Jos kaksoisnapautus ei toimi Apple Watchissa

Lue, mitä voit tehdä, jos kaksoisnapautusele ei toimi odotetulla tavalla Apple Watch Series 9:ssä tai Apple Watch Ultra 2:ssa.

Jos kello ei tunnista elettä

Jos yrität kaksoisnapautuselettä, mutta kello ei tunnista sitä, toimi seuraavasti:

1. Herätä näyttö nostamalla rannetta. Näytön on kirkastuttava, ennen kuin yrität kaksoisnapautuselettä. Napauta kellokäden etusormea ja peukaloa yhteen kahdesti samalla nopeudella kuin kaksoisklikkaisit ohjauslevyä tai sivupainiketta Apple Paylla maksaessasi. Yritä elettä, kun istut tai seisot paikallasi.* Jos haluat lisätietoja, avaa kellon Asetukset-appi ja napauta sitten Eleet > Kaksoisnapautus > Lisätietoja Vinkeissä.

2. Varmista, että kellon lukitus on avattuna ja että kello istuu tiukasti ranteessa.

3. Tarkista, onko kellotaulussa päällä alhaisen virran tilaalhaisen virran tila, Nukkuminen-tilaNukkuminen-tila, teatteritilateatteritila tai vesilukkovesilukko. Kaksoisnapautus on käytettävissä vain, jos laitat nämä ominaisuudet pois päältä Ohjauskeskuksessa.

4. Varmista, ettei kellosta ole muodostettu laiteparia Perhejaon käyttöönotto ‑kellona.

5. Varmista, että kaksoisnapautus on päällä. Voit tarkistaa asian avaamalla kellon Asetukset-apin ja napauttamalla sitten Eleet > Kaksoisnapautus. Kaksoisnapautusta ei voi laittaa päälle, jos jokin seuraavista käyttöapuasetuksista on päällä: AssistiveTouch, Pikatoiminnot, Zoomaus käsieleillä tai VoiceOver käsieleillä.

6. Varmista, että ranteentunnistus on käytössä. Voit tarkistaa asian avaamalla kellon Asetukset-apin ja napauttamalla Pääsykoodi.

7. Varmista, että Herätä nostamalla rannetta on päällä. Voit tarkistaa asian avaamalla kellon Asetukset-apin ja napauttamalla Näyttö ja kirkkaus.

* Apple Watch ei ehkä havaitse kaksoisnapautusta, jos liikut portaissa, juokset tai pyöräilet tai jos ranteessasi on tatuointi.

Jos kaksoisnapautus käynnistyy tahattomasti

Apple Watch saattaa joidenkin aktiviteettien aikana tunnistaa kaksoisnapautuseleen, vaikka tarkoituksenasi ei ole ollut käyttää sitä. Voit laittaa kaksoisnapautuksen pois päältä ja sitten uudelleen päälle seuraavasti:

1. Avaa kellon Asetukset-appi.

2. Napauta Eleet > Kaksoisnapautus ja laita sitten kaksoisnapautus pois päältä.

3. Kun olet lopettanut aktiviteetin, laita kaksoisnapautus takaisin päälle.

Jos kaksoisnapautuskuvake huojuu puolelta toiselle

Jos kaksoisnapautus onnistuu, kaksoisnapautuskuvake näkyy lyhyesti näytön ylälaidassa. Jos kaksoisnapautuskuvake huojuu puolelta toiselle, kaksoisnapautus ei ole käytettävissä kyseisellä näytöllä tai kyseisessä muun valmistajan apissa.

Tässä on esimerkkejä yleisistä toiminnoista, jotka ovat käytettävissä kaksoisnapautuksella:

• musiikin, podcastien, äänikirjojen ja muun Toistossa nyt ‑kohdassa olevan median toistaminen ja keskeyttäminen

• puheluun vastaaminen tai puhelun lopettaminen

• ajastimen pysäyttäminen

• viestiin vastaaminen

• älykkään pinon avaaminen kellotaulusta ja widgettien selaaminen

• herätyksen torkuttaminen

• kuvan ottaminen kameran laukaisimella

• sanelun tallentaminen

• ajanoton keskeyttäminen ja jatkaminen

• taskulampputilojen vaihtaminen.

Kaksoisnapautus ei ole käytettävissä, kun käytät Syvyys-appia tai otat EKG:n.

Lisäohjeita

Jos kaksoisnapautusele ei vieläkään toimi, tee seuraavasti:

1. Varmista, että Apple Watch on päivitetty watchOS 10.1:een tai sitä uudempaan.

2. Käynnistä Apple Watch uudelleen.

3. Avaa kellon Asetukset-appi ja napauta sitten Eleet > Kaksoisnapautus. Laita kaksoisnapautus pois päältä ja laita se sitten uudelleen päälle.

4. Varmista, että käytät kelloa Asetuksista valitsemassasi ranteessa. Voit tarkistaa asian avaamalla kellon Asetukset-apin ja napauttamalla sitten Yleiset > Suunta.