No alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for Image
No alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for Image

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2016) - Tekniset tiedot

Väri

• Ruusukulta

• Tähtiharmaa

• Kulta

• Hopea

Näyttö

• Retina-näyttö

• 12 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla

• 2304 x 1440 tarkkuus, 226 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• 16:10 kuvasuhde

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1440 x 900

• 1280 x 800

• 1024 x 640

Prosessori

• 1,1 GHz

• 1,1 GHz kaksiytiminen Intel Core m3 -prosessori (Turbo Boost jopa 2,2 GHz) ja 4 Mt L3-välimuistia

• Valinnaisena 1,3 GHz kaksiytiminen Intel Core m7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,1 GHz) ja 4 Mt L3-välimuistia.

• 1,2 GHz

• 1,2 GHz kaksiytiminen Intel Core m5 -prosessori (Turbo Boost jopa 2,7 GHz) ja 4 Mt L3-välimuistia

• Valinnaisena 1,3 GHz kaksiytiminen Intel Core m7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,1 GHz) ja 4 Mt L3-välimuistia

Muisti

• 8 Gt 1866 MHz integroitua LPDDR3-muistia

Tallennustila

• 1,1 GHz

• 256 Gt PCIe-pohjainen integroitu flash-muisti1

• 1,2 GHz

• 512 Gt PCIe-pohjainen integroitu flash-muisti1

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,35–1,31 cm

• Leveys: 28,05 cm

• Syvyys: 19,65 cm

• Paino: 0,92 kg2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel HD Graphics 515 -näytönohjain

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 3840 x 2160 pikselin tarkkuutta 30 Hz taajuudella ulkoisella näytöllä, molempia miljoonissa väreissä

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto, IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -teknologia

Lataaminen ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • USB-C-portti, jossa tuki seuraaville:

• Lataaminen

• 1. sukupolven USB 3.1 (jopa 5 Gb/s)

• Natiivi DisplayPort 1.2 videolähtö

• VGA-lähtö USB-C VGA Multiport -sovittimen kautta (myydään erikseen)

• HDMI-videolähtö USB-C Digital AV Multiport -sovittimen kautta (myydään erikseen)

Kamera

• 480p FaceTime-kamera

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia kaukosäätimellä ja mikrofonilla

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) yksittäistä LED-taustavalaistua näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä, ympäristön valoisuuden tunnistimella

• Force Touch -ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallusvoiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Akku ja virta

• Jopa 10 tuntia langatonta verkkoselaamista3

• Jopa 11 tuntia iTunes-elokuvien toistoaikaa3

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa3

• Sisäinen 41,4 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 29 W USB-C-virtalähde; USB-C-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°–35 °C

• Varastointilämpötila: –25°–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4600 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Käyttöjärjestelmä

macOS Sierra

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS Sierra tuo Macille ensimmäistä kertaa Sirin4 sekä uusia tapoja nauttia kuvista, ostaa entistä turvallisemmin verkossa ja työskennellä entistä saumattomammin laitteiden välillä. Lisätietoja

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat käyttäjät saavat nyt enemmän irti uudesta MacBookistaan. Macbookilla on helppo luoda ja saada ihmeitä aikaan, koska siinä on valmiina tukiominaisuuksia, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakio-ohjelmat5

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• Viestit

• FaceTime

• Kalenteri

• Muistiinpanot

• App Store

• iTunes

• iBooks

• Kartat

• Yhteystiedot

• Muistutukset

Rajoitettu takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Lisätietoja saat tästä.

MacBookin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa MacBookia, saat tästä.

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Lisätietoja saat tästä.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,25 (K V = 0,25)

3,5

Langaton verkkoselaaminen

1,25 (K V = 0,25)

3,5

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,05 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 0,5 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,2 GHz kaksiytiminen Intel Core m5 -prosessori, 8 Gt muistia ja 512 Gt:n muistikortti, Intel HD Graphics 515 -näytönohjain.

Lisävarusteet

Sovittimet

• USB-C–USB-sovitin

• USB-C–Digital AV Multiport -sovitin

• USB-C–VGA Multiport -sovitin

• Lightning–USB-C-kaapeli

• Virtalähteen jatkokaapeli

AirPort ja langattomuus

• AirPort Extreme

• AirPort Express

• AirPort Time Capsule

Muut lisävarusteet

• Apple USB SuperDrive

• AppleCare Protection Plan

• Applen Magic Mouse 2

• Applen Magic Trackpad 2

• Applen Magic Keyboard

• Matkasovitinpaketti

Pakkauksessa

• MacBook

• 29 W USB-C-virtalähde

• USB-C-latauskaapeli (2 m)

Tilaus­kokoon­panot

Valitse oma MacBook-kokoonpanosi, vain apple.com.

• 1,3 GHz kaksiytiminen Intel Core m7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,1 GHz), jossa 4 Mt L3-välimuistia

1. 1 Gt = miljardi tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Testauksen suoritti Apple maaliskuussa 2016 käyttäen ennakkoversioita 1,2 GHz kaksiytimisistä Intel Core m5 -pohjaisista 12 tuuman MacBook-tietokoneista, joissa oli 512 Gt flash-muistia (langattoman verkkoselauksen testi ja HD-elokuvien toistotesti), sekä ennakkoversioita 1,2 GHz kaksiytimisistä Intel Core m5 -pohjaisista 12 tuuman MacBook-tietokoneista, joissa oli 512 Gt flash-muistia, ja 1,1 GHz Intel Core m3 -pohjaisista 12 tuuman MacBook-tietokoneista, joissa oli 256 Gt flash-muistia (valmiustilatesti). Kaikissa kokoonpanoissa oli 8 Gt RAM-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. iTunes-elokuvien toistotesti mittaa akun kestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen järjestelmän siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

4. Siri ei välttämättä ole saatavilla kaikilla kielillä tai kaikilla alueilla, ja sen ominaisuudet voivat vaihdella alueittain.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin ohjelman edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.