iCloud+:n jakaminen perheenjäsenten kanssa

Perhejaon avulla voit jakaa yhden iCloud+-tilauksen jopa viiden muun perheenjäsenen kanssa.

Perhejaon avulla voit jakaa iCloud+-tilauksen kaikkien perheryhmäsi jäsenten kanssa. Voit siis jakaa jopa 12 Tt iCloud-tallennustilaa sekä suojatun iCloud-lähetyksen, Kätke osoitteeni ‑toiminnon ja HomeKitin suojatun videon kaltaisia toimintoja.* Lue lisätietoja iCloud+-tilauksesta.

Kun jaat iCloud+-tilauksen, kaikki perheryhmän jäsenet käyttävät omaa tiliään. Tällä tavalla omat kuvat, dokumentit ja muut tiedot pysyvät yksityisinä, vaikka palvelun käyttöoikeus jaetaan. Jaat ainoastaan vapaan iCloud+-tallennustilan ja toiminnot perheenjäsenten kesken. Näin sinulla on vain yksi tilaus hallittavana.

iCloud+:n jakaminen koko perheen kanssa

Perheen käyttämän tallennustilan tarkistaminen

Henkilökohtaisesta iCloud+-tilauksesta perhetilaukseen vaihtaminen

Jos perhe lopettaa iCloud+-tilauksen jakamisen tai jos poistut perhejaosta

* Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Jos otat suojatun iCloud-lähetyksen käyttöön, verkkosivustot eivät pysty käyttämään IP-osoitetietoasi. Jotkin verkkosivustot voivat tällöin vaatia lisätoimia kirjautumisessa tai sisällön käyttämisessä. HomeKitin suojattu video edellyttää tuettua iCloud-tilausta, HomeKit-yhteensopivaa turvakameraa ja kodin keskittimenä toimivaa HomePod miniä, HomePodia, Apple TV:tä tai iPadia.

iCloud+:n jakaminen koko perheen kanssa

Jos haluat jakaa iCloud+-tilauksen, sinulla täytyy olla iOS 11 tai uudempi, iPadOS tai macOS 10.13 High Sierra tai uudempi. Jotta käyttökokemus on paras mahdollinen, varmista, että myös perheenjäsenien laitteet täyttävät nämä vaatimukset.

Lue, miten toimia, jos perheenjäsenellä on jo iCloud+

iPhone, iPad tai iPod touch

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat:

1. Jos et ole vielä ottanut perhejakoa käyttöön, ota se käyttöön.

2. Valitse Asetukset > Perhe.

3. Napauta Tilaukset.

4. Napauta iCloud+.

5. Jaa nykyinen tilauksesi ohjeiden mukaisesti.

6. Ilmoita Viestit-apilla omasta iCloud+-tilauksestaan maksaneille perheenjäsenille, että he voivat siirtyä käyttämään jaettua iCloud+tilausta.

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat:

1. Jos et ole vielä ottanut perhejakoa käyttöön, ota se käyttöön.

2. Valitse Asetukset > [nimesi].

3. Napauta Perhejako.

4. Napauta iCloud+.

5. Jaa nykyinen tilauksesi ohjeiden mukaisesti.

6. Ilmoita Viestit-apilla omasta iCloud+-tilauksestaan maksaneille perheenjäsenille, että he voivat siirtyä käyttämään jaettua iCloud+tilausta.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Jos et ole vielä ottanut perhejakoa käyttöön, ota se käyttöön.

2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

3. Klikkaa Tilaukset ja valitse iCloud+.

4. Klikkaa Jaa perheen kanssa.

5. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Jos et ole vielä ottanut perhejakoa käyttöön, ota se käyttöön.

2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

3. Klikkaa iCloud-tallennustila.

4. Klikkaa Jaa.

5. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Perheen käyttämän tallennustilan tarkistaminen

Alla olevien ohjeiden avulla voit selvittää, kuinka paljon tallennustilaa perheesi käyttää, ja päivittää tilauksesi, jos tarvitset lisää tallennustilaa.

Jos perheen iCloud-tallennustila on vähissä, kaikki perheenjäsenet saavat siitä ilmoituksen. Tällöin perheen järjestäjä tai tilauksen hankkinut perheenjäsen voi ostaa milloin tahansa lisää tilaa (enintään 12 Tt).

iPhone, iPad tai iPod touch

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat:

1. Valitse Asetukset > Perhe.

2. Napauta Tilaukset.

3. Napauta iCloud+.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-subscriptions-icloud-plus

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].

2. Napauta Perhejako.

3. Napauta iCloud+.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa Tilaukset ja valitse iCloud+.

macos-sonoma-system-settings-family-subscriptions-icloud-plus

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa iCloud-tallennustila.

Henkilökohtaisesta iCloud+-tilauksesta perhetilaukseen vaihtaminen

Kun jaat iCloud+tilauksesi, kaikki 5 Gt:n ilmaista tallennustilaa käyttävät perheenjäsenet lisätään perhetilaukseen automaattisesti.

Jos perheenjäsen maksaa jo omasta iCloud+-tilauksestaan, hän voi joko siirtyä käyttämään jaettua tilausta tai jatkaa oman tallennustilansa käyttöä pysyen silti osana perhettä. Kun perheenjäsen siirtyy käyttämään perheen jaettua tallennustilaa, hän saa hyvityksen henkilökohtaisen tilauksen jäljellä olevasta ajasta. Perheenjäsen ei voi käyttää samanaikaisesti omaa tallennustilaa ja perheen jaettua tallennustilaa.

iPhone, iPad tai iPod touch

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat:

1. Valitse Asetukset > Perhe.

2. Napauta Tilaukset.

3. Napauta iCloud+.

4. Napauta Käytä perheen tallennustilaa.

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].

2. Napauta Perhejako ja sitten iCloud+.

3. Napauta Käytä perheen tallennustilaa.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa Tilaukset ja valitse iCloud+.

3. Klikkaa Käytä jaettua tilausta.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa iCloud-tallennustila.

3. Klikkaa Käytä perheen tallennustilaa.

Jos perhe lopettaa iCloud+-tilauksen jakamisen tai jos poistut Perhejaosta

Jos poistut perheestä, joka jakaa iCloud+-tilauksen, ja käytät yli 5 Gt tallennustilaa, voit jatkaa iCloud-tallennustilan käyttöä hankkimalla oman tallennustilatilauksen.

Lue lisää siitä, mitä tapahtuu, kun lopetat perhejaon käytön

Jos et halua hankkia omaa tilausta ja iCloudissa säilyttämäsi sisältömäärä ylittää käytettävissäsi olevan tallennustilan määrän, uusia kuvia ja videoita ei lähetetä iCloud-kuviin, tiedostoja ei enää lähetetä iCloud Driveen eivätkä iOS- ja iPadOS-laitteesi enää luo varmuuskopioita.

Lue ohjeet siihen, miten voit vapauttaa tilaa iCloudissa