MacBook Air (Retina, 13-tuumainen, 2019) - Tekniset tiedot

Väri

• Kulta

• Tähtiharmaa

• Hopea

Näyttö

• Retina-näyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla, 2560 x 1600 pikselin natiivitarkkuus, 227 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• 16:10 kuvasuhde

• True Tone ‑teknologia

Touch ID

• Integroitu Touch ID ‑sormenjälkitunnistin

Prosessori

• 1,6 GHz 2-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,6 GHz), jossa on 4 Mt L3-välimuistia

Tallennustila1

• 128 Gt PCIe-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt SSD-muistia

Muisti

• 8 Gt 2133 MHz LPDDR3-muistia integroituna

• Valinnaisena 16 Gt muistia

Akku ja virta2

• Jopa 12 tuntia langa­tonta verkko­selaamista

• Jopa 13 tuntia videoiden toistoa Apple TV -apilla

• Jopa 30 päivää valmius­aikaa

• Sisäinen 49,9 watti­tunnin litium­­polymeeriakku

• 30 W USB‑C-virtalähde; USB‑C-virtaportti

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,41–1,56 cm

• Leveys: 30,41 cm

• Syvyys: 21,24 cm

• Paino: 1,25 kg3

Näytönohjain

• Intel UHD Graphics 617

• Tuki Thunderbolt 3 ‑yhteensopiville ulkoisille näytönohjaimille (eGPU:ille)

Videotuki

Tuettuna samanaikaisesti täysi natiivitarkkuus sisäisellä näytöllä miljoonissa väreissä ja:

• Yksi ulkoinen näyttö, jossa 5120 x 2880 pikselin tarkkuus jopa 60 Hz taajuudella

• Jopa kaksi ulkoista näyttöä, jossa 4096 x 2304 pikselin tarkkuus jopa 60 Hz taajuudella

Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Tukee VGA-, HDMI- ja Thunderbolt 2 ‑lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Kamera

• 720p FaceTime HD ‑kamera

Lataaminen ja laajennettavuus

Kaksi Thunderbolt 3 (USB‑C) -porttia, joissa tuki seuraaville:

• Lataus

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. sukupolven USB‑C 3.1 (jopa 10 Gb/s)

Langattomat yhteydet

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto; IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Langaton Bluetooth 4.2 ‑teknologia

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kolme mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on:

• 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) yksittäistä LED-taustavalaistua näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch ‑ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallusvoiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10–35° C

• Varastointilämpötila: -25°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Käyttöjärjestelmä

macOS

Jokaisen Macin suorituskyvyn takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS Catalina antaa sinulle enemmän sitä kaikkea, mistä Macissa pidät. Voit viedä kaiken tekemäsi aivan uusiin sfääreihin.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Airistaan. Siinä on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen. Ne auttavat sinua luomaan ja tekemään upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiinpanot

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musiikki

• Podcastit

• Missä on…?

• QuickTime Player

Pakkauksessa

• MacBook Air

• 30 W USB‑C-virtalähde

• USB‑C-latauskaapeli (2 m)

Tilauskokoonpanot

Valitse MacBook Air ‑kokoonpanoon nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 16 Gt 2133 MHz LPDDR3-muisti

• 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt SSD-muisti

MacBook Air ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristökuormitustaan.

MacBook Airissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä5

• Ei berylliumia

• Runko 100-prosenttista kierrätysalumiinia6

• Täyttää ENERGY STAR ‑vaatimukset

• EPEAT Gold ‑luokitus7

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,3 (K V = 0,3)

4

Langaton verkkoselaaminen

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,6 GHz 2-ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia ja 256 Gt:n muistikortti, Intel UHD Graphics 617.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2018 käyttäen ennakkoversioita 1,6 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 ‑pohjaisista MacBook Air ‑järjestelmistä, joissa on 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-muistia. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2017 käyttäen ennakkoversioita 1,8 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 ‑pohjaisista 13 tuuman MacBook Air ‑järjestelmistä, joissa on 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akunkestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. iTunes-elokuvien toistotesti mittaa akunkestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akunkestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tietokoneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

3. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.

5. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saatavilla kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

6. Kierrätettyyn materiaaliin liittyvä maininta koskee runkoa ja perustuu UL LLC:n suorittamaan tarkastukseen.

7. MacBook Air on saavuttanut EPEAT Gold ‑luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.