HomePod (2. sukupolvi) - Tekniset tiedot

Julkaisuvuosi: 2023

Väri

• Keski­yö

• Valkoinen

Koko ja paino1

• Mitat:

• 142 mm leveä

• 168 mm korkea

• Paino:

• 2,3 kg

Äänitekno­logia

• 4 tuuman high-excursion-basso­kaiutin

• Viiden torvidiskantti­elementin kokoonpano, jossa jokaisella on oma neodyymi­magneetti

• Sisäinen mikrofoni matalien taajuuksien kalibrointiin automaattista basson korjausta varten

• Edistyksellinen laskennallinen ääni ja järjestelmä­tunnistus reaali­aikaista hieno­säätöä varten

• Huoneen akustiikan tunnistus

• Tilaääni ja Dolby Atmos musiikkia ja videota varten2

• Neljä mikrofonia Sirin etähallintaan

• Usean huoneen äänen­toisto AirPlay 2:lla3

• Lisättävissä stereopariksi4

Äänilähteet

• Apple Music5

• iTunes-musiikkiostokset

• iCloud-musiikkikirjasto Apple Music‑ tai iTunes Match ‑tilauksella

• Muiden valmistajien musiikki­palvelut6

• Apple Music Radio ja on-demand-jaksot

• TuneIn-radioasemat

• Apple Podcasts

• Uutiskatsaukset

• Remasteroidut ympäristöäänet

• AirPlay muun sisällön jakamiseen HomePodiin iPhonesta, iPadista, Apple TV:stä tai Macista

Kosketus­säätimet

• Napautus Toista/keskeytä

• Kaksoisnapautus Ohita

• Kolmoisnapautus Palaa taaksepäin

• Pidä painettuna Käytä Siriä

• Napauta tai pidä painettuna + tai – Nosta tai laske äänen­voimakkuutta

Tunnistimet

• Äänentunnistus7

• Lämpötila ja kosteus8

• Kiihtyvyys­anturi

Käyttöapu

Käyttöapu­­­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat enemmän irti HomePodista.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Kosketusten mukautus

• Siri

• VoiceOver

• Koti-appi ja HomeKit

• Intercom-tekstimuunnokset

Langaton

• 802.11n wifi

• Helppo vieras­käyttö vertaistunnistuksella9

• Bluetooth 5.0

• Thread-verkko­tekno­logia10

• Ultra Wideband ‑siru lähi­laitteille11

Järjestelmä­vaatimukset

• HomePod, jossa uusin ohjelmisto­versio

• iPhone SE (2. sukupolvi tai uudempi) tai iPhone 8 tai uudempi, jossa on uusin iOS-versio; tai iPad Pro, iPad (5. sukupolvi tai uudempi), iPad Air (3. sukupolvi tai uudempi) tai iPad mini (5. sukupolvi tai uudempi), jossa on uusin iPadOS-versio

• 802.11 wifi ‑verkkoyhteys

Sähkötekniset ja ympäristö­vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttö­lämpötila: 0–35 °C

• Suhteellinen ilman­kosteus: 5–90 %, ei-konden­soituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

Pakkauksessa

• HomePod

• Virtajohto

• Dokumentaatio

Yhteen­sopivuus

• iPhone:

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11

• iPhone XS Max

• iPhone XS

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8 Plus

• iPhone 8

• iPhone SE (3. sukupolvi)

• iPhone SE (2. sukupolvi)

• iPad:

• 12,9 tuuman iPad Pro

• 11 tuuman iPad Pro

• 10,5 tuuman iPad Pro

• 9,7 tuuman iPad Pro

• iPad (10. sukupolvi)

• iPad (9. sukupolvi)

• iPad (8. sukupolvi)

• iPad (7. sukupolvi)

• iPad (6. sukupolvi)

• iPad (5. sukupolvi)

• iPad Air (5. sukupolvi)

• iPad Air (4. sukupolvi)

• iPad Air (3. sukupolvi)

• iPad mini (6. sukupolvi)

• iPad mini (5. sukupolvi)

HomePod ja ympäristö

HomePodissa on seuraavat ympäristö­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:12

Valmistettu paremmista materiaaleista

• 100-prosenttisesti kierrätettyjä harvinaisia maa­metalleja kaiutin­­magneetissa

• 100 % kierrätys­tinaa useiden piiri­levyjen juotoksissa

• 100 % kierrätettyä kultaa useiden piiri­levyjen pinnoitteissa

• 35 % tai enemmän kierrätysmuovia useissa komponenteissa

• Keskiyön­värinen verkko­kangas 100-prosenttisesti kierrätys­muovia ja valkoinen verkko­kangas lähes 30-prosenttisesti kierrätys­muovia

