macOS Sonoman uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut macOS Sonomaa varten.

macOS:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallita ohjelmistopäivityksiä mobiililaitteiden hallintaratkaisun (MDM) avulla.

Jos haluat lisätietoja yleisistä parannuksista , lue lisää macOS Sonoman päivityksistä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on Applen suojausjulkaisut -sivulla.

macOS Sonoma 14.4

• MDM:n avulla FileVaultin voi nyt ottaa käyttöön tavallisilla käyttäjillä käyttöönottoapurissa.

• MDM voi nyt raportoida Applen sirulla varustettujen Mac-tietokoneiden akun kunnosta.

• Käyttäjiä ei enää pyydetä toisen kerran varmistamaan varmenteiden luotettavuutta, kun he ovat liittyneet 802.1X-verkkoon käyttöönottoapurin aikana.

• Ohjelmistopäivitysilmoituksen asentaminen korvaa nyt saman käyttöjärjestelmäversion aiemmin asennetut ilmoitukset.

• Rekisteröinti alustan SSO:hon suoritetaan nyt ilman käyttäjän toimia, kun uusi käyttäjä on luotu sisäänkirjautumisen yhteydessä.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi laitekohtaisten appien asentaminen ei välttämättä käyttänyt saatavilla olevaa sisältövälimuistipalvelua.

• sysctl.confissa määritettyjä arvoja käytetään oikein Applen sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi jaetun näytön katsominen Apple Remote Desktopista epäonnistui.

macOS Sonoma 14.3.1

Salattujen sähköpostiviestien salauksen purku onnistuu älykorttien avulla.

macOS Sonoma 14.3

• Xsan-taltioiden automaattinen käyttöönotto toimii oikein.

• Salasanan vaihtaminen kirjautumisikkunassa toimii oikein.

• Todentaminen SMB-tulostuspalvelimiin toimii aiempaa luotettavammin.

• Kertakirjautuminen välityspalvelimen ollessa käytössä yhdistettyjen domainien liikenteessä toimii aiempaa luotettavammin.

macOS Sonoma 14.2

• Kirjautumissalasana hyväksytään oikein lukitussa näytössä, kun MDM on määrittänyt kirjautumisikkunan piilottamaan ylläpitäjät.

• Laitteet eivät enää pysty suorittamaan laajennettavaa SSO-todennusta, joka vaatii useita vaiheita.

• Deklaratiiviset ohjelmistopäivitykset asennetaan edelletyn päivämäärän mukaan, kun Mac-tietokone nukkuu.

• Huutomerkki ei enää näy järjestelmäasetusten hallittujen kirjautumiskohteiden alla.

• Koti ei enää pyydä sijaintitietojen käyttöoikeutta päivityksen jälkeen.

macOS Sonoma 14.1

• Jatkuvuusominaisuuksia voidaan käyttää hallittujen Apple ID:iden kanssa.

• Uusi lukitustila ja macOS Sonoma -taustakuvan asetusruudut voidaan ohittaa MDM:llä.

• SMB-jaon sisällöt näytetään oikein, kun käytetään jaettua tiedostojärjestelmää (DFS).

• MDM voi nyt taas asentaa yritysappeja App Store -apin asentamisen jälkeen.

• Ohjelmiston päivitys ei enää näytä hallitun päivityksen vaatimisilmoitusta, kun päivityksiä ei ole saatavilla.

macOS Sonoma 14.0

macOS Sonoma sisältää uusia ominaisuuksia, kuten ohjelmistopäivitysten deklaratiivisen laitehallinnan, tiliin perustuvan rekisteröinnin ja hallittujen Apple ID:iden parannukset.

Laitehallinta

• MDM voi edellyttää ohjelmistopäivitysten käyttöönottoa tiettyyn päivämäärään ja kellonaikaan mennessä. Käyttäjät saavat lisätietoja siitä, että päivitystä pyydetään ja milloin se edellytetään, järjestelmäasetuksista.

• Automaattista laiterekisteröintiä voidaan edellyttää käyttöönottoapurin jälkeen.

• MDM voi ottaa käyttöön tiliin perustuvan rekisteröinnin ja tiliin perustuvan laiterekisteröinnin, jotta käyttäjät voivat rekisteröidä Macinsa organisaatiotunnuksen avulla Järjestelmäasetukset-kohdassa. Profiiliin perustuva rekisteröinti vanhenee ja se poistetaan käytöstä tulevassa versiossa.

• Ilmoitus, jossa käyttäjää pyydetään rekisteröitymään MDM:ään, korvataan koko näytön kokoisella käyttöönottoapurin kokemuksella Macissa, jossa käytetään automaattista laiterekisteröintiä.

• Alustan kertakirjautumisessa on uusia ominaisuuksia.

• Salasanavaatimusten noudattamisen valvontaa on parannettu.

• MDM voi merkittävästi rajoittaa yksittäisiä asetuksia järjestelmäasetuksissa.

• MDM voi vaatia ylläpitäjiä ottamaan FileVaultin käyttöön käyttöönottoapurin aikana.

• macOS tukee nyt hallittujen laitteiden todennusta.

• Deklaratiivinen laitehallinta voi hallita joidenkin sisäänrakennettujen palveluiden kokoonpanoasetuksia.

• Uudet ilmoitukset tukevat varmenteiden ja identiteettien käyttöönottoa.

• Uusi sisäänrakennettu verkonvälitys tukee liikenteen turvallista ja läpinäkyvää tunnelointia vaihtoehtona VPN:n käytölle sisäisiä resursseja käytettäessä.

• MDM voi asettaa järjestyksen, jossa läpinäkyvät välipalvelinlaajennukset käsittelevät verkkoliikennettä.

• macOS tukee nyt laitteistopohjaisten yksityisten avainten luomista ACME-protokollalla myönnettyjä varmenteita varten.

• Applen sirua käyttävien Mac-tietokoneiden näytönjakamisominaisuuksia on parannettu suuren kaistanleveyden yhteyksillä.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Apple-laitteet tukevat nyt yhteyttä organisaatiosi 802.1X-verkkoihin, joissa käytetään EAP-TLS:ää TLS 1.3:n kanssa.

• Macilla, jossa on macOS Sonoma, voidaan elvyttää tai palauttaa USB-johdolla kytketty Mac laiteohjelmistopäivitystilassa Finderin avulla.

• /private/var/db/.AppleSetupDone-tiedoston poistaminen ei enää käynnistä käyttöönottoapuria uudelleen, jos Macissa on jo paikallinen käyttäjä. Poista kaikki sisältö ja asetukset -toiminto voi nollata laitteen ja käynnistää käyttöönottoapurin.

• Vanhentunut auditoinnin alijärjestelmä on oletusarvoisesti poissa käytöstä macOS Sonomassa. Katso lisätietoja auditd-manuaalisivulta.

• sudo-käskyn kanssa voidaan käyttää Touch ID:tä määrityksellä, joka pysyy voimassa ohjelmistopäivityksistä huolimatta, käyttämällä /etc/pam.d/sudo_local-tiedostoa. Katso lisätietoja: /etc/pam.d/sudo_local.template.

• Ratkaistiin ongelma, jonka vuoksi Exchange-tapahtumien synkronointi kalenterissa epäonnistui joillekin käyttäjille.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.