iPod touch (4. sukupolvi) - Tekniset tiedot

Väri

• Valkoinen

• Musta

Kapasiteetti1

8 Gt

32 Gt

64 Gt

Mitat ja paino2

• Korkeus: 111,0 mm

• Leveys: 58,9 mm

• Syvyys: 7,2 mm

• Paino: 101 grammaa

Langaton3

• 802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n vain 2,4 GHz)

• Bluetooth 2.1 + EDR

• Sijaintiin perustuva karttapalvelu4

• Nike+-tuki sisäänrakennettuna5

Näyttö

• 3,5 tuuman (lävistäjä) laajakuvainen Multi-Touch-näyttö

• 960 x 640-pikselin tarkkuus, 326 pikseliä tuumalla

Kamera, valokuvat ja video

• Videotallennus, HD (720p) jopa 30 kehystä sekunnissa äänellä; still-kuvat (960 x 720) takakameralla

• VGA-laatuiset kuvat ja video jopa 30 kehystä sekunnissa etukameralla

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Valokuvien ja videon paikkatietojen merkintä Wi-Fin kautta

Liitännät

• 30-nastainen telakkaliitäntä

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäinen kaiutin

• Mikrofoni

Virta ja akku6

• Sisäänrakennettu ladattava litiumioniakku

• Musiikin toistoaika: jopa 40 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Videon toistoaika: jopa 7 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Latausajat: nopea lataus noin 2 tunnissa (80 % kapasiteetista), täysi lataus noin 4 tunnissa

Ääni

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa enimmäisäänenvoimakkuuden rajoituksen

TV ja video

• H.264 video jopa 720p, 30 kehystä sekunnissa, Main Profile level 3.1 ja AAC-LC-ääni jopa 160 Kb/s, 48 kHz, stereoääni m4v-, mp4- ja mov-tiedostomuodoissa

• MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 Kb/s, 48 kHz, stereoääni m4v-, mp4- ja mov-tiedostomuodoissa

• Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280 x 720 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni avi-tiedostomuodossa

• Tukee 1024 x 768 pikseliä Applen VGA-sovittimella; 576p ja 480p Applen komponentti-AV-kaapelilla; 576i ja 480i Applen komposiitti-AV-kaapelilla (kaapelit myydään erikseen)

Kuulokkeet

• Nappikuulokkeet

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Impedanssi: 32 ohmia

Tunnistimet

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysmittari

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys3

• Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.5.8 tai uudempi

• PC: Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes 10.5 tai uudempi (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.itunes.com/fi/download)7

Ympäristövaatimukset

• Käyttölämpötila: 0° - 35° C

• Varastointilämpötila: -20° - 45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3000 m

Kielet

Kielituki

amerikanenglanti, brittienglanti, kiina (yksinkertaistettu), kiina (perinteinen), ranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

Näppäimistötuki

amerikanenglanti, brittienglanti, kiina - yksinkertaistettu (käsinkirjoitus, pinyin, wubihua), kiina - perinteinen (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, emoji, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, ruotsi, thai, tiibet, turkki, ukraina, vietnam

Sanakirjatuki

amerikanenglanti, brittienglanti, kiina (yksinkertaistettu), kiina (perinteinen), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, indonesia, latvia, liettua, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

Pakkauksessa

• iPod touch

• Nappikuulokkeet

• Telakkaliitäntä–USB-kaapeli

• Pikaopas

iPod touch ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään. Lisätietoja

iPod touchissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromia sisältäviä palonestoaineita

• Elohopeaton LCD-näyttö

• Ei PVC:tä

• Kierrätettävä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu kotelo

Apple ja ympäristö

Katso lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidemme ja prosessiemme aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Applen tuotteiden ympäristöraportit sisältävät Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Lisävarusteet

In-Ear-kuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonilla

Nämä äärimmäistä selkeyttä ja tarkkuutta tavoitellen suunnitellut kuulokkeet toistavat yksityiskohtia, joista olet jäänyt paitsi.

Nappikuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonillla

Näissä nappikuulokkeissa on kätevät painikkeet, joilla voit säätää äänenvoimakkuutta ja ohjata musiikin ja videon toistoa.

USB-virtalähde

Käytä tätä erittäin pientä USB-sovitinta iPhonen tai iPodin lataamiseen, kun sitä ei ole liitetty tietokoneeseen.

Applen Universal Dock -telakka

Voit helposti käyttää USB-porttia iPodin lataamiseen ja synkronoimiseen tai TV:hen tai kaiuttimiin liittämiseen.

Muut lisävarusteet

• Applen komposiitti-AV-kaapeli

• Applen komponentti-AV-kaapeli

• Applen telakkaliitäntä–USB-kaapeli

• iPod Universal Dock Adapter 3-Pack -pakkaus

• AppleCare Protection Plan

1. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Edellyttää internet-yhteyttä; laajakaistayhteyttä suositellaan; saattaa olla maksullinen.

4. Kartat-ohjelmalla varustetulla iPod touchilla saat selville tarkan sijaintisi läheisyydessäsi olevien tunnettujen Wi-Fi-verkkojen tietojen perusteella (jos päällä ja käytettävissä). Mitä tarkemmat käytettävissä olevat tiedot ovat, sitä pienempi on sijaintisi tunnistava alue kartalla. Ominaisuus ei ole saatavilla kaikkialla. Tunnetut Wi-Fi-verkot ovat pääsääntöisesti kaupunkialueilla. Sijaintisi määrittämiseksi tietoja kerätään muodossa, joka ei suoraan viittaa henkilöön. Jos et halua, että tällaista tietoa kerätään, älä ota ominaisuutta käyttöön. Ominaisuuden ottaminen pois käytöstä ei vaikuta iPod touchin toimintaan.

5. Edellyttää Nike + iPod -anturia, myydään erikseen.

6. Testauksen suoritti Apple syyskuussa 2011 käyttäen ennakkoversioita Pod touch -laitteista ja -ohjelmistosta. Soittolista sisälsi 358 uniikkia musiikkikappaletta, jotka oli tuotu CD-levyiltä (128 Kb7s AAC) sekä ostettu iTunes Storesta (256 Kb/s AAC). Videosisältö oli hankittu iTunes Storesta. iPod-yksiköt liitettiin Wi-Fi-verkkoon ja automaattinen kirkkauden säätö oli laitettu pois päältä; kaikki muut asetukset olivat oletusarvoisia. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPodeja; todelliset tulokset voivat vaihdella. Akun latauskertojen määrä on rajallinen, ja akku on ehkä joskus vaihdettava uuteen (www.apple.com/fi/support/ipod/service/battery). Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

7. iPod ja iTunes on tarkoitettu vain lailliseen tai tekijänoikeuksien haltijan luvalla tapahtuvaan kopiointiin. Älä varasta musiikkia.