Energiatehokas

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu13

Fiksumpaa kemiaa14

• Ei elohopeaa, bromattuja palon­esto­aineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristö­ystävällinen valmistus­tapa

• Applen jätteet­tömyys­­ohjelma auttaa toimittajia vähentämään kaato­paikka­jätteen määrää

• Kaikki asiakastilausten kokoon­panosta vastaavat toimittajat ovat siirtymässä kokonaan uusiutuvaan energiaan Applen tuotannon osalta

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­puu­kuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• Vähintään 96 % kuitu­pohjainen pakkaus, ei muovi­­käärettä

Apple ja ympäristö

Olemme sitoutuneet valmis­tamaan tuotteemme ilman uuden materiaalin louhimista maaperästä. Tavoittee­namme on hiili­neutraalius koko liike­toiminnassa, myös tuotteissamme, vuoteen 2030 mennessä.

1. Koko ja paino vaihtelevat valmistus­prosessin mukaan.

2. Tila­ääni toimii yhteen­sopivan sisällön kanssa tuetuissa apeissa HomePodissa (2. sukupolvi) ja HomePodissa (1. sukupolvi). Kaikki sisältö ei ole saata­villa Dolby Atmos ‑muodossa. Edellyttää Apple TV 4K:ta. Apple TV 4K myydään erikseen.

3. Edellyttää useita HomePod-kaiuttimia tai AirPlay 2 ‑yhteen­sopivia kaiuttimia.

4. HomePod-stereoparin luomisen edellytyksenä on kahdet saman mallin HomePod-kaiuttimet, kuten kahdet HomePod mini-, kahdet 2. suku­polven HomePod- tai kahdet 1. suku­polven HomePod-kaiuttimet.

5. Apple Music edellyttää tilausta.

6. Musiikin striimaus­palvelut saattavat edellyttää tilausta.

7. Äänentunnistus voi havaita palo- ja häkävaroittimien äänet ja lähettää sinulle ilmoituksia havaitsemisen jälkeen. Äänentunnistusta ei tule käyttää hätätilanteissa eikä silloin, kun tilanteessa on loukkaantumisen vaara tai suuria riskejä. Äänentunnistus edellyttää päivitettyä Koti-apin arkkitehtuuria, joka on saatavilla erillisessä Koti-apin päivityksessä. Se edellyttää, että kaikki kotiin liitettävät Apple-laitteet käyttävät uusinta ohjelmistoversiota.

8. Lämpötila- ja kosteus­tunnistus on optimoitu sisä­käyttöön koti­talouksissa, kun ympäristön lämpö­tilat ovat noin 15–30 ºC ja suhteellinen kosteus on noin 30–70 %. Tarkkuus voi heikentyä joissain tilanteissa, joissa ääni toistuu pidemmän aikaa suurilla äänenvoimakkuuksilla. HomePod vaatii tunnistimien kalibrointiin jonkin verran aikaa välittömästi käynnistämisen jälkeen ennen kuin tulokset näkyvät.

9. AirPlayn vertaisverkko­käyttöön tarvitaan Mac (2012 tai uudempi), jossa on OS X Yosemite tai uudempi, tai iOS‑laite (loppuvuosi 2012 tai uudempi), jossa on iOS 8 tai uudempi.

10. Yhteensopiva vain HomeKit- tai Matter-yhteen­sopivien Thread-lisälait­teiden kanssa. Thread-pohjaiset lisälaitteet edellyttävät Thread-yhteensopivaa kodin keskitintä, kuten Apple TV 4K:ta, HomePod miniä tai muun valmistajan Thread-rajareititintä.

11. Edellyttää U1-varustettua iPhonea, jossa on iOS 16.2 tai uudempi.

12. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

13. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristön­suojelu­viraston omistamia rekisteröityjä tavara­merkkejä.

14. Applen säädeltyjä aineita koskeva dokumentti kertoo Applen rajoitukset tiettyjen kemiallisten aineiden käyttöön Applen tuotteissa, li­sä­varusteissa, valmistus­prosesseissa ja pakkauksissa, joissa tuotteet toimitetaan loppu­asiakkaille. Rajoitukset ovat peräisin kansain­välisistä laeista tai direktiiveistä, sääntely­viranomaisilta, ympäristö­merkkien vaatimuksista, ympäristö­standardeista ja Applen omista käytännöistä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa. Applen tuotteet ovat Euroopan unionin direktiivin 2011/65/EU ja sen muutosten mukaisia, mukaan lukien lyijyn käyttöön liittyvät poikkeukset esimerkiksi korkeiden lämpötilojen juotoksissa. Apple pyrkii lopettamaan vaiheittain näiden poikkeus­aineiden käytön uusissa tuotteissa niissä kohteissa, joissa se on teknisesti mahdollista.