MacBook Air (loppuvuosi 2008) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 2.41 cm

• Leveys: 32,5 cm

• Syvyys: 22,7 cm

• Paino: 2,04 kg1

Liitännät ja laajennettavuus

• MagSafe-virtaportti

• Gigabit Ethernet -portti

• Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

• Mini-DisplayPort

• Äänen linjasisäänmeno

• Äänen linjaulostulo

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Tietoliikenne

• Sisäinen langaton AirPort Extreme -verkkotoiminto2 (perustuu IEEE 802.11n -standardiehdotukseen; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

• Sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Sisäinen 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Sisäiset stereokaiuttimet

• Sisäinen suuntaamaton mikrofoni

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/analoginen linjasisäänmeno (miniliitäntä)

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/analoginen linjasisäänmeno (miniliitäntä)

• Tukee Applen stereokuulokemikrofonia

Ympäristöraportti

MacBookissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Helposti kierrätettävä alumiini- ja lasikotelo

• Elohopeavapaa LED-taustavalaistu näyttö

• Ei arseenia lasissa

• BFR-vapaat sisäiset komponentit

• PVC-vapaat sisäiset kaapelit

• Täyttää ENERGY STAR -vaatimukset

• EPEAT Gold -arvosana

Näyttö

• 13,3-tuumainen (kuva-alan lävistäjä) kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet: 1280 x 800 (natiivi), 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 pikseliä kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 pikseliä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

• NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa 256 Mt DDR3 SDRAM -muistia päämuistin kanssa jaettuna3

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

• Sisäinen iSight-kamera

• Mini-DisplayPort

Videon ulostulovaihtoehdot

DVI-ulostulo käyttäen Mini-DisplayPort–DVI-sovitinta

VGA-ulostulo käyttäen Mini-DisplayPort–VGA-sovitinta

Dual-Link DVI -ulostulo käyttäen Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta

Syöttölaitteet

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kahden sormen rullausta, nipistystä, pyöritystä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, kosketusta, kaksoiskosketusta ja veto-ominaisuuksia

2,0 GHz MacBook

• Sisäinen täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (U.S.) tai 79 (ISO) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

2,4 GHz MacBook

• Sisäinen valaistettu täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (U.S.) tai 79 (ISO) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

Prosessori ja muisti

• 2,0 GHz tai 2,4 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa 3 Mt sisäistä jaettua, prosessorin nopeudella toimivaa L2-välimuistia

• 1 066 MHz prosessoriväylä

• 2 Gt (kaksi 1 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; kaksi SO-DIMM-muistipaikkaa tukevat jopa 4 Gt muistia

Tallennus

2,0 GHz MacBook

• 160 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy4

• Valinnainen 350 Gt tai 320 Gt 5400 rpm kovalevy tai 128 Gt puolijohdelevy4

2,4 GHz MacBook

• 350 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy4

• Valinnainen 320 Gt 5400 rpm kovalevy tai 128 Gt puolijohdelevy4

Optinen asema

• 8x kelkaton SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Enimmäiskirjoitusnopeus: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

• Enimmäislukunopeus: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (kaksikerroksinen DVD-9), DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Akku ja virta5

• 45 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 60 W MagSafe-virtalähde, jossa on pidike kaapelia varten

• MagSafe-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 Hz - 60 Hz

• Käyttölämpötila: 10° - 35° C

• Varastointilämpötila: -24° - 45° C

• Ilman suhteellinen kosteus: 0 - 90 %, ei-kondensoituva

• Enimmäiskäyttökorkeus: 3 000 m

• Enimmäisvarastointikorkeus: 4 500 m

• Enimmäiskuljetuskorkeus: 10 500 m

Pakkauksen sisältö

• MacBook

• Näytönpuhdistusliina

• 60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Litiumpolymeeriakku

• Asennus/palautus-DVD:t

• Painettua ja sähköistä dokumentaatiota

Asennetut ohjelmat

• Mac OS X 10.5 Leopard (mukana Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Photo Booth, Front Row ja Xcode-kehitystyökalut)

• iLife ’08 (mukana iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb ja GarageBand)

Kokoonpanot

2,0 GHz MacBook

(MB466*/A)

