iPod classic (120 Gt) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 103.5 mm (4,1 tuumaa)

• Leveys: 61.8 mm (2,4 tuumaa)

• Paksuus: 10.5 mm (0,41 tuumaa)

• Paino: 140 grammaa1

Kapasiteetti

• 120 Gt kovalevy2

• Jopa 30 000 kappaletta 128 kb/s AAC-muodossa3

• Jopa 25 000 iPodissa katsottavaa valokuvaa4

• Jopa 150 tuntia videota5

• Tietojen tallennus kovalevylle USB:n kautta

Pakkauksen sisältö

• iPod classic

• Nappikuulokkeet

• USB 2.0 -kaapeli

• Telakkasovitin

• Pikaopas

Ympäristöraportti

iPod classic edustaa Applen jatkuvaa kehitystä ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• iPodissa, kuulokkeissa tai USB-kaapelissa ei ole PVC-yhdisteitä

• Elohopeaton nestekidenäyttö, jonka lasi on arseenitonta

• Suurin osa sähkö- ja metallikomponenteista ei sisällä bromattuja palonestoaineita

• Suurin osa pakkauksesta on tehty kierrätetystä pahvista ja biopohjaisista materiaaleista

Näyttö

• 2,5 tuuman (kuva-alan lävistäjä) väri-LCD, jossa on LED-taustavalo

• 320 x 240 pikselin tarkkuus, 163 pikseliä tuumalla

Ääni

• Taajuusvaste: 20 Hz - 20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (16 - 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (16 - 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjän asetettavissa oleva äänenvoimakkuusrajoitus

Kuulokkeet

• Nappikuulokkeet

• Taajuusvaste: 20 Hz - 20 000 Hz

• Impedanssi: 32 ohmia

Video

• H.264 video, jopa 1,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Low-Complexity -versio H.264 Baseline Profilesta jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; H.264 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Profile jopa Level 3.0 jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; MPEG-4 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa

Kielet

• englanti, espanja, hollanti, italia, japani, korea, kreikka, norja, perinteinen kiina, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tanska, tsekki, turkki, unkari, venäjä ja yksinkertaistettu kiina

• Kappaleiden, albumien ja artistien tietojen esityskielinä myös: bulgaria, romania, serbokroatia (Kroatia), serbokroatia (Serbia), slovakki, slovenia, ukraina ja vietnam

Liitännät

• Telakkaliitäntä

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

Ulkoiset painikkeet ja säätimet

• Lukituskytkin

• Klikkauspyörä

Akku ja virta6

• Sisäinen ladattava litiumioniakku

• Toistoaika

• Musiikin toistoaika: Jopa 36 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Videon toistoaika: Jopa 6 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Lataus tietokoneeseen liitetyn USB-kaapelin tai virtalähteen (myydään erikseen) kautta

• Pikalataus: noin 2 tuntia (akku latautuu noin 80 % kapasiteetista)

• Täyslataus: noin 4 tuntia

Mac-järjestelmävaatimukset

• Mac-tietokone, jossa on USB 2.0 -portti

• Mac OS X 10.4.11 tai uudempi

• iTunes 8 tai uudempi7

Windows-järjestelmävaatimukset

• PC, jossa on USB 2.0 -portti

• Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes 8 tai uudempi6

Ympäristövaatimukset

• Käyttölämpötila: 0° - 35° C

• Varastointilämpötila: -20° - 45° C

• Ilman suhteellinen kosteus: 5 - 95 % ei-kondensoituva

• Enimmäiskäyttökorkeus: 3000 m

Vertailukaavio

iPod shuffle

iPod nano

iPod classic

iPod touch

Tallennustila

1 Gt

2 Gt

8 Gt

16 Gt

120 Gt

8 Gt

16 Gt

32 Gt

Kappaleet

240

500

1,000

2,000

30,000

1,750

3,500

7,000

Akun käyttöaika

Jopa 12 tuntia musiikin toistoa

Jopa 24 tuntia musiikin toistoa; jopa 4 tuntia videon toistoa

Jopa 36 tuntia musiikin toistoa; jopa 6 tuntia videon toistoa

Jopa 36 tuntia musiikin toistoa; jopa 6 tuntia videon toistoa

Näyttö

2 tuuman (kuva-alan lävistäjä) väri-LCD, jossa on LED-taustavalo

2,5 tuuman (kuva-alan lävistäjä) väri-LCD, jossa on LED-taustavalo

3,5 tuuman (lävistäjä) laajakuvainen Multi-Touch-näyttö

Portit

Stereominiliitäntä

Telakkaliitäntä, stereominiliitäntä

Telakkaliitäntä, stereominiliitäntä

Telakkaliitäntä, stereominiliitäntä

Liitettävyys

USB mukana tulevan telakan kautta

USB telakkaliitännän kautta, komponetti- ja komposiittivideo telakkaliitännän kautta (erikseen myytävän AV-kaapelipaketin kanssa), ääni kuulokeliitännän kautta

USB telakkaliitännän kautta, komponetti- ja komposiittivideo telakkaliitännän kautta (erikseen myytävän AV-kaapelipaketin kanssa), ääni kuulokeliitännän kautta

