VoiceOver-ääntämyksen muokkaaminen iPhonessa tai iPadissa

Lue, miten voit muuttaa tapaa, jolla VoiceOver ääntää tiettyjä sanoja tai lauseita, kuten nimesi ja kotikaupunkisi.

Ääntämyksen lisääminen

1. Siirry Asetuksissa kohtaan Käyttöapu > VoiceOver > Puhe > Lausuminen.

2. Napauta Lisää-painikettaLisää-painike.

3. Kirjoita Teksti-kenttään muokattava sana tai lause.

iPhone-näytöllä näkyy Teksti-kentässä sana SIM ja Korvaus-kentässä näkyy, miten SIM äännetään.
  4. Korvaus-kentässä voit joko

• sanella kirjaimittain, miten haluat tekstin äännettävän

• sanella tekstin niin kuin haluat sen äännettävän napauttamalla Sanele korvaus -painikettaKorvauspainike.* Voit toistaa haluamasi ehdotuksen napauttamalla sitä. Napauta sitten Valmis, kun olet valinnut haluamasi.

5. Valitse, mitä kieliä tämä ääntämys koskee, ääni, jolla sana tai lause toistetaan, ohitetaanko sanassa olevat isot kirjaimet ja missä apeissa tätä ääntämystä käytetään.

6. Toista ääntämys napauttamalla Toista. Napauta sitten Takaisin, kun olet valmis tallentamaan sen.

* Jotta voit käyttää Sanele korvaus -ominaisuutta, ota sanelu käyttöön kohdassa Asetukset > Yleiset > Näppäimistö.

Ääntämyksen poistaminen

1. Siirry Asetuksissa kohtaan Käyttöapu > VoiceOver > Puhe > Lausuminen.

2. Napauta Muokkaa.

3.  Napauta poistettavan ääntämyksen vierestä Poista-painikettaPoista-painike ja napauta sitten Poista.