Piirtäminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin Muistiinpanot-apissa

Muistiinpanot-apissa voit piirtää Apple Pencilillä tai sormenpäälläsi.

Aloittaminen

• Varmista, että iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on uusin iOS- tai iPadOS-versio.

• Jos käytit Muistiinpanoja iOS 13:ssa tai aiemmassa, muista päivittää piirroksesi ja ottaa Muistiinpanot käyttöön iCloudissa tai tallentaa muistiinpanot laitteeseesi. Monet Muistiinpanot-ominaisuudet eivät toimi muiden sähköpostipalveluiden kanssa.

Piirroksen luominen

1. Napauta muistiinpanon merkintäpainikettamerkintäpainike.

2. Valitse väri ja piirustustyökalu, kuten kynä tai tussi. Jos haluat nähdä lisää piirrostyökaluja, pyyhkäise vasemmalle tai oikealle merkintätyökalupalkissa.

3. Luo piirros sormillasi tai käytä Apple Penciliä yhteensopivassa iPadissa.

4. Napauta Valmis.

ios-17-iphone-14-pro-muistiinpanot-piirros
  • Jos haluat piirtää jonkin piirroksen osan uudelleen, napauta pyyhekumia ja sitten poistettavaa aluetta. Jos poistat vahingossa jotain, napauta Peru-painikettaPeru-painike.

• Mukauta viivojen paksuutta ja värien peittävyyttä napauttamalla valittua piirrostyökalua uudelleen.

• Voit suurentaa tai pienentää piirtoaluetta vetämällä piirroksen ylä- tai alaosassa olevaa keltaista viivaa ja muuttamalla alueen kokoa.

• Kun olet tehnyt piirroksen, voit liikutella sitä. Napauta vapaa valinta -työkaluavapaa valinta -työkalu, piirrä ympyrä piirroksen siirrettävän osan ympärille ja vedä se sitten haluamaasi kohtaan. Voit käyttää vapaa valinta -työkalua myös piirroksen osien kopiointiin ja sijoittamiseen.

Ota selvää, miten voit piirtää Apple Pencilillä ja iPadilla.

Piirrosten ja käsinkirjoituksen muokkaaminen

1. Napauta merkintäpainikettamerkintäpainike ja napauta sitten vapaa valinta -työkaluavapaa valinta -työkalu.

2. Valitse muokattava piirroksen tai käsinkirjoituksen osa. Ympyröi piirroksen osa sormellasi tai napauta piirroksen osaa ja pidä sitä painettuna.*

3. Avaa tarvittaessa ponnahdusvalikko napauttamalla valintaa ja valitse sitten Leikkaa, Kopioi, Poista, Monista, Kohdista kuvioihin, Kopioi tekstinä, Lisää välilyönti yläpuolelle, Käännä tai Suorista.

*Jos ympyröit osan piirroksesta vapaa valinta -työkalulla, valittu kohde ympyröidään liikkuvalla pisteviivalla. Jos napautat piirroksen osaa ja pidät sitä painettuna, valittu kohde korostetaan kahdella keltaisella koon muutoksen kahvalla, ja voit suurentaa tai pienentää valittua aluetta näillä kahvoilla.

Tarrojen, kuvioiden ja muiden merkintöjen lisääminen

1. Napauta merkintäpainikettamerkintäpainike ja napauta sitten Lisää-painikettaLisää-painike.

2. Napauta Lisää tarra, Lisää teksti, Lisää allekirjoitus tai Lisää kuvio ja valitse sitten vaihtoehto.

Tee Muistiinpanot-apilla entistä enemmän

Lue lisätietoja Muistiinpanot-apin käytöstä iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.