USB telakkaliitännän kautta, komponetti- ja komposiittivideo telakkaliitännän kautta (erikseen myytävän AV-kaapelipaketin kanssa), ääni kuulokeliitännän kautta

Langaton tiedonsiirto

Wi-Fi (802.11b/g)

Nike + iPod-tuki sisäänrakennettuina

Sijaintiin perustuva karttapalvelu

Latausaika

Noin 4 tuntia (2 tunnin pikalatauksella 80 % kapasiteetti)

Noin 3 tuntia (1,5 tunnin pikalatauksella 80 % kapasiteetti)

Noin 4 tuntia (2 tunnin pikalatauksella 80 % kapasiteetti)

Noin 4 tuntia (2 tunnin pikalatauksella 80 % kapasiteetti)

Tuetut äänimuodot

AAC (8 - 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (8 - 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), WAV ja AIFF

AAC (16 - 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (16 - 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), Apple Lossless, WAV ja AIFF

AAC (16 - 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (16 - 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), Apple Lossless, WAV ja AIFF

AAC (16 - 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (16 - 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), Apple Lossless, WAV ja AIFF

Tuetut valokuvamuodot

iPodin tukemien valokuvien synkronointi JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (vain Mac) ja PNG-muodoissa

iPodin tukemien valokuvien synkronointi JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (vain Mac) ja PNG-muodoissa

iPodin tukemien valokuvien synkronointi JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (vain Mac) ja PNG-muodoissa

Tuetut videomuodot

H.264 video, jopa 1,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Low-Complexity -versio H.264 Baseline Profilesta jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; H.264 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Profile jopa Level 3.0 jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; MPEG-4 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa

H.264 video, jopa 1,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Low-Complexity -versio H.264 Baseline Profilesta jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; H.264 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Profile jopa Level 3.0 jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; MPEG-4 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa

H.264 video, jopa 1,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Low-Complexity -versio H.264 Baseline Profilesta jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; H.264 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Baseline Profile jopa Level 3.0 jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa; MPEG-4 video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile jossa AAC-LC audio jopa 160 kb/s, 48 Khz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-muodoissa

Mitat

27,3 x 41,2 x 10,5 mm

mukaanlukien klipsi

90,7 x 38,7 x 6,2 mm

103,5 x 61,8 x 10,5 mm

110 x 61,8 x 8,5 mm

Paino

15,6 grammaa

36,8 grammaa

140 grammaa

115 grammaa

Mukana tulevat lisävarusteet

Nappikuulokkeet, USB-telakka

Nappikuulokkeet, USB-kaapeli, telakkasovitin

Nappikuulokkeet, USB-kaapeli, telakkasovitin

Nappikuulokkeet, USB-kaapeli, telakkasovitin, puhdistusliina

Lisävarusteet

In-Ear-nappikuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonilla

Nämä äärimmäistä selkeyttä ja tarkkuutta tavoitellen suunnitellut kuulokkeet toistavat yksityiskohdat, joita olet kaivannut.

Kuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonillla

Näissä nappikuulokkeissa on käteviä painikkeita, joilla voit säätää äänenvoimakkuutta ja ohjata musiikin ja videon toistoa.

Universal Dock -telakka ja kaukosäädin

Voit helposti käyttää USB-porttia iPodin lataamiseen ja synkronoimiseen tai liittää sen TV:hen tai kaiuttimiin.

• Apple iPod Radio Remote -kaukosäädin

• Apple Composite AV Cable -kaapeli

• Apple Component AV Cable -kaapeli

• Apple Dock Connector to USB Cable -kaapeli

• iPod Universal Dock Adapter 3-Pack -pakkaus

Lisää lisävarusteita löydät Apple Online Storesta

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Musiikkikapasiteetti perustuu neljän minuutin kappalekestoon ja 128 kb/s AAC-koodaukseen; todellinen kapasiteetti riippuu sisällöstä.

4. Valokuvakapasiteetti perustuu iPodin tukemiin kuviin, jotka on siirretty iTunesin kautta.

5. Videokapasiteetti perustuu H.264 1,5 Mb/s videokuvaan 640 x 480 tarkkuudella ja 128 kb/s ääneen; todellinen kapasiteetti riippuu sisällöstä.

6. Apple suoritti testauksen elokuussa 2008 käyttäen laitteiden ja ohjelmien ennakkoversioita. Soittolistassa oli 358 eri ääniraitaa, jotka koostuivat CD:iltä iTunesia käyttäen tuodusta (128 kb/s AAC-koodaus) ja iTunes Storesta ostetusta (128 kb/s AAC-koodaus) sisällöstä. Videosisältö oli ostettu iTunes Storesta. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPodeja; todelliset tulokset voivat vaihdella. Akun latauskertojen määrä on rajallinen, ja akku on ehkä joskus vaihdettava uuteen (katso www.apple.com/fi/support/ipod/service/battery). Akun käyttöikä ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Katso www.apple.com/fi/batteries .

7. iPod ja iTunes on tarkoitettu vain lailliseen tai tekijänoikeuksien haltijan luvalla tapahtuvaan kopiointiin. Älä varasta musiikkia.