iMac (21.5-tuumainen, loppuvuosi 2015) - Tekniset tiedot

Näyttö

• 21,5 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla

• 1920 x 1080 pikselin tarkkuus ja tuki miljoonille väreille

Prosessori

• 1,6 GHz

• 1,6 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 2,7 GHz)

• 2,8 GHz

• 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,3 GHz)

Muisti

• 8 Gt 1867 MHz LPDDR3-muistia integroituna

• Valinnaisena jopa 16 Gt

Tallennustila1

• 1,6 GHz

• 1 Tt (5400 kierr./min) kovalevy

• Valittavana 1 Tt Fusion Drive tai 256 Gt flash-muistia (SSD)

• 2,8 GHz

• 1 Tt (5400 kierr./min) kovalevy

• Valittavana 2 Tt Fusion Drive tai 256 Gt flash-muistia (SSD)

Näytönohjaimet

• 1,6 GHz

• Intel HD Graphics 6000

• 2,8 GHz

• Intel Iris Pro Graphics 6200

Videotuki ja kamera

• 1,6 GHz

• FaceTime HD -kamera

• Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivi­tarkkuudelle ja jopa 3840 x 2160 pikselin ulkoiselle näytölle

• Tuki kahden näytön tilalle ja näytön­kahdennus­tila

• 2,8 GHz

• FaceTime HD -kamera

• Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivi­tarkkuudelle ja jopa 4096 x 2304 pikselin ulkoiselle näytölle

• Tuki kahden näytön tilalle ja näytön­kahdennus­tila

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Kuulokeportti/optinen digitaalinen äänilähtö (miniliitäntä)

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • 3,5 mm kuulokeliitäntä

• SDXC-korttipaikka

• Neljä USB 3 -porttia (yhteensopivat USB 2:n kanssa)

• Kaksi Thunderbolt 2 -porttia

• Mini-DisplayPort-lähtö

• Tuki HDMI-, DVI-, VGA- ja dual-link DVI -liitännöille (sovittimet myydään erikseen)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ-45-liitin)

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Syöttölaitteet

• Magic Keyboard

• Uudelleen suunniteltu Magic Keyboard tulee vakiona iMacin mukana. Se on langaton ja ladattava (paristoja ei siis tarvitse vaihtaa), ja sen todella kompaktissa muotoilussa ei ole hukkatilaa. Siinä on paranneltu saksimekanismi, optimoitu näppäinliike ja matalampi profiili, joiden ansiosta sen hallinta on helpompaa ja käyttö miellyttävämpää. Lisäksi se muodostaa heti parin iMacin kanssa.

• Magic Mouse 2

• Magic Mouse 2:n uusi design takaa sulavamman liikkeen työpöydällä. Multi-Touch-tuen ansiosta voit käyttää sen pinnalla yksinkertaisia eleitä, kuten pyyhkäistä verkkosivulta toiselle ja selata dokumentteja vierittämällä. Jos käytät mielelläsi langatonta hiirtä mutta haluat nauttia Multi-Touchin eduista, Magic Mouse 2 on mainio valinta.

• Magic Trackpad 2

• Jos käytät mieluiten ohjauslevyä, Magic Trackpad 2 tarjoaa käyttöösi Multi-Touch-eleiden koko skaalan ja tuo uutuutena Force Touchin pöytäkoneeseesi. Ohjauslevyn pinnan alla olevat tunnistimet havaitsevat painallusvoiman hienoisen vaihtelun, mikä mahdollistaa useampien toimintojen käytön ja syvällisemmän yhteyden sisältöösi. Tämä uusi design sekä matalampi profiili tekevät siitä entistäkin mukavamman käyttää.

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto

• IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -teknologia

Mitat ja paino

• 21,5 tuuman iMac

• Korkeus: 45,0 cm

• Leveys: 52,8 cm

• Jalustan syvyys: 17,5 cm

• Paino: 5,68 kg2

• Kiinteällä VESA-kiinnityssovittimella varustettu 21,5 tuuman malli

• Korkeus: 37,9 cm

• Leveys: 52,8 cm

• Syvyys (kiinteällä VESA-kiinnityssovittimella varustettu): 6,6 cm

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksivaiheinen

• Käyttölämpötila: 10–35°C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

Rajoitettu takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Lisätietoja saat klikkaamalla tästä.

iMacin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa iMaciasi, klikkaa tästä

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Lisätietoja saat klikkaamalla tästä.

Pakkauksessa

• 21,5 tuuman iMac

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Virtajohto

• Lightning–USB-kaapeli

Käyttöjärjestelmä

macOS Sierra

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS Sierra tuo Macille ensimmäistä kertaa Sirin3 sekä uusia tapoja nauttia kuvista, ostaa entistä turvallisemmin verkossa ja työskennellä entistä saumattomammin laitteiden välillä.

Lisätietoja

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat käyttäjät saavat nyt enemmän irti uudesta iMacistaan. iMacilla on helppo luoda ja saada ihmeitä aikaan, koska siinä on valmiina tukiominaisuuksia, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakio-ohjelmat4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• Viestit

• FaceTime

• Kalenteri

• Muistiinpanot

• App Store

• iTunes

• iBooks

• Kartat

• Yhteystiedot

• Muistutukset

Tilauskokoonpanot

Valitse iMac-kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain Apple Online Storesta.

Valitse iMac-kokoonpanosi näistä vaihtoehdoista. Etsitkö seinälle kiinnitettävää tai säädettävällä varrella varustettua iMacia? Valitse kiinteällä VESA-kiinnityssovittimella varustettu iMac.

• 1,6 GHz

• Magic Trackpad 2

• 16 Gt muistipäivitys

• 1 Tt Fusion Drive

• 256 Gt flash-muistia (SSD)

• 2,8 GHz

• Magic Trackpad 2

• 16 Gt muistipäivitys

• 1 tai 2 Tt Fusion Drive

• 256 Gt flash-muistia (SSD)

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,95 (K V = 0,25)

11,5

Langaton verkkoselaaminen

1,95 (K V = 0,25)

11,5

Kovalevyn haku

2,00 (K V = 0,25)

12,0

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,05 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 0,5 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,6 GHz:n Intel Core i5 -kaksoisydinsuoritin, 8 Gt muistia, 1 Tt kovalevy, Intel HD Graphics 6000.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Siri ei välttämättä ole saatavilla kaikilla kielillä tai kaikilla alueilla, ja sen ominaisuudet voivat vaihdella alueittain.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin ohjelman edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.