MacBook (alkuvuosi 2008) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 2,75 cm

• Leveys: 32,5 cm

• Syvyys: 22,7 cm

• Paino: 2,27 kg1

Liitännät ja laajennettavuus

• MagSafe-virtaportti

• Gigabit Ethernet -portti

• Mini-DVI-portti

• FireWire 400 -portti (jopa 400 Mb/s)

• Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

• Äänen linjasisäänmeno

• Äänen linjaulostulo

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Langattomuus

Sisäinen langaton AirPort Extreme -verkkotoiminto2 (perustuu IEEE 802.11n -standardiluonnokseen; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

Sisäinen Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate)

Sisäinen 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Sisäiset stereokaiuttimet

• Sisäinen suuntaamaton mikrofoni

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/äänen linjasisäänmeno (miniliitäntä)

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen ulostulo/äänen linjaulostulo (miniliitäntä)

Asennetut ohjelmat

• Mac OS X 10.5 Leopard (mukana Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Photo Booth, Front Row, Xcode-kehittäjätyökalut)

• iLife ’08 (mukana iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb ja GarageBand)

Ympäristötiedot

• Useimmissa piirilevyjen laminaateissa ei ole bromiyhdisteitä palonestoaineena

• Useimmissa sisäisissä kaapeleissa ei ole PVC-yhdisteitä

• Täyttää ENERGY STAR -vaatimukset

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) kiiltäväpintainen TFT-laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

Tuetut tarkkuudet: 1280 x 800 (natiivi), 1152 x 720, 1024 x 768, 1024 x 640, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 pikseliä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

Intel GMA X3100 -näytönohjain, jossa 144 Mt keskusmuistin kanssa jaettua DDR2 SDRAM -muistia3

Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: tukee samanaikaisesti täyttä oletustarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 1920 x 1200 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

Sisäinen iSight-kamera

Mini-DVI-portti

Täysin digitaalinen videoulostulo

DVI-ulostulo käyttäen mini-DVI–DVI-videosovitinta (valinnainen)

VGA-ulostulo käyttäen mini-DVI–VGA-videosovitinta (valinnainen)

Komposiittiulostulo käyttäen mini-DVI–video-videosovitinta (valinnainen)

S-videon ulostulo käyttäen mini-DVI–video-videosovitinta (valinnainen)

Syöttö-laitteet

• Sisäinen täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (U.S.) tai 79 (ISO) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Rullausta tukeva puolijohdeohjauslevy, joka mahdollistaa osoittimen tarkan ohjauksen; tukee kahden sormen rullausta, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä

Prosessori ja muisti

• 2,1 GHz tai 2,4 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa 3 Mt sisäistä jaettua, prosessorin nopeudella toimivaa L2-välimuistia

• 800 MHz järjestelmäväylä

• 1 Gt (kaksi 512 Mt SO-DIMMiä) tai 2 Gt (kaksi 1 Gt SO-DIMMiä) 667 MHz DDR2 SDRAM -muistia; kaksi SO-DIMM-paikkaa tukevat jopa 4 Gt

Tallennustila

2,1 GHz MacBook

• 120 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy; valinnaisena 160 Gt tai 250 Gt 5400 rpm levy4

• 24x kelkaton Combo-asema (DVD-ROM/CD-RW)

• kirjoittaa CD-R-levyjä jopa 24x nopeudella, kirjoittaa CD-RW-levyjä jopa 16x nopeudella, lukee CD-levyjä jopa 24x nopeudella, lukee DVD-levyjä jopa 8x nopeudella

2,4 GHz MacBook

• 160 Gt tai 250 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy

• 8x kelkaton SuperDrive-asema

• (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Enimmäiskirjoitusnopeus: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

• Enimmäislukunopeus: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (kaksikerroksinen DVD-9), DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Akku ja virta5

55 wattitunnin litiumpolymeeriakku

60 W MagSafe-virtalähde, jossa kaapelinhallinta- järjestelmä

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 Hz - 60 Hz

• Käyttölämpötila: 10° ... 35° C

• Varastointilämpötila: -24° ... 45° C

• Ilman suhteellinen kosteus: 0 - 90 %, ei-kondensoituva

• Enimmäiskäyttökorkeus: 3 000 m

• Enimmäisvarastointikorkeus: 4 500 m

• Enimmäiskuljetuskorkeus: 10 500 m

Pakkauksen sisältö

• MacBook

• Näytönpuhdistusliina

• 60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Litiumpolymeeriakku

• Asennus- ja palautus-DVD:t

• Painettua ja sähköistä dokumentaatiota

Kokoonpanot

2,1 GHz MacBook

(MB402*/A)

2,4 GHz MacBook

(MB403*/A)

2,4 GHz MacBook

(MB404*/A)

Väri

Valkoinen

Valkoinen

Musta

Prosessori

2,1 GHz Intel Core 2 Duo

2,4 GHz Intel Core 2 Duo

2,4 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

3 Mt jaettua

3 Mt jaettua

3 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

800 MHz

800 MHz

800 MHz

Muisti

1 Gt (kaksi 512 Mt) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) -muistia, tukee jopa 4 Gt

2 Gt (kaksi 1 Gt) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) -muistia, tukee jopa 4 Gt

2 Gt (kaksi 1 Gt) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) -muistia, tukee jopa 4 Gt

Kovalevy4

120 Gt Serial ATA; 5400 rpm

160 Gt Serial ATA; 5400 rpm

250 Gt Serial ATA; 5400 rpm

Kelkaton optinen asema

Combo-asema (DVD-ROM/CD-RW)

8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Näytönohjain

Intel GMA X3100 -näytönohjain, jossa 144 Mt keskusmuistin kanssa jaettua DDR2 SDRAM -muistia3

Video

Sisäinen iSight-kamera; mini-DVI-ulostuloportti, joka tukee DVI-, VGA-, S-video- ja komposiittiliitäntöjä (vaaditaan erikseen myytävät sovittimet)

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) kiiltävä TFT-laajakuvanäyttö, 1280 x 800 tarkkuus

FireWire

Yksi FireWire 400 -portti (jopa 400 Mb/s)

USB

Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

Ääni

Sisäiset stereokaiuttimet, sisäinen suuntaamaton mikrofoni, yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/linjasisäänmeno, yhdistetty optinen digitaalisen äänen ulostulo/linjaulostulo

Verkkoyhteydet

Sisäinen 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Langattomuus

Sisäinen AirPort Extreme Wi-Fi (perustuu IEEE 802.11n -standardiehdotukseen)2, sisäinen Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate) -moduuli

Laitteistolisävarusteet

60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto, litiumpolymeeriakku

Rajoitettu takuu ja huolto

MacBookin mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan -sopimus voit laajentaa tietokoneen takuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan -sopimus mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 922 72.

Apple ja ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -määrityksessä kerrotaan tuotteidemme ympäristöominaisuuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Vaihtoehdot

Time Capsule

Time Capsule on täydellinen AirPort Extreme -tukiasema, jossa on sisäinen kovalevy. Varmuuskopioi langattomasti ja luo langaton verkko yhdellä laitteella.

• 500 Gt tai 1 Tt palvelinluokan kovalevy

• Wi-Fi-sertifioitu 802.11n-luonnoksen version 2.0 mukaiseksi

• USB-portti USB-tulostimen tai -kovalevyn liittämiseen

Tilauksesta

• 160 Gt (5400 rpm) kovalevy

• 250 Gt (5400 rpm) kovalevy

• Jopa 4 Gt 667 MHz DDR2 SDRAM -muistia

• Apple Remote -kaukosäädin (MA128G/B)

• Apple USB Modem -modeemi (MA034Z/A)

• Applen mini-DVI–DVI-sovitin (M9321G/B)

• Applen mini-DVI–VGA-sovitin (M9320G/A)

• Aperture 2 (MA715Z/A)

• Final Cut Express (MA261Z/A)

• Logic Express (MA806*/A)

• iWork ’08 (MA790Z/A)

Lisävarusteet

• AirPort Extreme -tukiasema (MA053*/A)

• AirPort Express -tukiasema (M9470*/A)

• MagSafe Airline -sovitin (MB441Z/A)

• Applen mini-DVI–video-sovitin (M9319G/A)

• AppleCare Protection Plan -sopimus (MA519*/A)

• .Mac-jäsenyys (MA927Z/A)

• Apple Wireless Keyboard -näppäimistö (MB167*/A)

• Apple Wireless Mighty Mouse -hiiri (MB111*/A)

• Apple Keyboard -näppäimistö (MB110*/A)

• Apple Wired Mighty Mouse -hiiri (MB112*/A)

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys (saattaa olla maksullinen). Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 144 Mt. Ulkoista näyttöä käytettäessä muistia tarvitaan 16 Mt lisää.

4. 1 Gt = miljardi tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

5. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käyttötavasta. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries/. Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti eri verkkosivustoja ja muokattaessa tekstiä tekstinkäsittelyohjelmassa, kun näytön kirkkaus on 50 %.