MacBook (12-tuumainen, 2017) - Tekniset tiedot

Väri

• Ruusukulta

• Tähtiharmaa

• Kulta

• Hopea

Näyttö

• Retina-näyttö

• 12 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla

• 2304 x 1440 tarkkuus, 226 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• 16:10 kuvasuhde

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1440 x 900

• 1280 x 800

• 1024 x 640

Prosessori

• 1,2 GHz

• 1,2 GHz 2-ytiminen Intel Core m3 (Turbo Boost jopa 3,0 GHz), jossa 4 Mt L3-välimuistia

• Valinnaisena 1,3 GHz 2-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz), jossa 4 Mt L3-välimuistia tai 1,4 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,6 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• 1,3 GHz

• 1,3 GHz 2-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz), jossa 4 Mt L3-välimuistia

• Valinnaisena 1,4 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,6 GHz), jossa 4 Mt L3-välimuistia

Muisti

• 8 Gt 1866 MHz LPDDR3-muistia integroituna

• Valinnaisena 16 Gt muistia

Tallennustila

• 1.2GHz

• 256 Gt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti1

• 1.3GHz

• 512 Gt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti1

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,35–1,31 cm

• Leveys: 28,05 cm

• Syvyys: 19,65 cm

• Paino: 0,92 kg2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel HD Graphics 615 -näytönohjain

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 4096 x 2304 pikselin tarkkuutta 60 Hz taajuudella ulkoisella näytöllä, molempia miljoonissa väreissä

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11ac Wi-Fi -verkkotoiminto, IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.2 -teknologia

Lataaminen ja laajennet­tavuus

• USB-C-portti, jossa tuki seuraaville:

• Lataaminen

• 1. sukupolven USB 3.1 (jopa 5 Gb/s)

• Natiivi DisplayPort 1.2 videolähtö

• VGA-lähtö USB-C–VGA Multiport -sovittimen kautta (myydään erikseen)

• HDMI-videolähtö USB-C–Digital AV Multiport -sovittimen kautta (myydään erikseen)

Kamera

• 480p FaceTime-kamera

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on:

• 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) yksittäistä LED-taustavalaistua näppäintä, mukaan lukien 12 toiminto­näppäintä ja 4 nuolinäppäintä

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch -ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Akku ja virta

• Jopa 10 tuntia langatonta verkkoselaamista3

• Jopa 12 tuntia iTunes-elokuvien toistoaikaa3

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa3

• Sisäinen 41,4 wattitunnin litium­­polymeeriakku

• 29 W USB-C-virtalähde, USB-C-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­lämpötila: -25–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Käyttö­järjestelmä

macOS

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttö­järjestelmä. macOS Mojave tuo ammattikäyttäjien inspiroimia uusia ominaisuuksia kaikkien ulottuville. Saat enemmän irti joka klikkauksella. Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBookistaan. Voit luoda ja tehdä mahtavia asioita, sillä laitteessa on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiin­panot

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• Muistu­tukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• iTunes

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,2 (K V = 0,3)

3

Langaton verkkoselaaminen

1,2 (K V = 0,3)

3

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,4 GHz kaksiytiminen Intel Core m7 -prosessori, 16 Gt muistia ja 512 Gt:n muistikortti, Intel HD Graphics 615 -näytönohjain.

Lisävarusteet

Näytöt ja sovittimet

• LG UltraFine 4K ‑näyttö

• USB‑C–USB-sovitin

• USB‑C–SD-kortinlukija

• USB‑C–Digital AV Multiport ‑sovitin

• USB‑C–VGA Multiport ‑sovitin

• 30 W USB‑C-virtalähde

• Virtalähteen jatkokaapeli

• Matkasovitinpaketti

Muut lisävarusteet

• Magic Mouse 2

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard numero­­näppäimistöllä

• Lightning–USB‑C-kaapeli

• USB‑C-latauskaapeli (2 m)

• AppleCare Macille

Pakkauksessa

• MacBook

• 29 W USB-C-virtalähde

• USB-C-latauskaapeli (2 m)

Tilaus­kokoonpanot

Valitse MacBook-kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com.

• 1,2 GHz malli

• 1,3 GHz 2-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz), jossa 4 Mt L3-välimuistia tai 1,4 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,6 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• 16 Gt 1866 MHz integroitu LPDDR3-muisti

• 1,3 GHz malli

• 1,4 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,6 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• 16 Gt 1866 MHz integroitu LPDDR3-muisti

MacBook ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­kuormitustaan.

MacBookissa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä

• Ei berylliumia

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Täyttää ENERGY STAR -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus5

1. 1 Gt = miljardi tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistus­prosessin mukaan.

3. Testauksen suoritti Apple maaliskuussa 2017 käyttäen ennakkoversioita 1,3 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 12 tuuman MacBook-tietokoneista, joissa oli 512 Gt SSD-muistia ja 8 Gt RAM-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. iTunes-elokuvien toistotesti mittaa akun kestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tietokoneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmä­asetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.

5. MacBook on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.