Jos et pysty käyttämään kameraa tai videolähtölaitetta macOS Sonoma 14.1:een päivittämisen jälkeen

macOS Sonoma 14.1:stä alkaen kamerat ja videolähtölaitteet, jotka eivät käytä nykyaikaisia järjestelmälaajennuksia, eivät ole käytettävissä, ellei tietokoneeseen palauteta vanhoja asetuksia.

macOS Sonoma 14.1:stä alkaen vain nykyaikaisia järjestelmälaajennuksia käyttävät kamerat ja videolähtölaitteet ovat tuettuja macOS:ssä. Nykyaikaiset järjestelmälaajennukset tuottavat turvallisemman ja tietosuojan paremmin huomioivan käyttökokemuksen, johon kuuluu kameran yksityisyysilmaisimen tuki (valikkorivillä näkyvä vihreä piste, joka ilmaisee kameran olevan käytössä).

Jos kamera tai videolähtölaite käyttää vanhoja ohjelmistoja, laite ei näy valittavana tai käytettävänä apeissa sen jälkeen, kun tietokoneeseen on päivitetty macOS Sonoma 14.1.

Apple on tehnyt yhteistyötä videolaitteiden valmistajien kanssa, jotta ohjelmistot saadaan päivitettyä käyttämään uutta kameralaajennusta, joka tuli saataville macOS Monterey 12.3:ssa. Jotkin videolaitteiden valmistajat eivät kuitenkaan ole vielä päivittäneet ohjelmistoja, joten näiden valmistajien kamerat ja videolähtölaitteet käyttävät edelleen ohjelmistoja, joita ei enää tueta.

Jos et voi valita ja käyttää kameraa tai videolähtölaitetta, koska siinä käytetään vanhoja ohjelmistoja, ota yhteys laitteen valmistajaan ja selvitä, onko kameralaajennuksia käyttävä ohjelmisto saatavilla tai suunnitteilla.

Voit myös palauttaa vanhojen videolaitteiden tuen Maciin, jotta voit jatkaa kameran tai videolähtölaitteen käyttöä.

Vanhojen videolaitteiden tuen palauttaminen

Kun palautat seuraavat vanhat asetukset, kameran yksityisyysilmaisin ei näy valikkorivillä, jos käytössä on kamera, jossa on vanhempi ohjelmisto.

1. Käynnistä Mac palautustilaan:

2. Klikkaa Valinnat-painiketta ja klikkaa sitten Jatka.

3. Valitse Lisäapit-valikosta Pääte.

4. Anna tämä komento:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=on

5. Paina rivinvaihtonäppäintä. Järjestelmän kokoonpanosta riippuen sinua saatetaan pyytää tekemään lisätoimia.

6. Sulje Pääte.

7. Valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen.

Lisätietoja komentojen suorittamisesta Päätteellä

Voit vaihtaa takaisin oletusasetuksiin noudattamalla ohjeita uudelleen ja antamalla seuraavan komennon:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=off

Kameran yksityisyys- ja suojausasetusten tarkistaminen

Jos vanhojen videolaitteiden tuki on palautettu Macissa, järjestelmäasetuksissa näkyy varoitus:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Vieritä alas ja klikkaa Tietosuoja ja suojaus.

3. Klikkaa Kamera. Jos vanhojen videolaitteiden tuki on palautettu, näet varoituksen, jonka mukaan kameran yksityisyysilmaisin ei näy valikkorivillä, kun käytössä on kamera tai videolähtölaite, joka käyttää ei-tuettua liitännäistä.