColorSync

• Core Animation

• Core Audio

• Core Image

• Core Video

• H.264

• Inkwell

• OpenGL

• PDF

• Quartz Extreme

• QuickTime 7

• 64-bittinen tietojenkäsittely

• Synkronointi

• Unicode 4

• Käyttöapu

• UNIX

• USB- ja FireWire-oheislaitteiden tuki

• Xgrid

Kehitystyö:

• Xcode 3 IDE ja Interface Builder 3

• Instruments

• Dashcode

• AppleScript Studio

• Automator 2

• Shark

• GCC-kääntäjä ja työkalut (alkuperäisprojektin kehittäjä FSF.org)

• DTrace (alkuperäisprojektin kehittäjä Sun)

• Koko Java JDK, mukaan lukien javac, javadoc, ANT ja Maen-työkalut

• Apache-verkkopalvelin

• AppleScript

• Ruby- ja Ruby on Rails -sovelluskehykset

• Python

• Perl

• PHP

• SQLite

Kielet:

englanti | japani | ranska | saksa | espanja | italia | hollanti | ruotsi | tanska | norja | suomi | perinteinen | kiina | yksinkertaistettu kiina | korea | portugali (Brasilia) | portugali (Portugal) | venäjä | puola