MacBook Air (13-tuumainen, 2017) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Laajakuvanäyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuva­näyttö, joka tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet: 1440 x 900 (natiivi), 1280 x 800, 1152 x 720 ja 1024 x 640 kuvasuhteella 16:10 sekä 1024 x 768 ja 800 x 600 kuvasuhteella 4:3

Väri

• Hopea

Prosessori

• 1,8 GHz 2-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 2,9 GHz), jossa on 3 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,2 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz), jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia

Tallennus­tila1

• 128 Gt

• 128 Gt PCIe-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena 256 Gt tai 512 Gt SSD-muistia

• 256 Gt

• 256 Gt PCIe-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena 512 Gt SSD-muistia

Muisti

• 8 Gt 1600 MHz LPDDR3-muistia integroituna

Akku ja virta2

• Jopa 12 tuntia langa­tonta verkko­selaamista

• Jopa 12 tuntia iTunes-elokuvien toistoaikaa

• Jopa 30 päivää valmius­aikaa

• Sisäinen 54 watti­tunnin litium­­polymeeriakku

• 45 W MagSafe 2 -virtalähde, jossa on pidike kaapelille; MagSafe 2 -virtaportti

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,3–1,7 cm

• Leveys: 32,5 cm

• Syvyys: 22,7 cm

• Paino: 1,35 kg3

Näytönohjain

• Intel HD Graphics 6000

Videotuki

Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 3840 x 2160 pikselin tarkkuutta 60 Hz taajuudella ulkoisella näytöllä, kumpaakin miljoonissa väreissä

• Thunderboltin digitaalinen videolähtö

• Natiivi Mini-DisplayPort-lähtö

• VGA-, HDMI-, DVI- ja dual-link DVI ‑lähdöt sovittimilla (myydään erikseen)

Kamera

• 720p FaceTime HD ‑kamera

Lataaminen ja laajennet­tavuus

• Kaksi USB 3 -porttia (jopa 5 Gb/s)

• Thunderbolt 2 -portti (jopa 20 Gb/s)

• MagSafe 2 ‑virtaportti

• SDXC-korttipaikka

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi-verkkotoiminto; IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 ‑tekno­logia

Ääni

• Stereo­kaiut­timet

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Näppäimistö ja ohjauslevy

Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on:

• 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toiminto­näppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen ja neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksois­napautusta ja veto-ominaisuuksia

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttö­lämpötila: 10°–35 °C

• Varastointi­lämpötila: -24°–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 metriä

Käyttö­järjestelmä

macOS

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttö­järjestelmä. macOS Mojave tuo ammattikäyttäjien inspiroimia uusia ominaisuuksia kaikkien ulottuville. Saat enemmän irti joka klikkauksella.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Airistaan. iMac Prossa on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon. Voit siis luoda ja tehdä upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiin­panot

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• Muistu­tukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• iTunes

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

Pakkauksessa

• MacBook Air

• Virtalähde

• Virtapistoke

• Virtajohto

Tilaus­kokoonpanot

Valitse MacBook Air -kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 2,2 GHz 2-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz), jossa on 4 Mt L3-välimuistia

• 256 Gt tai 512 Gt SSD-muisti

MacBook Air ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­kuormitustaan.

MacBook Prossa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonesto­aineita

• Ei PVC:tä5

• Ei berylliumia

• Runko kierrätettävää alumiinia

• Täyttää ENERGY STAR -vaatimukset

• EPEAT Gold ‑luokitus6

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,3 (K V = 0,3)

4

Langaton verkkoselaaminen

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,8 GHz 2-ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia ja 256 Gt:n muistikortti, Intel HD Graphics 6000 -näytönohjain.

Lisävarusteet

Mac-ohjelmistot

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Sovittimet

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• MagSafe–MagSafe 2 ‑muunnin

Muut lisävarusteet

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt–Gigabit Ethernet ‑sovitin

• Thunderbolt–FireWire-sovitin

• 45 W MagSafe 2 ‑virtalähde

• AppleCare Macille

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2018 käyttäen ennakkoversioita 1,6 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 ‑pohjaisista MacBook Air ‑järjestelmistä, joissa on 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-muistia. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2017 käyttäen ennakkoversioita 1,8 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 ‑pohjaisista 13 tuuman MacBook Air ‑järjestelmistä, joissa on 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akunkestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. iTunes-elokuvien toistotesti mittaa akunkestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akunkestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tieto­koneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmä­asetusten ollessa oletus­asetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoon­panon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

3. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

5. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saata­villa kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

6. MacBook Air on saavuttanut EPEAT Gold ‑luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.