MacBook Pro (13-tuumainen, 2016, kaksi Thunderbolt 3 -porttia) - Tekniset tiedot

Väri

• Hopea

• Tähtiharmaa

Näyttö

• Retina-näyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla, 2560 x 1600 natiivitarkkuus, 227 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Kirkkaus 500 nitiä

• Laaja väriskaala (P3)

Prosessori

• 2,0 GHz 2-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,1 GHz), jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,4 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,4 GHz), jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia

Tallennustila1

• 256 Gt

• 256 Gt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti

• Valinnaisena 512 Gt tai 1 Tt SSD-muistia

Muisti

• 8 Gt 1866 MHz LPDDR3-muistia integroituna

• Valinnaisena 16 Gt muistia

Näytönohjaimet

• Intel Iris Graphics 540

Lataaminen ja laajennettavuus

Kaksi Thunderbolt 3 (USB-C) -porttia, joissa on tuki seuraaville:

• Lataaminen

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. sukupolven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on:

• 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch -ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi-verkkotoiminto; IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.2 -teknologia

Kamera

• 720p FaceTime HD -kamera

Videotuki

Tukee täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä miljoonissa väreissä ja samanaikaisesti:

• Yhtä näyttöä, jossa on 5120 x 2880 tarkkuus 60 Hz taajuudella yli miljardissa värissä

• Jopa kahta näyttöä, joissa on 4096 x 2304 tarkkuus 60 Hz taajuudella yli miljardissa värissä

Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB-C:llä

• Tukee VGA-, HDMI- ja Thunderbolt 2 -lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Ääni

• Stereokaiuttimet, joissa on laaja

• dynaaminen alue

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Akku ja virta2

• Jopa 10 tuntia langatonta verkkoselaamista

• Jopa 10 tuntia iTunes-elokuvien katselua

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa

• Sisäinen 54,5 wattitunnin litium­polymeeriakku

• 61 W USB-C-virtalähde

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°–35 °C

• Varastointilämpötila: -25°–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 metriä

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,49 cm

• Leveys: 30,41 cm

• Syvyys: 21,24 cm

• Paino: 1,37 kg 3

Käyttöjärjestelmä

macOS Sierra

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS Sierra tuo Macille ensimmäistä kertaa Sirin4 sekä uusia tapoja nauttia kuvista, ostaa entistä turvallisemmin verkossa ja työskennellä entistä saumattomammin laitteiden välillä.

Lisätietoja

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat käyttäjät saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Prostaan. MacBook Prolla on helppo luoda ja saada ihmeitä aikaan, koska siinä on valmiina tukiominaisuuksia, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakio-ohjelmat5

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Muistiinpanot

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

Pakkauksen sisältö

• 13 tuuman MacBook Pro

• 61 W USB-C-virtalähde

• USB-C-latauskaapeli (2 m)

Rajoitettu takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Saat lisätietoja klikkaamalla tästä.

Macin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa Maciasi, klikkaa tästä.

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Saat lisätietoja klikkaamalla tästä.

Tilaus­kokoonpanot

Valitse iMac-kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 2,4 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,4 GHz) ja 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• 16 Gt 1866 MHz integroitu LPDDR3-muisti

• 512 Gt tai 1 Tt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti

MacBook Pro ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­­kuormitustaan.

MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä6

• Ei berylliumia

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Täyttää ENERGY STAR 6.1 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus7

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonais­valtaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä

Lisävarusteet

Mac-ohjelmat

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Näytöt ja sovittimet

• LG UltraFine 4K -näyttö

• LG UltraFine 5K -näyttö

• Thunderbolt-3-(USB-C)–Thunderbolt-2-sovitin

• USB-C–USB-sovitin

• USB-C–Digital AV Multiport -sovitin

• USB-C–VGA Multiport -sovitin

• USB-C–Gigabit Ethernet -sovitin

AirPort ja langattomuus

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Muut lisävarusteet

• Lightning–USB-C-kaapeli

• USB-C-latauskaapeli

• 61 W USB-C-virtalähde

• Magic Keyboard

• Magic Trackpad 2

• Magic Mouse 2

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,25 (K V =0,25)

3,5

Langaton verkkoselaaminen

1,25 (K V =0,25)

3,5

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,05 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 0,5 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 2,0 GHz 2-ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia ja 1 Tt:n muistikortti, Intel Iris Graphics 540 -näytönohjain.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2016 käyttäen ennakkoversioita 2,0 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro -järjestelmistä, joissa oli 256 Gt SSD-muistia ja 8 Gt RAM-muistia (langattoman verkkoselauksen testi, iTunes-elokuvien toistotesti ja valmiustilatesti). Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2016 käyttäen ennakkoversioita 2,9 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro -järjestelmistä, joissa oli 512 Gt SSD-muistia ja 8 Gt RAM-muistia (langattoman verkkoselauksen testi ja iTunes-elokuvien toistotesti) sekä ennakkoversioita 2,9 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro -järjestelmistä, joissa oli 256 Gt SSD-muistia ja 8 Gt RAM-muistia (valmiustilatesti). Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. iTunes-elokuvien toistotesti mittaa akun kestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen järjestelmän siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmä­­asetusten ollessa oletus­­asetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

3. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

4. Siri ei välttämättä ole saatavilla kaikilla kielillä tai kaikilla alueilla, ja sen ominaisuudet voivat vaihdella alueittain.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin ohjelman edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.

6. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saatavilla kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

7. MacBook Pro on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.