iPhone- tai iPad-ohjelmiston päivittäminen jos sijainnissa, päivämäärässä tai ajassa ilmenee ongelmia

Joihinkin vuonna 2012 julkaistuihin iPhone- ja iPad-malleihin on 3.11.2019 alkaen tehtävä iOS-päivitys, jotta laitteen GPS-sijainti pysyy tarkkana. Tämä johtuu GPS-aikakatkaisuongelmasta, joka alkoi vaikuttaa muiden valmistajien GPS-tuotteisiin 6.4.2019. Tämä ongelma ei vaikuta ohjelmistopäivitystä edellyttäviin Apple-laitteisiin ennen 3.11.2019 klo 0.00 UTC.

Laitteen ohjelmiston päivittäminen

Jos laitetta ei päivitetä uusimpaan saatavilla olevaan iOS-versioon, jotkin mallit eivät ehkä kykene säilyttämään tarkkaa GPS-sijaintia.

Laitteen iOS-version tarkistaminen

Kun olet päivittänyt iPhonesi tai iPadisi, varmista, että laitteesi on päivitetty onnistuneesti:

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta Yleiset ja sitten Tietoja.

3. Tarkista numero Ohjelmistoversio-kohdan vierestä.

Päivitetyn ohjelmistoversion numero on 10.3.4 tai 9.3.6 laitteesta riippuen. Jos et ole varma omistamastasi laitteesta, voit tunnistaa iPhone-mallisi tai iPad-mallisi.

Päivitetty iOS-versio

Laite

iOS 10.3.4

iPhone 5

iPad (4. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)

iOS 9.3.6

iPhone 4s

iPad mini (1. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)

iPad 2 (Wi-Fi + Cellular, vain CDMA-mallit)

iPad (3. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)

Tämä ongelma ei koske iPod touchia eikä iPad-malleja, joissa on vain Wi-Fi. Ongelma ei myöskään koske iOS-laitteita, jotka ovat uudempia kuin yllä luetellut laitteet.

Tärkeitä tietoja iPhone 5:n omistajille

iPhone 5 on päivitettävä, jotta GPS-sijainti pysyy tarkkana ja jotta voit käyttää täsmällistä päivämäärää ja aikaa tarvitsevia toimintoja, kuten App Storea, iCloudia, sähköpostia ja Internet-selausta.

Jos et ole päivittänyt iPhone 5:tä ennen 3.11.2019, sinun on päivitettävä se Mac- tai Windows-tietokoneen varmuuskopiosta palauttamalla

Lisätietoja

Jos päivitit laitteesi ja ongelmia ilmenee edelleen, lue lisätietoja näistä artikkeleista: