iPod touch (3. sukupolvi) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

Korkeus:

110 mm

Leveys:

61.8 mm

Syvyys:

8.5 mm

Paino:

115 grammaa1

Kapasiteetti

• 32 Gt tai 64 Gt flash-muisti2

• Tilaa jopa 7 000 tai 14 000 kappaleelle 128 kb/s AAC-muodossa3

• Tilaa jopa 40 000 tai 90 000 iPodissa katsottavalle valokuvalle4

• Tilaa jopa 40 tai 80 tunnille videota5

Langattomuus6

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Nike + iPod -tuki sisäänrakennettuna

• Sijaintiin perustuva karttapalvelu7

• Bluetooth 2.1 + EDR

Pakkauksen sisältö

• iPod touch

• Apple-nappikuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Telakkasovitin - USB-kaapeli

• Pikaopas

Ympäristöraportti

iPod touch edustaa Applen jatkuvaa kehitystyötä ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei arseenia lasinäytöissä

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei PVC:tä

• Helposti kierrätettävä kotelo ruostumatonta terästä

Näyttö

• 3,5 tuuman (lävistäjä) laajakuva

• Multi-Touch-näyttö

• 480 x 320 pikselin tarkkuus, 163 pikseliä tuumalla

Ääni

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

Kuulokkeet

• Apple-nappikuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Äänenvoimakkuussäätimet

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Impedanssi: 32 ohmia

TV ja video

• Tuki 480p ja 576p komponentti-TV-ulostulolle

• H.264 video, jopa 1,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Low-Complexity -versio H.264 Baseline Profilesta jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; H.264 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Profile jopa Level 3.0 jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; MPEG-4 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa

Kielet

• Kielituki seuraaville kielille: amerikan- ja brittienglanti, ranska, saksa, perinteinen kiina, yksinkertaistettu kiina, hollanti, italia, espanja, brasilianportugali, portugali, tanska, ruotsi, suomi, norja, korea, japani, venäjä, puola, turkki, ukraina, arabia, thai, tsekki, kreikka, heprea, indonesia, malaiji, romania, slovakki ja kroatia

• Näppäimistötuki seuraaville kielille: amerikan- ja brittienglanti, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin), yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin), hollanti, italia, espanja, brasilianportugali, portugali, tanska, ruotsi, suomi, norja, korea, japani (QWERTY ja kana), venäjä, puola, turkki, ukraina, viro, unkari, islanti, liettua, latvia, flaami, arabia, thai, tsekki, kreikka, heprea, indonesia, malaiji, romania, slovakki ja kroatia

• Sanakirjatuki (mahdollistaa ennakoivan tekstinsyötön ja automaattisen korjauksen) seuraaville kielille: amerikan- ja brittienglanti, ranska, saksa, perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin), yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin), hollanti, italia, espanja, brasilianportugali, portugali, tanska, ruotsi, suomi, norja, korea, japani (QWERTY ja kana), venäjä, puola, turkki, ukraina, liettua, arabia, thai, tsekki, kreikka, heprea, indonesia, malaiji, romania, slovakki ja kroatia

Sisäänmeno ja ulostulo

• Telakkaliitäntä

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

Ulkoiset painikkeet ja säätimet

• Nuku/herää

• Äänenvoimakkuus

• Koti

Akku ja virta8

• Sisäinen ladattava litiumioniakku

• Toistoaika

• Musiikin toistoaika: Jopa 30 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Videon toistoaika: Jopa 6 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Lataus tietokoneeseen liitetyn USB-kaapelin tai virtalähteen (myydään erikseen) kautta

• Pikalataus: noin 2 tuntia (akku latautuu noin 80 % kapasiteetista)

• Täyslataus: noin 4 tuntia

Mac-järjestelmävaatimukset

• Mac-tietokone, jossa on USB 2.0 -portti

• Mac OS X 10.4.11 tai uudempi

• iTunes 9 tai uudempi9

Windows-järjestelmävaatimukset

• PC, jossa on USB 2.0 -portti

• Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes 9 tai uudempi9

Ympäristövaatimukset

• Käyttölämpötila: 0°–35° C

• Varastointilämpötila: -24°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3000 m

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Kappalekapasiteetti perustuu 4 minuutin kappaleisiin ja 128 kb/s AAC-koodaukseen; 256 kb/s AAC-muodossa, kappalekapasiteetti on jopa 3 500 tai 7 000 kappaletta (64 Gt); todellinen kapasiteetti riippuu koodaustavasta ja bittinopeudesta.

4. Valokuvakapasiteetti perustuu iPodissa katseltaviin valokuviin, jotka on siirretty iTunesista.

5. Videokapasiteetti perustuu H.264 1,5 Mb/s videokuvaan 640 x 480 tarkkuudella ja 128 kb/s ääneen; todellinen kapasiteetti riippuu sisällöstä.

6. Edellyttää internet-yhteyttä; laajakaistayhteyttä suositellaan; saattaa olla maksullinen.

7. Kartat-ohjelmalla varustetulla iPod touchilla saat selville tarkan sijaintisi läheisyydessäsi olevien tunnettujen Wi-Fi-verkkojen tietojen perusteella (jos päällä ja käytettävissä). Mitä tarkemmat käytettävissä olevat tiedot ovat, sitä pienempi on sijaintisi tunnistava alue kartalla. Ominaisuus ei ole saatavilla kaikilla alueilla. Tunnetut Wi-Fi-verkot ovat pääsääntöisesti kaupunkialueilla. Sijaintisi määrittämiseksi tietoja kerätään muodossa, joka ei suoraan viittaa henkilöön. Jos et halua, että tällaista tietoa kerätään, älä ota ominaisuutta käyttöön. Ominaisuuden ottaminen pois käytöstä ei vaikuta iPod touchin toimintaan.

8. Testauksen suoritti Apple elokuussa 2009 käyttäen laitteiden ja ohjelmistojen ennakkoversioita. Soittolistalla oli 358 erilaista ääniraitaa, jotka oli tuotu CD-levyiltä iTunesia käyttäen (128 kb/s AAC) tai ostettu iTunes Storesta (256 kb/s AAC). Videosisältö oli ostettu iTunes Storesta. iPod-yksiköt oli liitetty Wi-Fi-verkkoon ja automaattinen kirkkauden säätö oli kytketty pois päältä. Kaikki muut asetukset olivat oletusarvoisia. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPodeja; todelliset tulokset voivat vaihdella. Akun latauskertojen määrä on rajallinen, ja akku on ehkä joskus vaihdettava uuteen (katso www.apple.com/fi/support/ipod/service/battery). Akun käyttöikä ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

9. iPod ja iTunes on tarkoitettu vain lailliseen tai tekijänoikeuksien haltijan luvalla tapahtuvaan kopiointiin. Älä varasta musiikkia.