2,4 GHz MacBook

(MB467*/A)

Kotelo

Tarkkuustyöstetty alumiininen unibody

Prosessori

2,0 GHz Intel Core 2 Duo

2,4 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

3 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

1066 MHz

Muisti

2 Gt (kaksi 1 Gt) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia (PC3-8500); tukee enintään 4 Gt = 2 Gt (kaksi 1 Gt SO-DIMM-muistia) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia (PC3-8500); tukee enintään 4 Gt muistia

Kovalevy4

160 Gt Serial ATA; 5400 rpm

350 Gt Serial ATA; 5400 rpm

Kelkaton optinen asema

8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Näytönohjain

NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa 256 Mt DDR3 SDRAM -muistia päämuistin kanssa jaettuna3

Video

Sisäinen iSight-kamera; Mini-DisplayPort-ulostuloportti, joka tukee DVI-, VGA- ja Dual-Link DVI -liitäntöjä (edellytyksenä erikseen myytävät sovittimet)

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, 1280 x 800 tarkkuus

USB

Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

Ääni

Sisäiset stereokaiuttimet, sisäinen suuntaamaton mikrofoni, yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/linjasisäänmeno, yhdistetty optinen digitaalisen äänen ulostulo/linjaulostulo

Verkkoyhteydet

Sisäinen 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Langattomuus

Sisäinen AirPort Extreme Wi-Fi (perustuu IEEE 802.11n -standardiehdotukseen)2; sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -moduuli

Laitteistolisävarusteet

60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto, litiumpolymeeriakku

Rajoitettu takuu

ja huolto

MacBookin mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan-sopimuksen voit laajentaa tietokoneen takuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan -sopimus mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 922 72.

Apple ja ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -selosteessa kerrotaan tarkat tiedot tuotteidemme ympäristöominaisuuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrätyksestä.

Vaihtoehdot

Time Capsule

Time Capsule on täydellinen AirPort Extreme -tukiasema, jossa on sisäinen kovalevy. Varmuuskopioi langattomasti ja luo langaton verkko yhdellä laitteella.

• 500 Gt tai 1 Tt palvelinluokan kovalevy

• Wi-Fi-sertifioitu 802.11n-ehdotuksen version 2.0 mukaiseksi

• USB-portti USB-tulostimen tai -kovalevyn liittämiseen

Tilauksesta

• 160 Gt (5400 rpm) kovalevy

• 350 Gt (5400 rpm) kovalevy

• 320 Gt (5400 rpm) kovalevy

• 128 Gt puolijohdelevy

• Jopa 4 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia

• Apple Remote -kaukosäädin (MA128*/B)

• Apple USB Modem -modeemi (MA034*/A)

• Apple Mini-DisplayPort–DVI-sovitin (MB570*/A)

• Apple Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin (MB571*/A)

• Apple Mini-DisplayPort–VGA-sovitin (MB572*/A)

• MagSafe-lentokonesovitin (MB441*/A)

• AppleCare Protection Plan (MB578*/A)

• Aperture 2 (MB673*/A)

• Final Cut Express (MB278*/A)

• Logic Express (MA806*/A)

• iWork ’08 (MB624/A)

Lisävarusteet

• Apple LED Cinema Display (MB382*/A)

• AirPort Extreme -tukiasema (MB053*/A)

• AirPort Express -tukiasema (MB321*/A)

• Apple Wireless Keyboard -näppäimistö (MB167*/A)

• Apple Wireless Mighty Mouse -hiiri (MB111*/A)

• Apple Keyboard -näppäimistö (MB110*/A)

• Apple Wired Mighty Mouse -hiiri (MB112*/A)

• Uudelleenladattava akku MacBookille (MB771*/A)

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.

4. 1 Gt = miljardi tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

5. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2008 käyttäen ennakkoversioita 2,4 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista MacBook Pro -tietokoneista, joissa käytettiin asetusta ”Korkeampi graafinen suorituskyky”. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käyttötavasta. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries. Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti eri verkkosivustoja ja muokattaessa tekstiä tekstinkäsittelyohjelmassa, kun näytön kirkkaus on 50 %.